Asigurarea Casco

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea Casco.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Florina Varlanuta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

1. DE CE E NEVOIE DE O ASIGURARE ?

O mare parte dintre noi visam sa avem o masina. Acum din ce in ce mai multi isi realizeaza acest vis. Cu totii asociem masina cu ideea de confort. Masina este nu numai un vehicul pentru propria persoana, ci poate fi si un vehicul al afacerii noastre. Masina sugereaza un statut social, de care suntem mandri si pentru care suntem invidiati. Insa toate acestea pot disparea intr-o secunda – aceea secunda fatidica in care se poate intampla accidentul. Statistica de mai jos este relevanta.

2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Numar de accidente grave 6.871 6.654 6.707 7.000 6.814 3.000 2.800

Sursa: Politia Rutiera

O asigurare nu poate preintampina aparitia un accident rutier. Ea poate insa conserva bugetul familiei sau al firmei si, evident, poate reduce disconfortul inerent unui accident de circulatie.

Nu in ultimul timp, desi poate parea paradoxal la prima vedere, autovehiculele rutiere sunt mult mai expuse la accidente decat aeronavele, care sunt considerate cele mai sigure mijloace de transport.

Exista, asadar, suficiente motive pentru posesorii unei masini care nu au inca o asigurare CASCO sa o incheie.

2. CE ESTE O ASIGURARE CASCO

Asigurarea CASCO este o asigurare facultative care acopera in general doua categorii de riscuri: diverse daune materiale (avarii) produse masinii, precum si furtul acesteia.

Riscurile acoperite de politele CASCO includ daune materiale rezultate ca urmare a unor situatii de tipul: ciocniri sau loviri, indiferent daca masina este in mers sau stationeaza, incendii sau explozii, calamitati naturale, cheltuieli pentru transportul masinii la atelierul cel mai apropiat in cazul in care acesta nu se poate deplasa prin forte proprii, furtul partial sau total, precum si daunele materiale produse in timpul furtului total.

Riscurile enumerate anterior, precum si altele, pot fi deseori grupate in pachete care corespund nevoilor specifice ale fiecarui client.

Asigurarea CASCO, la fel ca majoritatea asigurarilor generale, se incheie uzual pe o perioada de un an. Costul asigurarii (prima de asigurare) poate fi achitat in rate subanuale sau integral, la incheierea asigurarii, situatie in care unele companii acorda reduceri de pret (discounturi).

Asigurarea are valabilitate pe teritoriul Romaniei. In cazul deplasarii in strainatate se poate opta, contra cost, pentru extinderea asigurarii CASCO pe durata calatoriei.

3. CUM ALEG ASIGURAREA CASCO

In functie de modul cum am ales asigurarea CASCO, aceasta poate prelua din probele inerente unui accident rutier sau … poate adauga altele. Fiind banoasa, asigurarea auto CASCO este practicata de multe societati de asigurari din Romania. Ca intotdeauna, mai ales cand este vorba de a oferi servicii intr-o piata atat de putin reglementata cum este cea din tara noastra, exista diverse companii care ofera numeroase servicii. Deoarece dupa ce s-a produs accidental optiunile se reduce la zero, trebuie sa fim foarte atenti inainte, adica atunci cand incheiem asigurarea.

Se spune ca “dupa ce ai cumparat, pretul dispare si ramane calitatea”.Multe personae se ghideaza exclusiv dupa pret, alegand asigurari ieftine, eventual cu preturi de dumping. Aceiasi clienti vor dori insa ulterior servicii de calitate, ceea ce este putin probabil.

O parte din clienti – grabiti, superficiali, nepasatori sau neglijenti – se vor adresa la orice companie sau agent de asigurari care le iese in cale sau care ii abordeaza pentru a-si asigura masina.

Altii – cei patiti sau cei preocupati de propria lor avere – se vor ghida dupa mai multi factori inainte de a semna polita se asigurare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Casco.doc

Alte informatii

Acest referat a fost prezentat in cadrul Faultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati. Acest referat nu contine foarte multa teorie, el intervenind mai mult ca o parte practica: interpretarea graficelor, un studiu comparativ,etc