Locuinta Individuala

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Artă
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1124
Mărime: 2.09MB (arhivat)
Cost: 3 puncte

Extras din document

Casa Sasaki-Tei (Japonia-Tsukidate)

Arh. Rob Dubois si Shuichi Kobari

In gandirea acestui proiect, a fost esentiala problema de a incadra locuinta langa marea parcare de masini din Kurihara Auditorium, localizata in partea de vest a orasului, dar si, de a crea un dialog intre volumul ce va fi construit pe terenul in panta si padurea de bambus ce creste in partea de sud. Pe de o parte, marea parcare a dat cu siguranta o monumentala calitate imprejurimilor; dar pe de alta, a fost robabil, ca a adus un numar de dezavantaje. Zona defrisata a parcarii, va schiba vantul aspru ce bate dinspre Kurikoma Peak si va lasa casa expusa razelor solare pe timp de vara. Mai mult decat, va permite intrarea ochilor publicului cand vor fi concerte la Auditorium. Din aceste cauze, a fost extins un volum pe axa nord-sud, pe langa parcare. Aceasta taietura a vantului puternic, a zgomotului si a ochiului public, face posibil crearea unui spatiu intim:living-ul.

Fatada de vest este definita de “doua straturi de piele”; la interior, proiectat in concordanta cu functionalul spatiului revendicat,nu este sigur de a evita lumina orbitoare, intrucat exteriorul, construit cu panouri din sticla ce blocheaza vantul si privitorul.

Partea de sud a terenului, si cea mai inalta, este delimitata de o padure de bambusi ce creaza o priveliste placuta dar are si un efect negativ, blocarea luminii pe timp de iarna. Pentru a combate acest defect, a fost realizata o deschidere orizontala in partea de sus a cladirii. Pentru a comunica imaginii continuitatea cu terenul, parterul a fost realizat din beton, iar nivelul superior dintr-un material mai usor, lemn, in directa relatie cu bambusul.

Utilizand un plan simplu, au fost realizate trei spatii cu caracteristici diferite: un volum deschis catre vest in spatele caruia este un spatiu privat(parterul) si in final un spatiu deschis cerului(primul nivel), in apropierea desisului de bambusi. Spatiul interior combina principiul divizarii occidentale a functiunilor(fiecare camera avand o utilizare specifica) cu spatii in care se practica traditii japoneze.

In gandirea acestui proiect, a fost esentiala problema de a incadra locuinta langa marea parcare de masini din Kurihara Auditorium

Preview document

Locuinta Individuala - Pagina 1
Locuinta Individuala - Pagina 2
Locuinta Individuala - Pagina 3
Locuinta Individuala - Pagina 4
Locuinta Individuala - Pagina 5
Locuinta Individuala - Pagina 6
Locuinta Individuala - Pagina 7
Locuinta Individuala - Pagina 8
Locuinta Individuala - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Locuinta Individuala.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura - Locuinta Colectiva

Locuintele colective sunt constructii ce au cel putin trei nivele.Intr-un imobil colectiv, apartamentele au un spatiu comun destinat circulatiei...

Locuinta Colectiva in Retrageri

Locuinta colectiva supraetajata a aparut ca raspuns la necesitatea de a caza mai multe familii in imobile construite pe terenuri foarte scumpe....

Graffiti

Graffiti este un tip de însemnare facut în mod deliberat de oameni pe suprafete atât publice cât si private. Poate aparea ca arta, desene sau...

Ai nevoie de altceva?