Asigurarea Casco

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4109
Mărime: 24.61KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir Facultatea de Management Turistic şi Comercial

Cuprins

Introducere

Totul despre asigurarea CASCO

Studiu de caz

Inspecţia de risc

Concluzii

BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Introducere

Trăim într-o lume plină de evenimente, de schimbări care se petrec cu o repeziciune de neimaginat, luându-ne de multe ori pe neaşteptate.

Viaţa fiecăruia dintre noi, viaţa cotidiană se schimbă continuu şi este marcată de o multitudine de evenimente de cele mai multe ori imprevizibile, unele bune altele de nedorit.

Omul trebuie să se adapteze la noile condiţii aflate permanent în mişcare şi transpunere, să-şi protejeze mai bine avutul şi să-şi adapteze asipiratiile la noile posibilităţi.

În avutul unei familii intră şi autoturismul sau orice autovehicul aflat în proprietate (tractor, camion, autospecială, motoscuter, motocicletă, etc.)

Niciodată nu a fost mai necesar ca astăzi să înţelegem că trebuie să punem sub protecţie autovehiculul personal. Protecţia acestuia ocupă un rol important în viaţă fiecăruia şi asigurarea bunului (vehiculului) îţi oferă linişte, încredere şi optimism.Este garanţia unei vieţi cu mai puţine griji, te protejează în cazul apariţiei unor evenimente neaşteptate.

Asigurându-ţi autovehiculul personal demonstrezi că te gândeşti la tine, la familia ta în cazul apariţiei unui accident ce ar duce la pierderi ce nu ţin de voinţa ta.

Viaţă este plină de împrejurări asupra cărora nu putem acţionă direct.Nu este nimic de făcut, ele există. Ceea ce putem face însă, este să fim precauţi, preventivi.

Dacă vrei să fii un om al zilelor noastre, al prezentului există o cale de a aranjă lucruruile în favoarea ta. Adevărul este că destinul se află în mâinile tale, şi e timpul să te simţi stăpân pe viaţă ta să fi conştient de responsabilităţile tale pe care le ai faţă de cei apropiaţi şi să iei o decizi.

Totul despre asigurarea CASCO

1.CASCO

Casco este asigurare facultativă a autoturismului împotriva avariilor accidentale şi furtului. Casco nu ţine loc de asigurare obligatorie (RCA).

De regulă, asigurarea casco se oferă doar maşinilor cu vârste între 0 - 8 ani (majoritatea asigurătorilor), 0 - 12 ani (anumiţi asiguratori) sau maşinilor de colecţie. Cu foarte puţine excepţii, poliţele casco asigură doar autoturismele înmatriculate legal în România (temporar, permanent sau pe termen limitat - leasing). Radierea maşinii sau expirarea înmatriculării determină automat încetarea acoperirii casco şi terminarea anticipată a poliţei, chiar dacă termenul înscris de valabilitate al poliţei nu a fost atins. Pentru asigurarea maşinii după acest moment, există alte tipuri de asigurări speciale.

2. Valoare la care se asigura masina.

Maşina se asigură la o valoare cât mai apropiată de cea reală. Valoarea este stabilită de asigurator astfel:

- se stabileşte valoarea de nou a maşinii (cât a valorat respectiva maşină când avea 0 km la bord): pe bază facturii de achiziţie de nou sau pe bază valorii de catalog (Schwacke, Eurotax, Apia)

- la valoarea de nou se aplică o uzură, pe bază unui tabel propriu fiecărui asigurator, în funcţie de vârstă maşinii (calculată de la data fabricaţiei), ce se scade din valoarea de nou, obţinându-se valoarea rămasă (valoarea la zi) a maşinii

- opţional, se adaugă valoarea dotărilor suplimentare, obţinându-se suma asigurată (SA).

3. Fransiza

Franşiza este acea parte din valoarea fiecărei daune pe care o suportă proprietarul maşinii. Franşiza poate fi stabilită:

- în valoare fixă, aplicabilă la fiecare daună

- în procent din sumă asigurată, aplicabilă la fiecare daună;

- în procent din valoarea fiecărei daune.

4. Riscuri acoperite de casco.

Casco acoperă doar daunele produse la autoturismul asigurat, atâta timp cât acest autoturism este înscris legal în circulaţie (înmatriculat provizoriu sau definitiv) şi aparţine proprietarului înscris în poliţa de asigurare (radierea maşinii determină încetarea automată a poliţei casco, cu excepţia radierilor la sfârşitul contractelor de leasing).

Obligaţia legală a unui asigurator casco este că, în urma unui eveniment asigurat, să plătească readucerea autoturismului asigurat în starea dinaintea producerii evenimentului, prin reparare sau înlocuire.

Preview document

Asigurarea Casco - Pagina 1
Asigurarea Casco - Pagina 2
Asigurarea Casco - Pagina 3
Asigurarea Casco - Pagina 4
Asigurarea Casco - Pagina 5
Asigurarea Casco - Pagina 6
Asigurarea Casco - Pagina 7
Asigurarea Casco - Pagina 8
Asigurarea Casco - Pagina 9
Asigurarea Casco - Pagina 10
Asigurarea Casco - Pagina 11
Asigurarea Casco - Pagina 12
Asigurarea Casco - Pagina 13
Asigurarea Casco - Pagina 14
Asigurarea Casco - Pagina 15
Asigurarea Casco - Pagina 16
Asigurarea Casco - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Asigurarea Casco.doc

Alții au mai descărcat și

Piata Asigurarilor Auto - CASCO - Asirom

CAPITOLUL I NOTIUNI GENERALE PRIVIND ASIGURARILE 1.1. Asigurarea ca mijloc de protectie Înca din cele mai vechi timpuri oamenii au fost...

Asigurarea de Răspundere Civilă Auto

New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor... fara asigurari, n-ar exista zgaraie-nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta sa...

Asigurarile Auto in Contextul Pietii Asigurarilor

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE – IMPORTANTA, TRASATURILE SI NECESITATEA ASIGURARILOR 1.1 Importanţa, trăsaturile şi necesitatea asigurărilor...

Managementul Riscului în Asigurări

INTRODUCERE Un aspect esenţial în viaţa şi evoluţia omului, încă din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija faţă de viitor, teama combinată...

Asigurari - Firma Astra Asigurari

Istoricul societatii “ASTRA Asigurari” ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta de 31 de ani...

Prezentarea Produselor Oferite de Firma Groupama

CAP I PREZENTAREA SOCIETATII GROUPAMA Activ în 14 ţări din Europa şi Asia, Groupama a pătruns progresiv pe piaţa românească la finalul anului 2007...

Asigurarea Casco

Capitolul I. Aspecte teoretice 1.1. Introducere Persoana, privita atat individual cat si ca membru al societatii, este supusa diferitelor...

Asigurări de Locuințe

1. CARACTERIZARE GENERALĂ 1.1 CE SUNT ASIGURĂRILE FACULTATIVE DE LOCUINŢE? Asigurarea facultativă a locuinţei şi/sau bunurilor conţinute în...

Ai nevoie de altceva?