ASIBAN

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie ASIBAN.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

SCURTA PREZENTARE 3
ASIGURAREA CREDITELOR COMERCIALE 5
OBIECTUL ASIGURARII 5
RISCURI ASIGURATE 5
LIMITA DE CREDITARE 5
PRIMA DE ASIGURARE 5
BENEFICIILE ASIGURARII CREDITELOR COMERCIALE 6
DATE FINANCIARE 7
CASCO-ASIBAN 7
CONCLUZIE 26
BIBLIOGRAFIE 27

Extras din document

SCURTA PREZENTARE

Societatea de asigurare - reasigurare SC ASIBAN S.A.a fost fondata in 1996 la initiativa a cinci actionari: Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca Transilvania si Societatea de Semnalizari si Automatizari Feroviare. Fiecare din cei 5 actionari a subscris cate 20% din capitalul social al noii societati. Conceputa initial ca o societate care sa deserveasca, in primul rand, clientii bancilor actionare, ASIBAN a devenit rapid un nume important pe piata asigurarilor, urcand, dupa numai 3 ani de activitate, intre primele 10 societati de asigurari din Romania. Contextul economic in care s-a dezvoltat ASIBAN a fost unul de formare si maturizare a pietei de asigurari in ansamblu, cu multe fluctuatii si convulsii dupa destramarea sistemului asigurarilor de stat si aparitia pietei concurentiale. Se poate spune ca ASIBAN a crescut odata cu piata si chiar a contribuit la dezvoltarea acesteia, inregistrand cresteri anuale superioare mediei pietei. Asadar, dezvoltarea exponentiala a societatii ASIBAN este ilustrata de ratele de crestere din fiecare an, situate mereu cu mult peste media de crestere a pietei. Evolutia se regaseste si in cresterea capitalului social, de la 500.000 RON (5 miliarde ROL) la infiintare, la 25.000.000 RON la finele anului 2005. De la inceput, la ASIBAN am oferit clientilor atat asigurari generale, cat si asigurari de viata.. Anul 2005 a adus pentru ASIBAN clasarea pe a cincea pozitie a clasamentului societatilor de asigurare din Romania, pozitie mentinuta si in 2006, precum si prima schimbare de actionariat, prin vanzarea, de catre SC ISAF SA, a actiunilor detinute, catre ceilalti 4 actionari care au detinut, astfel, cate 25% din actiunile societatii. Aceasta formula s-a pastrat pana in 2006 cand, in structura actionariatului ASIBAN s-a alaturat SC FINANCIARA SA, prin preluarea unei actiuni cesionate de Banca Comerciala Romana.

Principala caracteristica a ASIBAN este dinamismul. Inca din al treilea an de la infiintare, ASIBAN a urcat intre primele 10 companii de asigurari din Romania, in conditiile in care, la momentul respectiv, pe piata activau circa 70 de companii de profil.Portofoliul de produse oferite clientilor s-a diversificat permanent ca urmare a politicii ASIBAN de receptivitate si flexibilitate la nevoile asiguratilor sai.

In strategia de marketing s-a pus accent pe imaginea de firma, respectiv pe recunoasterea numelui ASIBAN si a sloganului:”Asigurarea de care aveti nevoie.”

Obiectul de activitate al societatii reprezinta serviciile de asigurare si reasigurare pentru clasele de asigurari de pe segmentele life si non-life.

Reteua teritoriala a companiei numara , in prezent, 141 de unitati in cele 40 de judete in care lucreaza.

Dezvoltarea si diversificarea produselor si serviciilor oferite de companii la ora actuala este exponentiala. Acest fapt a facut ca o companie sa se diferentieze astazi, in fata clientilor sai, nu prin ceea ce furnizeaza, ci prin felul cum furnizeaza.

Acest principiu a stat la baza dezvoltarii si evolutiei ASIBAN din momentul semnarii actului constitutiv al societatii. Convingerea ca singura cale viabila spre succes este clientul multumit si, prin urmare, calitatea serviciilor, a facut ca dezvoltarea societatii sa se realizeze pe fundamente sanatoase.

