Sistemul Automatizat de Proiectare GRATIA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sistemul Automatizat de Proiectare GRATIA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Caracteristica Sistemului Automatizat de Proiectare a Îmbrăcămintei

SAP „Graţia”

O abordare modernă în proiectarea îmbrăcămintei în sistemul „Silueta – Materialul – Construcţia – Vestimentul” necesită un calcul amplu al parametrilor iniţiali ai obiectelor sistemului şi cerinţelor către utilizare a lor la elaborarea construcţiei. Calitatea elaborării se bazează pe cunoştinţele profunde şi experienţa constructorului – proiectant. În sistemele automatizate de proiectare moderne constructorul rămâne în continuare nucleul procesului care generează concluzii logice şi ia hotărârile necesare.

La etapa primară a elaborării modelului nou, constructorul nu poate să prevadă toate legăturile funcţionale între parametrii sistemului şi să estimeze oportunitatea deciziilor luate. O ieşire din situaţie prezintă implimentarea unui sistem cu elemente de intelect artificial. Astfel de sisteme permit organizarea proceselor ramificate, îndreptate spre obţinerea combinărilor optimale ale obiectelor sistemului nu doar la etapa finală, ci şi la etape intermediare. Organizarea sistemică a prognozării rezultatelor acţiunilor de proiectare la etape intermediare ale procesului permit avertizarea constructorului în cazul operaţiilor neraţionale.

Astfel de aptitudini posedă sistemul automatizat de proiectare SAP Graţia. Principiile construcţiei şi funcţionării acestui sistem permit rezolvarea problemelor tehnice cât şi intelectuale.

Sistemul automatizat de proiectare Graţia – reprezintă o automatizare complexă a proiectării şi producerii vestimentaţiei.

SAP Graţia realizează tehnologii înalte şi include unificarea în reţea a subsistemelor:

• Design – pentru crearea schiţelor şi desenelor modelelor, formarea gamei de culori, organizarea catalogului computerizat al produselor.

• Construcţie şi modelare – pentru asigurarea automatizării totale în pregătirea constructivă, înlocuirea rapidă a modelelor în cazul calităţii impecabile a confecţiei la toate mărimile, înălţimile şi lăţimile constructorul realizează direct în computer construcţiile de bază şi de model prin orice metodă a unei marimi repede şi exact. Sistemul de proiectare a confecţiilor construieşte şabloanele mărimilor necesare, înălţimilor şi lăţimilor luând în considerare tipologiei populaţiei (europeni, americani, asiatici...), reconstruieşte şabloanele pentru siluete concrete cu un control automat şi corectarea cuplării detaliilor la fiecare mărime, şi realizarea tabelului de mărimi;Programul de construire a confecţiilor conţine fonduri pentru proiectarea confecţiilor în 3D

• Comenzi individuale şi corporative – pentru menţinerea unei baze de date despre mărimile clienţilor, reconstruirea automată a şabloanelor modelelor realizate pentru siluete concrete, luând în considerare mărimile şi ţinutele lor.

• Tehnologia de producere – pentru crearea şi menţinerea bazelor de date ale utilajelor, specialităţilor, tarifelor, operaţiilor, realizarea consecutivităţilor tehnologice, schemelor de diviziune a muncii, calculul timpului de realizare şi a costului produsului.

• Încadrare – pentru proiectarea încadrărilor manual, şi în regim automat şi semiautomat, luând în considerare desenul materialului, tipului de şpănuire şi cerinţelor tehnologice şi obţinerea schemelor în mărimi naturale.

• Contabilitate – pentru evidenţa contabilă a materialelor de bază şi auxiliare, furnitură, lucrărilor efectuate şi producţia finită.

• Planificare – pentru planificarea sortimentului colecţiilor, sarcinilor pentru planificarea fabricării produselor, determinarea gradului de pregătire a modelelor pentru transmiterea în producere, calculul operativ al costurilor de producţie, sinecostul şi preţul de vânzare, necesarul de materiale, descărcare şi remunerare, transmiterea datelor în programul 1C, contabilitate.

• Conducerea întreprinderii – pentru asigurarea conducătorului informaţiei operaţionale despre dinamica producerii şi realizarea oricărui produs în orice perioadă, calculelor indicilor de producţie, formarea planului optimal.

1.1 Subsistemul Design

Este predestinat pentru automatizarea lucrului designerului sau a pictorului modelier, crearea imaginii produsului sub formă de schiţă, desen sau fotografie şi alegerea gamei de culori.

Pentru crearea schiţei sau desenului produsului se includ redactorii grafici PhotoShop, CorelDraw sau alţii la alegerea designerului.

Designerul poate realiza schiţa sau desenul manual de asemenea, şi apoi sa-l introducă în computer cu ajutorul scanerului.

De asemenea pot fi prezentate imaginile în formă de fotografii luate din catalog sau făcute cu aparatul de fotografiat.

În toate cazurile este important că informaţia este prezentată în formă electronică. Documentului i se atribuie numele viitorului produs, el este introddus în baza de date a modelelor şi devine accesibil spre vizualizare specialiştilor la toate etapele ulterioare de realizare a produsului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Automatizat de Proiectare GRATIA.doc