Succesul Agentiilor de Relatii Publice

Imagine preview
(5/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Succesul Agentiilor de Relatii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

In sens larg aproape orice organiztie din ziua de astazi are cel putin un PR manager, iar organizatiile mai mari au incorporate mai multe departamente de comunicare. Agentii guvernamentale, asociatile comerciale, si alte organizatii non-profit intreprind activitati de relatii publice. relatiile publice trebuie vazute ca o functie manageriala in orice organizatie. Relatii publice presupun dezvltarea comunicarii catre un public(intern sau extern) in asa fel incat mesajele transmise sa coincide cu telurile organizatiei sis a urmareasca beneficii mutuale oricand este posibil.

S-a dezvoltat de asemenea o industrie a unor firme specializate pe relatii publice, numite de cele mai multe ori firme de comunicare ,,globala’’. Specializate pe aceasta arie, firmele de PR au un orizont larg asupra intelegerii afacerii clientului. Aceste firme sunt nevoite sa-si dezvolte o paleta larga de contacte media din toate domeniile, preintampinand clientul cu informatii si orientari despre domeniul de care este interesat acesta.

Agentia de PR trebuie sa fie un partener pentru client, sa reuseasca sa stabileasca relatii de incredere cu membrii organizatiei si sa cunoasca cultura companiei, in timp ce isi pastreaza o independenta in idei, credinte.

Succesul unei firme de Relatii Publice este asigurat de importanta pe care o da componenetelor economice, politice, opiniei publice, componentelor sociale, culturale, tehnologice, financiare si de piata ale organizatiei pentru care lucreaza. Cercetarea mediului de piata in care se afla clientul(organizatia) poate fi facuta inainte de lansarea unui potential client sau in stransa legatura cu repozitionarea pe piata a unui client deja existent. In ambele cazuri, acest tip de cercetare faciliteaza luarea deciziilor de catre echipa de Relatii Publice , impunand fie o directie majora, fie una subtila. De asemenea acest studiu asupra pietei creaza o imagine favorabila firmei de Relatii Publice, parand a cunoaste problemele afacerii clientului si pozitia acestuia pe piata. Un studiu facut in anul 1994 de catre Asociatia Internationala de Relatii Publice arata ca 76% din americanii care practica relatii publice au recunoscut ca evoluarea mediului de piata este necesara, dar doar 16% dintre acestia au afirmat ca au intreprins frecvent studiul dorit,au evaluat in detaliu mediul de afaceri al clientului, considerand ca nu aceasta este calea de a-l conduce in directia dorita.

Fisiere in arhiva (1):

  • Succesul Agentiilor de Relatii Publice.doc

Alte informatii

domeniul este PR, foarte interesant