Antrepenoriat - Unități turistice

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Antreprenoriat
Conține 3 fișiere: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3054
Mărime: 187.10KB (arhivat)
Publicat de: Luciana Vasilache
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Antonoaie Nicolae

Extras din referat

Pensiunea Floarea Soarelui este situată la numai 5 minute de centrul civic şi la 2 km de DN1, aceasta oferă atât turiştilor cât şi celor veniţi în interes de afaceri, servicii de cazare în Braşov cu mic dejun inclus, la cel mai înalt standard, într-o ambianţă caldă şi primitoare. Toate informațiile fiind prezentate pe site-ul pensiunii http://www.pensiuneafloarea-soarelui.ro.

Site-ul pensiunii Floarea Soarelui are un conținut usor de ”scanat”. Încă de la primul contact, utilizatorul are tendința de a citi sau de a se uita rapid la titlurile și subtitlurile, listele și paragrafele. De asemenea, informatia cea mai importantă sau relevantă este comprimată în prima parte a conținutului site-ului (în meniu sau în antet), acesta fiind ușor de accesat și de navigat.

Pe pagina de prezentare a pensiunii se evidențiază serviciile oferite de aceasta, începând cu partea de cazare, fiind urmată de prezentarea camerelor și a tarifelor practicate pentru fiecare tip de cameră în parte. Spre exemplu, camera dublă cu pat matrimonial este 170 RON/zi și preţul are mic dejun inclus. Tarifele de cazare variază în funcţie de perioada de cazare şi de numărul de camere rezervate. Pentru o perioadă de cazare mai lungă, sau contracte cu persoane juridice, preţurile se negociază separat.

În continuare, sunt prezentate pe site ofertele Pensiunii Floarea Soarelui. Momentan este prezentată oferta pentru Anul Nou care include gustare, felul întâi, felul doi, desert Simfonie de iarnă, open bar, șampanie și artificii, la care se adaugă și muzică live oferită de Formația Melodic.

În continuarea site-lui sunt prezentate fotografii ale pensiunii, un video și chiar un tur virtual al acesteia ce arată credibilitatea care este oferită oaspeților de către pensiune. Toate informațiile prezentate pe site-ul pensiunii sunt clare și reale, fiind și realizat în mod interactiv atrăgându-ți atenția și determinându-te să te uiți mai îndeaproape sau chiar să mergi să te cazezi pentru a beneficia de serviciile lor și de a te convinge cu adevărat.

Site-ul acestei pensiuni cuprinde și o parte de rezervări în care clienții își pot rezerva camere online doar prin simpla completare a unui formular cu nume, prenume, număr de telefon, email, perioada de cazare, camera dorită.

Acest site este unul prietenos, fiind în primul rând un site ușor de găsit, de accesat și care permite o navigare simplă și eficientă.

Punctele tari ale site-ului sunt încărcarea rapidă, acuratețea informațiilor, accesibilitate ridicată, navigare eficientă, interfață prietenoasă cu utilizatorii, abundența informațiilor, posibilitatea utilizării site-ului atât în limba română cât și în limba engleză, posibilitatea efectuării turului virtual și prezența video-ului introductiv și imaginilor ce prezintă pensiunea.

Punctele slabe ale site-ului sunt evidențiate de slaba atractivitate, lipsa informațiilor referitoare la camerele disponibile și prețurile acestora, lipsa ofertelor (fiind prezentată o singură ofertă), blocarea site-ului în cazul în care este accesat de mai mulți utilizatori în același timp și insuficiența imaginilor care prezintă locația.

Posibilități de îmbunătățire a site-ului:

- Design responsiv fiind reprezentant de modul în care un site se pretează la accesarea de pe gadgeturi mobile devine tot mai important. Astfel, refăcut cu un design responsiv, site-ul poate fi accesat mai ușor de pe orice gadget. Atunci când creaţi o versiune pentru mobil aceasta trebuie să fie completă, respectiv să includă toate paginile site-ului. O versiune parţială (mixtă) ce va avea doar unele pagini optimizate pentru mobil şi restul paginilor pentru desktop va aduce disconfort în utilizare.

- Un motor de căutare bun deoarece căutarea pe site-ul propriu ar trebui să fie cât mai eficientă pentru a le satisface nevoile vizitatorilor. În acest mod, poate fi îmbunătățit cu ajutorul unor servicii web design. Se pot seta linkurile astfel încât navigarea pe site a vizitatorilor să se desfăşoare pe cât posibil într-un singur Tab de browser. Astfel evitaţi deschiderea mai multor ferestre prin continuarea în ferestre noi, acest mod putând duce la dificultăţi de navigare în modul „pas înapoi” sau la diverse probleme în special pe versiunea pentru mobil.

- Un logo reușit este poate primul lucru pe care îl văd vizitatorii site-ului web atunci când îl accesează. De aceea, e important ca logo-ul sa aibă un impact puternic. Să impresioneze încă de la început și mai mult decât atât să fie ușor de memorat și de asociat cu domeniul site-ului.

