AIG Life

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie AIG Life.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

I. AIG LIFE

AIG LIFE este o companie de relatii publice, al carei obiectiv principal consta in promovarea si dezvoltarea pietei asigurarilor. Activitatea firmei este orientata in patru directii convergente:

- satisfacerea cerintelor de informare a pietei asupra performantelor companiilor de asigurari si a produselor si serviciilor oferite de acestea consumatorilor;

- educarea populatiei in vederea cunoasterii si intelegerii domeniului asigurarilor;

- armonizarea intereselor si relatiilor in interiorul pietei financiar-bancare si in planul interactiunii cu factorii economici, politici si mediatici care influenteaza dezvoltarea acesteia, prin deschiderea si mentinerea unor canale active de comunicare;

- facilitarea comunicarii dintre companiile de asigurari si companiile furnizoare de servicii pentru asigurari intr-o serie de domenii "cheie", precum cel bancar, TI&C, consultanta juridica si financiara si de management.

Compania AIG LIFE

Reprezinta un instrument, respectiv de prevenire impotriva diferitelor categorii de riscuri; acestea pot fi percepute ca un element prin care se asigura siguranta familiei in cazul unor evenimente neasteptate si nefericite, dar si ca o forma de garantare a unui venit, respectiv o renta(pensie).

Astfel o asigurare de viata reprezinta atat un mijloc de protectie impotriva unor riscuri, cat si o modalitate eficienta de a economisi.

Asigurarile de viata devin tot mai des o alternative la sistemul public de pensii prin intermediul carora indivizii isi pot mentine nivelul de trai, si respective acelasi nivel al veniturilor la momentul pensionarii.

Cele mai intalnite forme de asigurari de viata sunt:

- cu acumulare de capital (polita pe o perioada data, cu suma asigurata ce poate fi platita fie in caz de deces, fie la incheierea perioadei de asigurare)

- pe intreaga viata –suma asigurata este platita numai la deces

- la termen –denumite si asigurare temporara, suma asigurata se plateste numai in cazul in care decesul se produce in perioada asigurata

- descrescatoare la termen –spre deosebire de cele la termen, suma asigurata descreste de la un an la altul

- asigurare de viata UNIT –LINKED –polita de asigurare de viata prin care o proportie specificata a primei este utilizata pentru a achizitiona asigurarea de viata, in vreme ce diferenta (partea cea mai mare) este investita intr-un trust autorizat care investeste in piata de actiuni, intr-un fond sau in fonduri alese de catre asigurat. Este o alternativa la o polita conventionala cu profituri.

Asigurarile de viata se incheie in urmatoarele variante:

1. asigurare mixta de viata numita “standard”

2. asigurare mixta de viata si suplimentara de accidente

3. asigurare familiala mixta de viata

4. asigurare mixta de viata cu pensie pentru urmasi (persoanele cu o invaliditate mai mare de 50% nu sunt admise in aceste asigurari).

American International Group,Inc (AIG) este lider mondial in asigurari si servicii financiare, cu filiale in aproximativ in 130 de tari si jurisdictii (compania cu cele mai multe retele din lume).

Companiile membre AIG deservesc clienti comerciali, institutionali si individuali prin cea mai dezvoltata retea de asigurari din lume, proprietate si raspundere civila in SUA companiile AIG sunt cei mai mari evaluatori de risc in asigurarile comerciale, iar AIG American General este unul dintre cei mai importanti asiguratori de viata. Afacerile globale ale AIG include deasemenea servicii financiare, planuri de pensii si managementul activelor.

AIG detine cele mai inalte calificative acordate de cele mai importante agentii de rating pentru puterea sa financiara.

AIG, Inc –cea mai mare companie de asigurari din lume este atipica. Desi este Americana, a fost fondata de C.V. Starr in 1919 Shanghai, China la inceput ca o companie de asigurari transporturi comerciale, sediul avandu-l in Shanghai pe 17 The Bund.

Astazi sediul central al companiei este in SUA in New York pe 70 Pine St, iar presedintele este Maurice R. Greenberg. De fapt este al doilea presedinte pe care l-a avut AIG de-a lungul istoriei, primul fiind cel care a fondat-o.

AIG Life Asigurari Romania este una din cele mai importante companii de asigurari din Romania. AIG Life este filiala American Life Insurance Company (ALICO), companie membra a American International Group, Inc.

AIG a avut contacte indirecte cu clientii sai din anul 1979. Inca de la infiintare, in decembrie 1998, AIG Life Asigurari Romania SA a cunoscut o continua crestere a afacerilor sale, devenind in timp lider pe piata asigurarilor din Romania. In fiecare an beneficiile politelor de asigurare AIG Life cresc in mod constant. Aceasta crestere se bazeaza pe reyultatele investitiilor facute de AIG Life, acestea fiind transferate sub forma de beneficiu investitional in contul clientilor. Prin acest sistem AIG Life contribuie la protejarea beneficiilor impotriva inflatiei si devalorizarii, strategia de investitii a AIG Life Asigurari Romania SA dovedindu-se de la infiintare si pana in present un real success.

In prezent tot portofoliul de produse al AIG Life cat si modul de intelegere a domeniului asigurarilor de viata respecta si sustin misiunea companiei:

”Noi AIG Life, garantam stabilitatea financiara a vietii”

Cheia succesului companiei o reprezinta dezvoltarea retelei de distributie. Retelele AIG Life Romania SA de consultanti de asigurari si parteneri –companii de brokeraj- acopera aproape intreaga tara, fiind prezente in cele mai importante orase.

Sediul central AIG Life Romania SA se afla in Bucuresti (Europe House str. Lascar Catargiu 51-53, sector 1 , cod 010665).

Forma juridica – societate pe actiuni. AIG Life Romania SA este inmatriculata in Registrul Comertului sub NR. J40/12746/1998 din 15.12.1998.

Tipul activitatii : Soicietate de asigurari de viata

Banca partenera :Citibank Romania SA

Reasiguratori: AIG Life Romania Asigurare : ALICO (SUA)

SWISSRE (Elvetia)

Martin Zonneveld a fost Manager General al companiei AIG Life Romania Asigurare SA inca de la infiintare adica din 1998. momentan la carma companiei din Romania este dl. Theodor Alexandrescu, si astfel AIG Life Romania are o conducere 100% locala.

AIG Life a venit pe piata romaneasca cu mai multe produse:

- AIG Life – Eurolife +

- AIG Life – Life Extra

Fisiere in arhiva (1):

  • AIG Life.doc