Asigurarea Complexa a Locuintei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea Complexa a Locuintei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Calin Magdalena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Asigurarea complexa a locuintei

“Asigurarea complexa a locuintei” este un produs de asigurare preent la trei sociatati de asigurare diferite si anume: ARDAF, ASIBAN si OMNIASIG.

Asigurarea se incheie pe baza unui contract de asigurare intre asigurãtor, respectiv societatea de asigurari si contractant, persoana care incheie contarctul de asigurare si se obliga sa plateasca prima de asigurare fata de asigurãtor.

Polita de asigurare este un document semnat de parti care impreuna cu conditiile se asigurarea alcatuiesc contractul de asigurare.

La toate cele trei societati de asigurari, asigurarea se incheie pe o perioada de 1 an aceasta fiind mentionata in contract. Perioada minima este insa de o luna. Orice luna inceputa se considera luna intreaga. Pentru plata primelor in cazul in care contractul este facut pe o perioada mai mica de 1 an, acestea se calculeaza proportional 1/12 din prima anuala.

In cazul in care se intarzie plata primelor mai mult de 10-15 zile contractul de asigurare se considera reziliat. Daca ulterior, dar nu mai tarziu de 30 zile calendaristice de la data scadentei, asiguratul plateste rata de prima datorata polita poate fi repusa in drepturi in baza unei cereri de repunere in vigoare a politei completata de asigurat.

PLATA PRIMELOR:

Primele se pot plati anual, semestrial in 2 rate si trimestrial in 4 rate.

La ARDAF, la momentul reinnoirii contactului de asigurare, primele se reduc corespunzator cu anii de asigurare consecutivi fara daune astfel:

Anii consecutivi fara daune: 1an 2ani 3ani si peste

Reducere la prima de asig. 5% 10% 15%

OBLIGATIILE ASIGURATULUI:

Asiguratul este obligat:

- sa anunte societatea de asigurari daca se modifica imprejurarile esentiale privind riscul;

- sa intretina obiectul asigurarii in bune conditii si sa ia toate masurile in scopul prevenirii producerii riscului asigurat;

- sa permita asigurãtorului dreptul de a verifica modul de intretinere a obiectului asigurat;

- sa nu faca sau sa admita modificari care ar duce la marirea riscului.

In cazul producerii riscului asigurat, asiguratul este obligat:

- sa ia masuri pentru limitarea pagubei, salvarea bunurilor asigurate;

- sa instiinteze in scris asigurãtorul despre producerea evenimentului asigurat in maxim 2 zile lucratoare;

- sa instiinteze imediat in caz de incendiu, explozie sau furt organele competente (politie, pompieri, organe medicale etc.)

- sa puna la dispozitia asigurãtorului toate actele intocmite de organele competente in vederea stabilirii dreptului de indemnizare;

- sa permita asigurãtorului sa faca investigatii cu privire la cauza si marimea pagubei;

- sa mearga la medicii agreati de respectiva societate de asigurari si sa imputerniceasca pe medicii curanti sa furnizeze toate informatiile necesare despre starea sanatatii acestuia

OBIECTUL ASIGURARII:

Il constituie cladirile si alte constructii, precum si alte instalatii fixe din perimetrul cladirilor: igienico-sanitare, instalatii utilizate pentru incalzirea locuintei, instalatii electrice fixe, instalatii de aer conditionat.

La acest punct din contract exista unele diferente de la o societate de asigurari la alta astfel:

-la ASIBAN se asigura doar instalatiile propriu-zise (tevi, tubulatura etc.) nu si centralele termice, corpurile de iluminat si altele.

-la ARDAF si OMNIASIG in polita de asigurare intra toate aceste lucruri: instalatii de apa, gaz, electricitate, centrale termice, seminee, etc.

Tipuri de cladiri:

a) cladiri realizate din beton armat sau caramida, acoperis din material incombustibil, tabla sau tigla

b) cladiri realizate din beton armat sau caramida sau alte materiale incombustibile, acoperis din material incombustibil, tabla sau tigla (acceptat si acoperisul din lemn)

c) cladiri realizate din caramida, paianta sau chirpici, acoperis din orice material.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Complexa a Locuintei.doc

Alte informatii

a fost prezentat la seminarul de asigurari, (fabbv). Am obtinut nota 9