Subalimentatia si Supraalimentatia

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Subalimentatia si Supraalimentatia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Subalimentatia si Supraalimentatia

Sanatatea este bunul cel mai de pret al omului si pastrarea ei depinde esential de modul nostru de viata, de felul in care stim sa o ingrijim. Sanatatea este bine sa o pastrezi atunci cand o ai, pentru ca o data pierduta, uneori este foarte de greu sa o recastigi. Ea poate fi neglijata fie din necunoastere, fie din superficialitate, fie negandindu-ne la intretinerea ei. Evolutia diverselor boli nu se opreste in fata bogatiei si a puterii, cumpararea sanatatii cu bani fiind imposibila. Un organism oricat de robust ar fi el nu poate fi imun la orice boala, dar poate opune o puternica rezistenta si poate invinge boala, instalandu-se in timp sanatatea.

Este suficient ca organismul sa fie obosit sau slabit prin repetarea unui numar de abuzuri, pentru ca sa cedeze la contaminarea cu virusi si agenti exteriori daunatori. Aceasta semnifica faptul ca fiecare dintre noi suntem in permanenta personal responsabili de sanatatea noastra si o putem pierde sau pastra in functie de atentia acordata. O insuficienta ingrijire a sanatatii implica aparitia bolilor si cum bine stim, un organism bolnav se uzeaza mult mai repede decat un organism sanatos, determinand accelerarea procesului de imbatranire. Grija pentru sanatate, reprezinta un comportament ce trebuie educat inca din copilarie si dezvoltata de-a lungul vietii.

Starea de sanatate este influentata negativ de o multime de factori:

-alimentatia dezechilibrata si necorespunzatoare;

-excesul de medicamente;

-undele electromagnetice de foarte inalta frecventa;

-poluarea atmosferica;

-fumatul;

-acoolul;

-poluarea apei;

-programul de munca si odihna dezordonat;

-stresul;

-lipsa de activitate fizica.

Se cunoaste faptul ca din 100 de decese, 60 sunt cauzate de o alimentatie nesanatoasa si dezechilibrata, ceea ce este semnificativ referitor la starea de sanatate. De asemenea, oamenii de stiinta, au ajuns la concluzia ca un om in varta de 50 – 60 de ani are circa 1,5 -2 Kg. de depuneri toxice in organism si ca 95 % dintre boli sunt cauzate de aceste depuneri toxice. Din cauza intoxicarii organismului, intestinul devine un colector de reziduuri, de unde toxinele ajung in sange, afectand astfel mai mult sau mai putin organele.

Astfel apar:

-imbatranirea inainte de vreme;

-rigiditatea articulatiilor;

-ochi obositi cu privire tulbure;

-piele palida.

Atat supraalimentatia cat si subalimentatia sunt foarte daunatoare pentru organism. Supraalimentatia oboseste organismul, iar subalimentatia, scade rezistenta lui si slabeste sistemul de aparare. O alimentatie corecta presupune nu numai alegerea corespunzatoare a alimentelor ci si o preparare corecta a lor urmarindu-se pastrarea a cat mai multe componente nutritive. Trebuie evitata prepararea alimentelor timp indelungat caci astfel se distrug o buna parte din vitamine (de exemplu, prin fierberea indelungata a legumelor se distruge 60% din vitamina C).

Supraalimentatia

Supraalimentatia este o forma de malnutritie in care nutrientii sunt suprafurnizati in raport cu necesarul organismului privind cresterea normala, dezvoltarea si metabolismul. Acest termen face referire la obezitate, provocata de supraalimentarea generala rezultata din consumul mancarilor bogate in continut caloric. Obezitatea si supraalimentatia pot fi raportate si la o oferta excedentara nutritiva specifica, cauzata de consumul excesiv de suplimente alimentare, vitamine si substante nutritive care nu sunt prezente in organism din consumul alimentelor. De asemenea si diferite diete pot cauza dezechilibre nutritionale. Un studiu realizat de cercetatori din diferite tari a explorat ipoteza de dezvoltare a supraalimentatiei in cazul mamelor britanice. Aceasta ipoteza sustine ca mama, daca are un exces de greutate in timpul sarcinii, niveluri ridicate de zahar si de grasimi in organism, ar putea afecta permanent cresterea copilului prin controlul asupra poftei de mancare si a metabolismului personal. Astfel ii poate afecta si pe descendenti, acestia putand in timp sa ajunga obezi. Supraalimentatia este considerata tot un tip de malnutritie, in cazul in care exista un surplus de substante nutritive pe langa cele necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subalimentatia si Supraalimentatia.doc