ASIBAN nu vinde asigurari, pentru ca o asigurare, in sensul propriu al cuvantului, nu se poate vinde. Polita de asigurare nu este un produs, asa cum, de multe ori, chiar, asiguratorii, sunt tentati sa spuna. Polita de asigurare este un contract prin care ASIBAN se angajeaza ca va fi alaturi de clientii ei, in momentul in care au nevoie de ea.

In 2000 compania de asigurari Asiban a lansat trei noi produse de asigurari de viata, politele Diamant, Coral si Smarald, care acopera riscurile de baza oferite de majoritatea asiguratorilor din piata romaneasca.. Smarald este o polita de asigurare in caz de deces, disponibila persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani. Principalul avantaj al acestei polite este costul redus al primei, astfel incat produsul este accesibil si persoanelor cu venituri medii.Produsul Coral reprezinta o asigurare de renta, cu accent pe partea de investitie pe termen mediu si lung, care ofera o renta anuala sau subanuala, crescatoare in timp. Polita are o varianta Junior, prin care parintii pot constitui un plan financiar pentru protectia copilului, cu conditia ca acesta sa aiba o varsta mai mica de 13 ani. Asigurarea de viata cu capitalizare Diamant imbina in mod egal cele doua componente, asigurarea in caz de deces si fructificarea capitalului acumulat la expirarea politei. Optiunile la acest tip de asigurare pot acoperi asigurarea suplimentara de accidente si asigurarea suplimentara a familiei persoanei asigurate, in cazul in care convietuiesc la acelasi domiciliu cu acesta Din totalul incasarilor din prime in anul 2000 de 187 miliarde lei, primele de asigurari de viata s-au ridicat la 16,7 miliarde lei.

Un pas pentru linistea ta!

Indiferent de nivelul veniturilor proprii, protejarea impotriva unui eveniment nedorit si neasteptat cum este decesul, reprezinta o necesitate pe care ASIBAN S.A. o poate satisface prin produsul SMARALD.Astfel, Asigurarea de Deces va ofera sansa protejarii propriului stil de viata:

-Protectia investitiilor importante

-Favorizarea obtinerii unui credit

-Venit suplimentar pentru familie in situatii nedorite

In functie de cerintele clientilor, au dezvoltat permanent portofoliul de polite de asigurare, acoperind, in prezent, toate clasele de asigurari. Incepand cu anul 2003, in urma autorizarii obtinute de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, clientii lor beneficiaza si de ASIGURAREA OBLIGATORIE DE RASPUNDERE CIVILA PENTRU PAGUBE PRODUSE TERTILOR PRIN ACCIDENTE DE AUTOVEHICULE (RCA), iar din 2005 ASIBAN a introdus in portofoliu si asigurarea de tip Carte Verde.

Economia Romaniei poate functiona bine numai daca motorul ei, adica IMM-urile, functioneaza bine, iar acest lucru se poate intampla doar conditionat de un bun management al riscului. ASIBAN vine in intampinarea IMM-urilor din Romania cu cele mai eficiente solutii de management al riscului, asigurarile. Produsele de asigurare create de ASIBAN, pentru nevoile dumneavoastra de plasare a riscurilor, contin garantia unei companii solide, printre cele mai mari din industria romaneasca de asigurari, cu actionari puternici si reasiguratori de prestigiu mondial.

ASIGURAREA CREDITELOR COMERCIALE

Venind in intampinarea necesitatilor clientilor actuali dar si potentiali, Asiban a conceput si lansat un nou produs de asigurare a creditelor comerciale. Acest produs este destinat persoanelor juridice inregistrate in Romania care livreaza bunuri sau presteaza servicii cu plata la termen, in vederea acoperirii portofoliului de creante ale asiguratului.

OBIECTUL ASIGURARII: riscul de neincasare totala sau partiala a creantelor aferente contractelor comerciale cu plata la termen incheiate de Asigurat cu partenerii de afaceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • ASIBAN.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE