Van Gogh

Imagine preview
(5/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Van Gogh.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Arta, Arte Plastice, Istoria Artelor

Extras din document

Vincent Van Gogh si-a pictat capodoperele in ultimii cinci ani de viata.Lucra ca un fanatic,pana cand I s-a intunecat mintea si s-a sinucis.Astazi este considerat unul dintre cei mai de seama artisti ai tuturor timpurilor.

Picturile lui Vincent van Gogh sunt vandute pentru averi,in zilele noastre;artistul insusi si-a vandut doar un tablou reprezentand o vie din Arles cu 400 de franci,cu putin inainte de a muri in 1890.

Fusese exasperat de sarac.Venitul lui consta doar din ajutorul oferit de fratele sau mai mic,theo.Insa pictura il facea fericit,sufletul I se revarsa pe panze.

Activitatea lui a fost puternic influentata de cercul de pictori format de Eduard Manet,Auguste Renoir si Camille Pisarro:acestia nu urmau moda picturii contemporane,

nu doreau sa reproduca imagini fixate in ateliere cu aer imbacsit.Iesau in aer liber si pictau peisaje adevarate.Contemporanii ii numeau ironic "impresionisti",deoarece adesea reproduceau doar anumite impresii dintr-o imagine.Dar picturile compuse din pete de culori vii pareau sa prinda viata pe panza,se impregnau de un dinamism aparte,ceea ce lipsea din operele contemporanilor.Van Gogh s-a dus si mai departe.In locul copierii formelor exacte,se straduia sa exprime senzatii si sentimente.Cu mult timp dupa moartea lui a fost catalogat drept "postimpresonist",deoarece a creat dupa impresionisti.

Fisiere in arhiva (1):

  • Van Gogh.doc