Asiban SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asiban SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Asigurari, Banci, Finante

Extras din document

Dezvoltarea si diversificarea produselor si serviciilor oferite de companiile de asigurari la ora actuala este exponentiala. Acest fapt a facut ca o companie sa se diferentieze astazi, in fata clientilor sai, nu prin ceea ce furnizeaza, ci prin felul cum furnizeaza.

Acest principiu a stat la baza dezvoltarii si evolutiei ASIBAN din momentul semnarii actului constitutiv al societatii. Convingerea ca singura cale viabila spre succes este clientul multumit si, prin urmare, calitatea serviciilor, a facut ca dezvoltarea societatii sa se realizeze pe fundamente sanatoase.

ASIBAN nu vinde asigurari, pentru ca o asigurare, in sensul propriu al cuvantului, nu se poate vinde. Polita de asigurare nu este un produs, asa cum, de multe ori, asiguratorii, sunt tentati sa spunA. Polita de asigurare este un contract prin care ASIBAN se angajeaza ca va fi alaturi clientii sai.

In 10 ani, ASIBAN s-a dezvoltat constant, in conditiile unei concurente acerbe si ale unei legislatii in permanenta schimbare si armonizare.

SCURT ISTORIC

Societatea de asigurare - reasigurare ASIBAN a fost fondata in 1996 la initiativa a cinci actionari: Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca Transilvania si Societatea de Semnalizari si Automatizari Feroviare. Fiecare din cei 5 actionari a subscris cate 20% din capitalul social al noii societati. Conceputa initial ca o societate care sa deserveasca, in primul rand, clientii bancilor actionare, ASIBAN a devenit rapid un nume important pe piata asigurarilor, urcand, dupa numai 3 ani de activitate, intre primele 10 societati de asigurari din Romania.

Contextul economic in care s-a dezvoltat ASIBAN a fost unul de formare si maturizare a pietei de asigurari in ansamblu, cu multe fluctuatii si convulsii dupa destramarea sistemului asigurarilor de stat si aparitia pietei concurentiale. Se poate spune ca ASIBAN a crescut odata cu piata si chiar a contribuit la dezvoltarea acesteia, inregistrand cresteri anuale superioare mediei pietei.

Asadar, dezvoltarea exponentiala a societatii ASIBAN este ilustrata de ratele de crestere din fiecare an, situate mereu cu mult peste media de crestere a pietei. Evolutia se regaseste si in cresterea capitalului social, de la 500.000 RON (5 miliarde ROL) la infiintare, la 25.000.000 RON la finele anului 2005.

Anul 2005 a adus pentru ASIBAN clasarea pe a cincea pozitie a clasamentului societatilor de asigurare din Romania, pozitie mentinuta si in 2006, precum si prima schimbare de actionariat, prin vanzarea, de catre SC ISAF SA, a actiunilor detinute, catre ceilalti 4 actionari care au detinut, astfel, cate 25% din actiunile societatii. Aceasta formula s-a pastrat pana in 2006 cand, in structura actionariatului ASIBAN s-a alaturat SC FINANCIARA SA, prin preluarea unei actiuni cesionate de Banca Comerciala Romana.

TIPURI DE ASIGURARI INCHEIATE:

- Asigurari agricole

- Asigurari asistenta medicala

- Asigurari AUTO

- Asigurari de bunuri pe perioada transportului (CARGO)

- Asigurari de bunuri persoane fizice

- Asigurari de bunuri persoane juridice

- Asigurari de constructii - montaj

- Asigurari de persoane

- Asigurari de raspundere civila

- Asigurari de risc financiar

- Asigurari de viata

- Asigurari maritime si de transport

- Asigurari utilaje neinmatriculabile

PREMII SI DISTINCTII OBTINUTE:

- 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004: "Premiul pentru Excelenta in Afaceri", oferit de CNIPMMR (Consiliul National pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania);

- 2000: Trofeul calitatii "FIERUL DE CRISTAL", oferit de Publicatiile Flacara;

- 2000 si 2001: "Premiul pentru Promptitudine in Plata Despagubirilor", oferit de revista Primm;

Fisiere in arhiva (1):

  • Asiban SA.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE