Avantajele si dezavantajele meseriei de antreprenor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Avantajele si dezavantajele meseriei de antreprenor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Antreprenoriat

Extras din document

Ca sa dezvolti un plan de afacere nu este chiar asa de simplu si usor pe cat ar parea la prima vedere. In afara de finantare, o afacere noua are nevoie de consultanta si un spatiu prosper in care sa se dezvolte (aici intervin incubatoarele de afaceri unde sunt create toate conditiile necesare dezvoltarii unei afaceri indiferent de domeniul in care doresti ca ea sa activeze).

Antreprenorul este persoana care dezvoltă o afacere de antreprenoriat, asumându-și în acest sens anumite riscuri, cu scopul de a obține profit din activitatea pe care o desfășoară. El cunoaște foarte bine mediul de afaceri, piața de desfacere, știe să se adapteze ușor schimbărilor ce au loc și în cele mai multe cazuri poate preveni situațiile-problemă.

Atunci cand vine vorba de ce vrem sa facem in viata ne este greu sa ne alegem un drum de la bun inceput. Vrem sa lucram pentru cineva sau vrem sa fim proprii nostrii sefi(antreprenor)?

In momentul in care te decizi sa fii antreprenor cel mai important lucru este sa accepti faptul ca exista un risc si un necunoscut cu care o sa te confrunti. Toti cei care decid sa isi porneasca propria afacere o fac cu scopul de a avea o cifra de afaceri cat mai mare, o marja de profit considerabila, linistea zilei de maine si recunoastere. In acest drum spre succes habar nu are ce obstacole il asteapta pe drum.

Un antreprenor de succes are nevoie de calitati printre care se numara: emaptia, sa indentifici nevoile angajatilor, responsabilitatea si intelegerea.

Spiritul de observatie este calitatea care contează enorm de mult în activitatea unui antreprenor, deoarece anume posedând un spirit înalt de observație, întreprinzătorul se va orienta spre noi perspective, va căuta noi piețe de desfacere, va afla dacă clienții săi sunt sau nu mulțumiți de produsele sau serviciile pe care le prestează firma sa. De asemenea, cu un spirit înalt de observație și analiză, antreprenorul va decide să-și mărească afacerea, până a face acest lucru concurenții săi, în acest fel, întărindu-și poziția pe piață.

Despre calitățile unui antreprenor se poate vorbi mult, este important de reținut că indiferent de situație, chiar dacă întreprinzătorul nu deține o experiență în această sferă, are multe de învățat și de muncit pentru a-și atinge scopurile propuse, iar în timp, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Orice antreprenor care vrea sa aiba succes pe piata este acela care are o viziune inca de la inceput si reuseste sa pastreze o relatie foarta apropiata cu clientii sai prin diferite metode deoarece pe piata exista multe produce si servicii au au aceeasi functie si pot fi substituite intre ele.

Orice actiune pe care o facem la un moment dat poate avea avantaje dar si dezavantaje. Fie ca este vorba de alegerea unei facultati, alegerea unui loc de munca sau de a-ti investii bani. Asa se intampla si in meseria de antreprenor. In prima faza cei care “nu stiu cu ce se mananca” aceasta meserie cred ca numarul avantajelor este mult mai mare fata de cel al dezavantajelor dar dupa ce se documenteaza si vor pune in balanta cele doua categorii vor constata ca acestea sunt in mare masura echilibrate si depinde doar de noi, prin deciziile pe care le luam cum se va inclina balanta. A fi antreprenor nu este deloc simplu, iar deseori, in lumea afacerilor totul pare mai rau ca intr-o jungla. Asa cum aminteam si mai sus, peste tot intalnim avantaje si dezavantaje. La fel este si atunci cand esti antreprenor si o sa incep cu partea buna adica cu avantajele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Avantajele si dezavantajele meseriei de antreprenor.docx