Proiect la Design si Estetica

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Proiect la Design si Estetica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Arta

Cuprins

INTRODUCERE 3
PARTEA I
TENDINTE PENTRU ANUL 2007 . 4
- MATERIALE
- MOBILA
- NATURA
PARTEA A II- A
TAPETUL 3D- REVOLUTIA TEHNOLOGIEI .. 7
PARTEA A III- A
NOI TENDINTE DECO .. 9
- PERETI
- TAVAN
PARTEA A IV- A
SIMFONIA ROSULUI MODERN 12

Extras din document

INTRODUCERE

Tumultul vietii, orele infinite la birou, traficul din ce in ce mai epuizant, stresul zilnic la care suntem supusi zi de zi si inposibilitatea de a calatori frecvent, ne determina sa ne gasim un refugiu. Ai nevoie de o pauza? Nu cauta prea departe! Raspunsul poate veni chiar dinauntrul casei tale.

Iar tendintele designului de interior din anul care vine, sunt complicii tai in planul relaxarii, pentru ca pacea, linistea, reintoarcerea la natura sa reprezinte motivele fundamentale in arta decorarii pentru anul 2007.

PARTEA I

TENDINTE PENTRU ANUL 2007

obila lucrata manual .

Spune adio mobilei futuriste, in serie. Unicitatea este apreciata si in cazul designului de interior. Cauta piese lucrate manual, cu cele mai neobisnuite si complicate ornamente, gravuri in lemn, finisaje sau aplicatii din materiale neconventionale.

Piele si alte texturi

Daca luam in calcul materia prima pentru a realiza fiecare tip de mobilier in parte, putem constata ca, pielea si materialele textile ocupa detasat un procent de 50% - paturi, canapele si chiar scaune.

Cu toate ca lemnul sau metalul sunt baza, finisajele si gradul de confort il ofera textilele, iar ultimele trenduri in designul de interior se orienteaza catre piesele confortabile, cu forme maleabile si linii curbe.

Ofertante, din punct de vedere cromatic si textural - stofe din materiale naturale, microfibre sau plus - tesaturile sunt ideale pentru tapiteria canapelelor, a fotoliilor si chiar pentru sezutul scaunelor, indiferent de stilul in ansamblu al mobilierului.

Desi reprezinta cel mai cautat si apreciat material de tapiterie datorita laturii functionale, prin alaturarea cu alte texturi in ansamblul aceleiasi piese de mobilier, pielea devine o declaratie de gust si rafinament. Naturala sau ecologica, de asemenea se prezinta sub o diversitate de culori, desi in 2007 preferata este paleta cromatica ce aminteste de natura si teluric (verde, maro, bej).

Calitatea acetui material utilizat in finsajele pieselor de mobilier este subliniata si prin perisabilitatea scazuta. Pielea, intretinuta constant si corect poate sa castige in lupta cu timpul si sa diminueze considerabil gradul de deteriorare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Design si Estetica.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE COMERT-DIRECTIA SERVICII