Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Metoda Celor 6 Palarii Ganditoare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Metoda Celor 6 Palarii Ganditoare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

PĂLĂRIA ALBĂ- prezentarea instituției 2
PĂLĂRIA GALBENĂ-punctele forte ale instituției 6
PĂLĂRIA NEAGRĂ-punctele slabe ale instituției 7
PĂLĂRIA ROȘIE-părere personal asupra instituției 7
PĂLĂRIA VERDE-recomandări 8
PĂLĂRIA ALBASTRĂ-concluzii 8
BIBLIOGRAFIE 8

Extras din document

PĂLĂRIA ALBĂ- prezentarea instituției

Pălăria Albă presupune colectarea de date obiective care provin din surse sigure, surse verificabile, sunt date statistice, surse autorizate. Totul este realist,concret.

În cadrul acestei pălării am analizat cadrul instituțional, obiectul de activitate, infrastructura, sursele de finanțare, proiect în derulare, finalizate, investiții și sistemul de management al calității.

Denumirea organizaţiei care furnizează serviciul

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti , înfiinţat în 1978.

Motto-ul Spitatului: “24/7 – Sănătate prin calitate ! “

Obiectul de activitate

Spitalul Universitar din Bucureşti este o clinică universitară cu o activitate ştiinţifică susţinută care se bazează pe legea sănătăţii, în care pacienţii primesc o îngrijire medicală adecvată. Investigaţiile medicale posibile sunt foarte numeroase şi complexe ele asigurând starea de sănătate a populaţiei. Este o unitate sanitară cu pături (1084), de utilitate publică, cu personalitate juridică. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este un spital de mari dimensiuni. În spital se pot trata un număr mare de afecţiuni, spitalul acoperind întreaga paletă de specialităţi medicale cum ar fi: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculară etc.

Serviciile medicale oferite de spital pot fi preventive, cum ar fi luarea măsurii preventive împotriva virusului AH1N1, precum şi a celorlalte viroze urmând să se aplice nişte reguli pentru o mai bună desfăşurare deoarece spitalul are obligaţia faţă de pacienţi, vizitatorii acestora, personalul medical şi administrativ. Anual, se cheltuiesc sume imense pe servicii preventive de valoare îndoielnica sau cel puţin neevaluate din punct de vedere al cost eficienţei, bazându-se, de cele mai multe ori doar pe opinii de experţi. Pe de altă parte serviciile medicale preventive dovedite a fi eficiente nu sunt practicate suficient de sistematic iar ierarhizarea serviciilor preventive nu este actualmente o bază pentru practicarea lor. Alte servicii medicale oferite de Spitalul Universitar din Bucureşti înafară de serviciile preventive sunt serviciile curative (parte a medicinii care se ocupa cu tratarea şi cu vindecarea bolilor), de recuperare şi paleative (medicamente sau tratamente care ameliorează o boală sau îi înlătura temporar simptomele), de îngrijire în caz de graviditate şi maternitate, precum şi a nou născutului.

Investigaţiile medicale posibile în spitalului sunt foarte numeroase şi complexe. Dintre ele enumerăm: analize de laborator, ecografii cardiace/generale/ginecologice/ecografii Doppler, radioscopii şi radiografii, tomografii computerizate, MRI, angiografii, scintigrafii, endoscopie/bronhoscopie, probe funcţionale (ecg, eeg, emg, test de efort, test Holter) etc.

În afara gamei variate de servicii medicale pe care le desfăşoară spitalul Universitar, în interiorul acestuia se desfăşoară şi activităţi de învăţământ medico-farmaceutic, postliceal, universitar şi postuniversitar, de educaţie medicală continuă, precum şi de cercetare ştiinţifică medicală.

Constituie de asemenea baza de învăţământ pentru elevii şcolilor şi liceelor sanitare şi cursantele şcolilor de infirmiere.

Cadrul Legal

- Cadrul legal aferent Spitalului Universitar din Bucureşti se bazează pe următoarele norme, ordine, legi şi hotărâri de Guvern:

- Legea Sănătăţii

- Hotărârea Guvernului nr. 578/2012

- Ordin nr. 24-30.01.2012-formulare unice pe ţară

- Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului cadru (Ordinul ministrului sănătăţii şi a preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1723/950/2011)

- OMS 1168/23.06.2008 Privind aprobarea componentei şi atribuţiilor Comitetului tehnic central şi comitetelor judeţene/municipiului Bucureşti de coordonare a măsurilor de intervenţie în situaţiile de urgență determinate de calamităţi naturale (caniculă)

Cadrul instituţional

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti colaborează cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti.

Principalul act normativ care reglementează asistența medicală in spital este Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cu modificările şi completările ulterioare. Legea impune reguli pentru activitățile în domeniu finanțate din fonduri publice, dar si private. În primul rând, stabileşte responsabilitățile principalilor actori în domeniu, respectiv Ministerul Sănătății (MS) şi serviciile sale deconcentrate, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi Casele Județene. În al doilea rând, legea stabileşte nivelurile şi furnizorii serviciilor medicale în România, de la asistența primară, prin medicii de familie, la cea terțiară prin spitale publice şi private. Totodată, impune regulile generale de prestare şi finanțare a serviciilor medicale la fiecare nivel. În plus, legea conține prevederi referitoare la regimul medicamentelor, de la punerea pe piață până la distribuție şi control.

Fisiere in arhiva (1):

  • Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Metoda Celor 6 Palarii Ganditoare.docx

Bibliografie

1. Articol disponibil online la adresa http://www.suub.ro/profesionisti-sanatate/cercetare/ accesat la data de 10.12.2013
2. Articol disponibil online la adresa http://www.sfatulmedicului.ro/Legislatia-pacientului/spitalele-8211-extras-din-legea-privind-reforma-in-domeniul-sanatatii_3420 accesat la data de 10.12.2013
3. Articol disponibil online la adresa http://www.n24plus.ro/stiri-social-economic/investitii-de-un-milion-de-euro-la-spitalul-universitar-din-capitala.html accesat la data de 10.12.2013

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE ADMINISTRAȚIE ȘI MANAGEMENT PUBLIC