- Atentie la detalii deoarece greșelile de scriere sau erorile tehnice pot da foarte ușor senzația unui site neprofesionist. Un site mai vechi merită verificat cu atenție, iar unul nou ar trebui "periat" cu atenție maximă înainte să devină vizibil pentru vizitatori, astfel încât totul să arate de nota 10.

- Optimizarea imaginilor pentru încărcarea rapidă a paginilor web și pentru a beneficia de o imagine de ansamblu asupra site-ului. Atunci când este avantajos puteţi sugera utilizatorilor printr-un mesaj orientarea şi rezoluţia recomandată pentru o vizualizare optimă a imaginilor și paginilor site-ului. Le veţi îmbunătăţi astfel experienţa de navigare iar spaţiul de afişare va fi exploatat mult mai eficient.

- Spații libere organizate în continutul din pagină care pot beneficia de o sugestie din partea clientului cu privire la spațiile libere. Pentru a evita paginile care sunt prea încărcate și creează confuzie la prima vedere pentru utilizatori, spațiile libere sunt esențiale.

- Referitor la conținutul site-ului web, ar fi bine ca acesta să conțină informații convingătoare pentru clienți, dar și în același timp să dispună de o exactitatea sporită a acestora. Conținutul trebuie să fie adecvat domeniului de activitate, să stimuleze și să capteze atenția clienților, să informeze publicul-țintă, să fie accesibil și potrivit pentru acesta, să reprezinte brandul companiei și cel mai important — ca informația existentă să-l impresioneze pe client, determinându-l să revină pe site în viitorul apropiat.

- Variabila „locaţie” trebuie utilizată corespunzător. Aceasta poate fi detectată automat sau poate fi introdusă manual, însă pot exista situaţii cu mai multe variabile în acelaşi timp. Utilizatorul trebuie să înţeleagă corect ce locaţie trebuie să introducă în formular, făcând uşor distincţie de exemplu între locaţia curentă şi destinaţie.

În concluzie, site-ul de prezentare al Pensiunii Floarea Soarelui este unul accesibil, ușor de navigat, cu un grad de interactivitate mai scăzut, dar care prezintă informații din abundență și care vin în ajutorul utilizatorilor pentru a-și crea o imagine referitoare la produsele și serviciile oferite de aceștia.

Bibliografie

- www.pensiuneafloarea-soarelui.ro

- www.wikipedia.org

-http://carta.ro/cazare-chiojdu/pensiunea-melania/tarife/

-http://carta.ro/cazare-valea-lupului/pensiunea-restaurant-valea-lupului/tarife/

-http://carta.ro/cazare-casoca/pensiunea-14-scaune/tarife/

-Nedelea, Al., Piaţa turistică, Ed. Didactică şi Pedagogică R.A. Bucureşti, 2003

-Stăncioiu, A.F., Strategii de marketing în turism, Ed. Economică, Bucureşti, 2004

- http://hotelpietroasa.ro/mcpietroasa/

- http://www.plandeafacere.ro/

- http://www.zf.ro/

-http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/modele-de-afaceri-si-strategii-inteligente-de-crestere-a-companiilor--142850.html

Preview document

Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 1
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 2
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 3
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 4
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 5
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 6
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 7
Antrepenoriat - Unități turistice - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tema_1.docx
  • Tema_2.docx
  • Tema_3.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri

1. Domeniul de afaceri Repararea echipamentelor de comunicatii 2. Tipul activitatii principale si codul CAEN Cod CAEN 9512 - Repararea...

Cazul externalizării serviciilor IT outsourcing și BP outsourcing

Noţiunea de externalizare vine din terminologia americană outside resourcing, cu sensul de a procura din exterior. Termenul în limbajul economic...

Activitatea de evaluare a întrprinderii

Principalele obiective ale unității de învățare nr.1 sunt: - Activitatea evaluării și necesitatea acesteia; - Factorii care influențează...

Antreprenor de succes - Levi Strauss

Date generale (scurta biografie) Levi Strauss (26 februarie 1829 - 26 septembrie 1902) a fost un om de afaceri american de origine germana care a...

Managementul proiectelor

Tema1: Conceptul de proiect și management al proiectelor 1. Noțiunea de proiect și trăsăturile proiectului Organizațiile economice realizează...

Programul național de dezvoltare a competențelor de evaluare ale cadrelor didactice (DeCeE)

TEMA 1 Componentele Curriculumului Național (planul-cadru, programa școlară, manualul alternativ). Relația dintre curriculum și evaluare....

Te-ar putea interesa și

Dezvoltare durabilă a turismului în Maramureș

Introducere Dezvoltarea turismului durabil este o preocupare ce devine tot mai importantă pe măsura evoluției turismului și este dezbătută la...

Ai nevoie de altceva?