Conversii Arhitecturale - Cladiri Industriale

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Conversii Arhitecturale - Cladiri Industriale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 41 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Arta

Extras din document

Apartamentul tip “loft” este apartamentul ce s-a format in urma conversiei unei foste cladiri industriale. Cand dezvoltarile industriale devin condominium in loc de apartamente, apar asa-numitele lofturi-condominium. Stilul lofturilor se refera si la dezvoltari simple, cum ar fi apartamentele de deasupra unui spatiu comercial situate deasemenea intr-o fosta cladire industriala.

1. Conversia unei mori de lana in spatiu de locuit tip loft – San Francisco

La baza, cladirea a fost o moara de lana construita in anul 1879 de catre arhitectul William Curlett. Ea a suferit o conversie in spatiu de locuit tip loft, in anul 1998, conversie relizata de catre Pfau Architecture. Conversia a oferit noului spatiu cateva reale accente moderniste, fiind transformata intr-o cladire cu utilitate mixta: spatii de locuit si spatii de birou.

Loftul comercial este o cladire istorica din caramida si lemn din care s-au obtinut 45 de unitati de locuit. In ultimii 120 de ani, constructia clasica a lui William Curlett a deservit foarte bine orasul. La primul nivel exista 16 spatii comerciale. Spatiile de locuit obtinute au suprafete de circa 75mp. Exista un singur apartament ce are o suprafata de 205mp.

Un aspect important al aceste conversii, dintr-un depozit de marfuri din lemn si caramida, il reprezinta inlaturarea partiului intern existent ce obtura structura cladirii de circa 50de ani. Odata expusa, structura a devenit conturul spatial atat in planul cat si in sectiunea noilor unitati. Pentru o buna rezistenta la un eventual cutremur, nivelurile mezaninului au fost construite pe primul si al doilea etaj, utilizand spatial aticul format prin existenta acoperisului din lemn. In plan, partiurile sunt rezultate din grila structurala si prin pastrarea caracterului istoric.

Moara de lana - sectiune

Moara de lana – impartirea partiului interior in unitati de locuit

Fisiere in arhiva (1):

  • Conversii Arhitecturale - Cladiri Industriale.doc

Alte informatii

conversia a 3 cladiri industriale transformate in apartamente tip loft