Analiza Comparatorie intre Asigurarile Tip RCA Oferite de Companiile ARDAF si OTP Garancia Asigurari

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Comparatorie intre Asigurarile Tip RCA Oferite de Companiile ARDAF si OTP Garancia Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Danulet

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

I.1 Descrierea asigurarii de tip RCA

Asigurarea de raspundere civila auto - cunoscuta sub numele de RCA, reprezinta in momentul de fata una din putinele tipuri de asigurari a caror incheiere este obligatorie in Romania.

Toate persoanele fizice sau juridice, detinatoare de autovehicule supuse inmatricularii (tipurile de autovehicule care nu sunt supuse inmatricularii pot fi asigurate RCA - optional), sunt obligate sa le asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei. Sanctiunea neincheierii acestei asigurari obligatorii este destul de drastica, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda si retinerea certificatului de inmatriculare a autovehiculului pana la prezentarea documentului privind incheierea asigurarii.

Asiguratorul acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratii raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule, precum si pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil.

Despagubirile se acorda indiferent de locul in care au fost produse accidentele de autovehicule, atat in timpul mersului, cat si in timpul stationarii.

Despagubirile se platesc si pentru pagubele produse de existenta sau functionarea instalatiilor montate pe autovehicule, precum si pentru pagubele produse de remorci ori atase.

Despagubirile se acorda pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite prin vatamare corporala sau deces, precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri.

In caz de vatamare corporala sau deces, despagubirile se acorda pentru persoanele aflate in afara autovehiculului care a produs accidentul, iar pentru persoanele aflate in acel autovehicul, numai daca acestea nu erau transportate in baza unui raport contractual existent cu detinatorul autovehiculului respectiv.

Pentru avarierea sau distrugerea bunurilor, despagubirile se acorda pentru bunurile aflate in afara autovehiculului care a produs accidentul, iar pentru bunurile aflate in acel autovehicul, numai daca acestea nu erau transportate in baza unui raport contractual existent cu detinatorul autovehiculului respectiv, precum si daca nu apartineau detinatorului ori conducatorului autovehiculului, raspunzator de producerea accidentului.

Despagubirile se acorda si in cazul in care cel care conducea autovehiculul, raspunzator de producerea accidentului este o alta persoana decat asiguratul.

Despagubirile se platesc si atunci cand persoanele pagubite nu au domiciliul, resedinta sau sediul in Romania.

In caz de vatamare corporala sau deces al unei persoane ori de avariere sau distrugere de bunuri, se acorda despagubiri daca autovehiculul care a produs accidentul este identificat si asigurat, chiar daca autorul accidentului a ramas neidentificat.

II. Comparatie intre ofertele companiilor ARDAF si OTP Garancia Asigurari pentru categoria:

Autoturisme (inclusiv autoturisme de teren si automobile mixte a căror masa maxima autorizata nu depăşeşte 3.5 t)

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparatorie intre Asigurarile Tip RCA Oferite de Companiile ARDAF si OTP Garancia Asigurari.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ”1 DECEMBRIE” ALBA IULIA FACULTATEA DE STIINTE