Spam - Antispam

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Spam - Antispam.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Calculatoare

Cuprins

Cuprins
I.SPAM.1
1.1.Privire de ansamblu asupra Spam-ului.1
1.2.Ce este SPAM-UL?2
1.3.Smecheriile folosite de SPAMERI.3
II.Tehnici de blocare a SPAM-ului(Anti-Spam)5
2.1.Cum sa decodificati headerul unui e-mail5
2.1.1Unelte pentru descifrarea headerelor mesajelor.6
2.2. Sase reguli de baza pentru a fi eficient în lupta Anti-Spam6
2.3.Ce sa NU faceti când aveti de-a face cu spamerii9
2.4.Câteva programe Anti-Spam9
2.5.Probleme întâlnite în lupta anti-spam.10
Bibliografie.13

Extras din document

1.1.Privire de ansamblu asupra Spam-ului

Mai devreme sau mai târziu toata lumea care foloseste e-mail(electronic mail) va primi e-mailuri nesolicitate,acest tip de e-mail fiind denumite UCE sau spam. Spam umple Internetul de copii ale aceluiasi mesaj si forteaza oamenii sa-l primeasca.Cel mai mult spam este de tip comercial reclame la produse dubioase,pacaleli de tipul câstig inexistent la loto,servicii semi ilegale,strângeri de bani pentru o cauza etc.A trimite un e-mail este gratuit sau costa putin(în cazul conexiunilor dial-up) iar din acest motiv exista milioane de oameni care o fac.Sa recunoastem spamul reprezinta o amenintare pentru securitatea computerului vostru.Pe lânga faptul ca face dificila gasirea mailurilor de la prieteni, familie,lucru spamul este raiul pacalelior, fraudelor,practicilor de marketing înselatoare, scrisorilor în lant ilegale,reclamelor pornografice si chiar a virusilor , troienilor.

Conform unor studii recente, mesajele electronice nesolicitate reprezinta 60% din totalul e-mailurilor primite de o companie.Spamul ne costa spatiu de stocare utilizat pe e-mail servers, extra trafic intern pentru livrarea lor catre angajati si, nu in ultimul rând, timpul celor care le primesc. Un raport ne arata ca, în medie, fiecare utilizator pierde zilnic 50 de minute pentru a verifica, sorta si sterge mesajele nesolicitate. Astfel, la nivel mondial pierderile provocate de spam se estimeaza la 81,2 miliarde de dolari anual.

În România, unde exista circa 3,13 milioane de utilizatori Internet, pagubele provocate de spam se cifreaza la 269,1 milioane de dolari pe an, conform unor date furnizate de catre Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiilor Informationale.

Vreti sa scapati de mailu-rile nedorite?Lista de mai jos va va ajuta în a va crea un plan de atac:

- Alegeti un client de e-mail cu optiuni puternice de filtrare.

- Setativa reguli pentru mailu-rile ce vin si creati propriile reguli de filtre.

- Folositi mai multe adrese de mail, fiecare pentru un scop.

- Daca sunteti posesorul unui server de mail instalati un program anti-spam .

- Învatati cum sa decodificati headerul(antetul) unui mesaj.

1.2.Ce este SPAM-UL?

Primul lucru ce trebuie facut când aveti de-a face cu spam-ul este sa-l puteti defini.A fi capabil a distinge diferitele feluri de spam este primul lucru ce trebuie facut pentru a crea o strategie solida de combatere a acestuia.Sortarea e-mailurilor folosind filtrele programului de e-mail este primul lucru ce trbuie facut când aveti o casuta de e-mail noua.În termenii browserului e-mailurile ce le primiti pot fi sortate în 6 categorii:

- Mesaje personale adresate direct dumneavoastra. E-mail de la prieteni, rude , oameni cu care lucrati se încadreaza în aceasta categorie.Ideal ar fi ca toate aceste mesaje sa ajunga în e-mailul dumneavoastra.Cu toate acestea anumite programe care blocheaza spamul din greseala vor considera unele mesaje autentice ca spam, datorita anumitor cuvinte pe care le contin si pe care programul le considera ca si cuvinte tipice pentru spam.

- Mesaje personale copiate de dumneavoastra. În aceasta categorie se încadreaza mesajele trimise de dumnevoastra care contine în câmpul Cc (courtesy copy) adresa dumneavostra sau în câmpul Bcc (blind courtesy copy) . Filtrele mecanice de multe ori confunda aceste mesaje cu spam-ul.

- Mesaje trimise la un mailing list din care faceti si dumneavoastra parte.Software-ul care ruleaza serverele de mailing list ajuta la protejarea utilizatorilor ascunzând numele si e-mailul acestora în spatele unei singure adrese de e-mail denumita list alias.Persoanele înregistrate pot trimite altora mesaje doar prin acea adresa alias , si trecând prin list server acesta hotarând daca mesajul va fi înaintat(forwarded) sau respins(rejected).Mesajele trimise din mailing lists de multe oi sunt confundate cu spam deoarece ele nu sunt adresate direct primitorului ci adresei alias al acestuia.

- Mesaje comerciale cerute sau aprobate de dumneavoastra. Multe firme pastreaaza legatura cu clientii lor prin e-mail , acest lucru fiind facut constient , adica clientul intra pe site-ul firmei si se înscrie la newsletter-ul firmei sau când se înregistreza si primeste involuntar newsletter-ul fiindca nu a debifat optiunea de înregistrare la newsletter-ul firmei. Aceste companii trimit clientilor reclame, oferte speciale si cel mai important solicitarea unei confirmari din partea clientului ca a dorit produsul sau pentru a hotarî detaliile privind transportul. Sortarea acestui tip de e-mail este unul din cele mai dificile lucruri pentru un program anti-spam.

Fisiere in arhiva (1):

  • Spam - Antispam.doc