Talk-Show

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1725
Mărime: 179.27KB (arhivat)
Cost: 3 puncte
Materie: Produse video - genuri și formate
Chisinau, R. Moldova

Extras din document

Ce este un TALK-SHOW?

Nu există o definiție clară a termenului talk-show. Mulți autori au propria lor definirea a acestui termen. Talk show înseamnă „spectacol vorbit”. Termenul apărut este atribuit genului de estradă, unde un animator distrează publicul cu conversații, implicând uneori spectatori din public în comunicare. Și la televizor, sunt luate în considerare primele semne ale genului: ușurința conversației, arta prezentatorului, prezența obligatorie a publicului 1.

Un talk show (sau chat show în engleza britanică ) este un program de televiziune sau gen de programare radio structurat în jurul actului de conversație spontană . Un talk show se distinge de alte programe de televiziune prin anumite atribute comune. Într-un talk-show, o persoană (sau un grup de persoane sau invitați) discută diferite subiecte propuse de un gazdă de talk-show . Această discuție poate fi sub forma unui interviu sau a unei simple conversații despre probleme și evenimente sociale, politice sau religioase importante. Personalitatea gazdei modelează tonul al spectacolului, care definește și „marca comercială” a spectacolului. O caracteristică comună sau o regulă nescrisă a talk-show-urilor este să se bazeze pe „conversații proaspete”, care este vorba care este spontană sau are aspectul de spontaneitate. Istoria talk-show-ului se întinde din anii 1950 până în prezent. Talk show-urile pot avea, de asemenea, mai multe subgenuri diferite, care au toate materiale unice și pot fi difuzate în diferite momente ale zilei prin diferite căi2.

Astăzi, într-o definiție la îndemână, talk-show-ul este emisiunea de televiziune care constă în punerea în scenă a unui spațiu deliberativ, în care un jurnalist-moderator și un număr variabil de invitați (pe care îi vom numi aici, cu o sintagmă a lui Charaudeau actori mediatici) abordează, în registrul conversațional și convivial, o temă de interes public3.

Astfel, în timp ce desfășurarea discuțiilor în fața unui public este comună tuturor formatelor, manifestarea particulară a vorbirii depinde de seria specifică de factori care caracterizează fiecare eveniment comunicativ (Hymes, 1967). Astfel, după cum am văzut în mod repetat, spre deosebire de procedurile conversaționale din conversație obișnuită, aici gazda este cea care deschide și închide secvențe, selectează și încadrează subiectul, alocă ture și îndrumă producția de discuții în interesul priorității instituționale, cum ar fi constrângerile de timp și de subiect. Exemplele arată că în timp ce vorbim la nivel microlingvistic prezintă, în general, lexical, sintactic, fonologic și prosodic

caracteristicile conversației obișnuite, la niveluri macrolingvistice, cum ar fi încadrarea și întoarcerea alocare, gazda este în control; și chiar și acolo unde acest control este temporar renunțat interesele spectacolului și ale argumentelor aprinse, aceasta rămâne totuși în limitele sale a normelor și așteptărilor generice 1.

Printre includerea unei gazde, a unui invitat (a) și a unui public de studio sau de apel, talk-show-urile alcătuiesc o categorie distinctă de programe de televiziune bazate pe atribute specifice.

- Talk-show-urile sunt difuzate prin intermediul unor forme media și se concentrează asupra spectatorilor, care includ participanții care sună, stau într-un studio sau vizionează de pe internet sau la televizor.

- Talk-show-urile se concentrează în jurul interacțiunii oaspeților cu opiniile opuse și / sau expertiza la diferite niveluri, care include atât experți, cât și non-experți.

- Talk-show-urile implică o gazdă responsabilă de promovarea agendei emisiunii prin remedierea, instigarea și dirijarea conversației pentru a se asigura că scopul este îndeplinit. Scopul talk-show-urilor este de a aborda conflictele, de a le oferi informații sau de a le distra.

- Talk show-urile constau în episoade în evoluție care se concentrează pe perspective diferite în ceea ce privește problemele importante din societate, politică, religie sau alte domenii populare.

- Deși talk-show-urile includ oaspeți de diferite niveluri de expertiză, acestea răspund credibilității experiențelor și raționalizaților cuiva, spre deosebire de expertiza educațională.

- Talk-show-urile funcționează pentru a oferi interviuri, pentru a aborda argumente, pentru a juca jocuri, pentru a dezvălui adevărurile cuiva și pentru a relata epifanii dobândite prin experiență.

- Talk show-urile sunt produse la costuri reduse și nu sunt difuzate în timpul prime time .

- Emisiunile de discuții sunt difuzate în direct sau sunt înregistrate în direct, cu revizuiri limitate2.

Bibliografie

1. Кyзнeцoв Г. В. Toк-шoy: нeизвecтный жaнp? // Жypнaлиcт. — M., 1998.

2. Jonathan Bignell, Jeremy Orlebar. Manual practic de televiziune. Polirom, 2009. 312p.

3. Ilie, C. (2006), „Talk Show-uri”,Enciclopedia limbii și lingvisticii, Elsevier

4. Television talk shows : discourse, performance, spectacle. Tolson, Andrew. Mahwah, N.J.: Lawrence Erlbaum. 2001.

5. Mihai Coman. Manual de jurnalism. Polirom, 2009. 688p.

6. Emisiune talk-show: https://ro.qaz.wiki/wiki/Talk_show (vizitat 12.04.2021)

Preview document

Talk-Show - Pagina 1
Talk-Show - Pagina 2
Talk-Show - Pagina 3
Talk-Show - Pagina 4
Talk-Show - Pagina 5
Talk-Show - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Talk-Show.pdf

Ai nevoie de altceva?