Allianz-Tiriac - Asigurari Agricole Asigurarea Culturilor Agricole, a Rodului Viilor, a Pomilor Fructiferi si a Hameiului

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Allianz-Tiriac - Asigurari Agricole Asigurarea Culturilor Agricole, a Rodului Viilor, a Pomilor Fructiferi si a Hameiului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

ISTORIC

Bazele fundatiei actualei afaceri Allianz-Tiriac Asigurari au fost puse in anul 1994, odata cu infiintarea societatii Asigurari "Ion Tiriac" SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede in fruntea ierarhiei operatorilor privati de asigurari. Cresterea accelerata a volumului de afaceri derulate a ajutat ASIT sa avanseze, in numai sase ani de existenta, pana pe pozitia secunda in topul celor mai importanti asiguratori locali.

Dezvoltarea infrastructurii companiei - incepand cu crearea si diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialisti locali din domeniul asigurarilor si terminand cu extinderea retelei teritoriale – a fost realizata cvasiexclusiv prin autofinantare. In ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari “Ion Tiriac” a generat intr-un timp record rezultate pozitive pentru actionarii sai.

Mizand initial, in principal, pe dezvoltarea relatiilor cu clienti ce desfasurau activitati in domeniile industrial si comercial, ASIT a reusit sa creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguratii, spre beneficiul ambelor parti implicate.

Allianz-Tiriac Asigurari este compania numarul unu pe piata romaneasca a asigurarilor, detinand aproape o cincime din piata, la nivel consolidat (asigurari generale si de viata). Definitoriu pentru succesul Allianz-Tiriac este echilibrul pastrat, in permanenta, intre ritmul de crestere, siguranta financiara si profitabilitate.

Pe intreaga perioada a ultimilor cinci ani financiari, cresterea medie a afacerilor Allianz-Tiriac a fost superioara ritmului de crestere a pietei. In acelasi interval de timp, compania a dovedit, de asemenea, capacitatea de a derula in mod constant o activitate profitabila.

Allianz-Tiriac - Asigurari agricole

ASIGURAREA CULTURILOR AGRICOLE, A RODULUI VIILOR, A POMILOR FRUCTIFERI SI A HAMEIULUI

Ce se poate asigura:

In asigurare pot fi cuprinse: culturile de cereale, plantele tehnice, culturile de legume si cartofi, plantele medicinale si aromatice, culturile furajere, rodul viilor, pomilor fructiferi si hameiului.

Pe baza de Clauza speciala pot fi cuprinse in asigurare:

-serele si culturile din sere;

-scolile de vita, plantatiile de capsuni, arbusti fructiferi, plante ornamentale si decorative.

Pentru ce riscuri se asigura:

Riscuri generale: incendiu, ploi torentiale, furtuna/uragan, grindina, alunecare/ prabusire/surpare de teren, inghet timpuriu de toamna, inghet tarziu de primavara.

Riscuri speciale:

Prin derogare de la conditiile de asigurare, pe baza de clauze speciale si cotatii (prime) de asigurare suplimentare, dintre riscurile excluse in conditiile de asigurare pot fi acoperite la solicitarea clientilor si cu acceptul reasiguratorului:

-inghetul de iarna.

-inundatia din ploi torentiale

-seceta

-intarzierea recoltatului datorita ploilor de durata.

Ce despagubiri se primesc:

Pentru asigurarea culturilor agricole, rodului viilor, pomilor fructiferi si hameiului despagubirile se platesc dupa evaluarea daunei care se face in functie de :

-modul de incheiere a asigurarii mentionat expres in polita de asigurare, respectiv pentru acoperirea cheltuielilor de productie sau a valorii productiei.

-proportia daunei in functie de gradul de distrugere, respectiv totala sau partiala.

Gradul de distrugere(daunare) reprezinta raportul procentual dintre valoarea pierderii de productie ca urmare a evenimentului si valoarea productiei care s-ar fi obtinut daca evenimentul nu s-ar fi produs

Fisiere in arhiva (1):

  • Allianz-Tiriac - Asigurari Agricole Asigurarea Culturilor Agricole, a Rodului Viilor, a Pomilor Fructiferi si a Hameiului.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE A BANATULUI FACULTATEA DE MANAGEMENT AGRICOL