TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1292
Mărime: 617.62KB (arhivat)
Publicat de: Mihai V.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

coliziunilor între aeronave proiectat pentru a reduce incidenţa coliziunilor între aeronave. Acesta monitorizează spaţiul aerian în jurul unei aeronave pentru alte aeronave echipate cu un transponder active independent de controlul traficului aerian, şi avertizează piloţii cu privire la prezenţa altor aeronave echipate cu transponder care pot prezenta un pericol de coliziune în aer (MAC). Aceasta este o punere în aplicare a Sistemului de evitare a coliziunilor aeriene mandatat de către Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale a fi montat pe toate aeronavele cu masa maximă la decolare peste 5700 kg (12,586 lbs) sau autorizate să transporte mai mult de 19 de pasageri.

Definiţia oficială de la PANS-ATM (noiembrie 2007): ACAS / TCAS este un sistem bazat pe radarul secundar de supraveghere (SSR) care opereaza independent de echipamentele de la sol pentru a feri pilotul de potenţialul ciocnire cu alte aeronave care sunt echipate cu transpondere SSR.

În aeronave moderne cu cabina de pilotaj de sticlă, displayul TCAS poate fi integrat în afişajul de navigare (ND). La aeronavele mai vechi, precum şi la cele cu instrumente mecanice, un astfel de afişaj integrat TCAS poate înlocui indicatorul de viteză verticală mecanic.

Cercetarea în domeniul sistemelor de evitare a coliziunilor a fost în curs de desfăşurare cel din anii 1950. Autorităţile, cum ar fi Administraţia Federală a Aviaţiei au intrat în acţiune, după mai multe coliziuni majore în aer cu pierderi mari de vieţi omeneşti. Unele dintre aceste accidente includ:

• Grand Canyon midair collision in 1956;

• The Zagreb mid-air collision in 1976;

• PSA Flight 182 , a Boeing 727 which collided with a Cessna 172 in 1978;

• Aeroméxico Flight 498 , a 1986 collision similar to PSA Flight 182 , which finally spurred the US Congress and other regulatory bodies into action and led to mandatory collision avoidance equipment.

• Chakri Dadri midair collision over a town near New Delhi , India in 1996

Elementele de bază TCAS

TCAS implică o comunicare între toate aeronavele echipate cu un transponder adecvat (cu condiţia ca transponderul să fie activat şi configurat corect). Fiecare aeronavă echipată cu TCAS "interoghează", toate celelalte aeronave într-un interval determinat despre poziţia lor (prin intermediul frecvenţei de 1030 MHz), precum şi toate celelalte aeronave răspund la alte interogări pe 1090 MHz. Acest ciclu interogatoriu-şi-răspuns poate să apară de mai multe ori pe secundă.

Prin aceste interogări sistemul TCAS construieşte o hartă tridimensională a aeronavelor în spaţiul aerian, care încorporează capul lor, altitudinea şi distanţa. Apoi, prin extrapolarea distanţei actuale şi diferenţei de altitudine la valorile anticipate viitoare, se determină dacă o ameninţare potenţială de coliziune există.

Preview document

TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 1
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 2
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 3
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 4
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 5
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 6
TCAS - sistemul de alertă de trafic și de evitare a coliziunilor - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • TCAS - Sistemul de Alerta de Trafic si de Evitare a Coliziunilor.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

ROEPA

EASA – European Aviation Requirements JAA – Joint Aviation Agency JAR- Joint Aviation Requirements În urma protocolului dintre JAA şi EASA, din...

Ai nevoie de altceva?