Asigurarea Creditelor - BCR Asigurari SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea Creditelor - BCR Asigurari SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Asigurari, Banci

Cuprins

1. Asigurarea creditelor-notiuni generale
2. Asigurarea creditelor in Romania- B.C.R Asigurari S.A
3. Produsele oferite
4. Conditii generale pentru asigurarea creditelor bancare
5. ASIGURAREA CREDITULUI DE CONSUM PENTRU PERSOANE FIZICE PE EXEMPLUL B.C.R. ASIGURARI S.A. Tipuri de credite
6. Analiza, aprobarea si acordarea creditului
7. BCR ofera un credit combinat cu o asigurare impotriva riscului de somaj

Extras din document

„New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asigurătorilor…………….. 

Fară asigurări, n-ar exista zgârie- nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta să lucreze la o asemenea înalţime, riscând să facă un plonjon mortal şi să-şi lase familia în mizerie; fără asigurări, nici un capitalist n-ar investi milioane pentru a construi astfel de clădiri, pe care un singur muc de ţigară le-ar putea transforma în scrum; fără asigurări,nimeni n-ar circula cu automobilul pe străzi…..Chiar cu un Ford, un bun şofer este conştient de faptul că în fiecare clipă riscă să dea peste un pieton…..”

Henry FORD

Beneficiarii finali ai acestui tip de asigurare sunt institutiile de credit si in mod deosebit bancile comerciale, bancile de economii (CEC) sau societatile financiare care sunt interesate sa-si asigure capitalul imprumutat. Riscul asigurat se refera exclusiv la pierderile financiare pe care asiguratul le-ar suferi ca urmare a incapacitatii de plata si/sau insolvabilitatii certe si dovedite prin acte ale debitorilor sai, persoane juridice sau fizice.

1. Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele de leasing incheiate de societatea de leasing cu utilizatorii Asigurarea de risc financiar consta in acoperirea riscului:  Asigurarea pentru riscuri generale / avarii si furt a obiectului de leasing.  2. Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele comerciale (de vanzare-cumparare/ distributie/consignatie) cu plata la termen integral sau in rate Asigurarea riscului financiar consta in acoperirea pierderilor financiare pe care Asiguratul le inregistreaza ca urmare a nerecuperarii totale sau partiale a creantelor, ca urmare a incapacitatii de plata sau falimentul debitorilor. Asigurarea pentru riscuri generale a bunurilor ce fac obiectul contractelor respective.  3. Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele de credit bancar si/sau comercial ce au ca destinatie achizitionarea de catre persoanele fizice a bunurilor casnice, a automobilelor sau locuintelor.  - asigurarea riscului financiar consta in acoperirea riscului de nerambursare a creditului la termenul contractual - asigurarea pentru riscuri generale a bunurilor ce fac obiectul creditului.  4. Asigurari de garantii: - garantii de plata a creditului furnizor - garantii pentru licitatii - garantarea platii avansurilor

Asigurarea de credite este o asigurare specifica economiei de piata, care isi are utilitatea incontextul esentei unui sistem de credite dezvoltat.

Structura Grupului Banca Comerciala Romana s-a mai imbogatit in decembrie 2001, cand afost inregistrata societatea B.C.R. Asigurari S.A., prezenta astazi pe intreg teritoriul tarii –46 desucursale operationale, din care: 40 sucursale in tara si 6 sucursale in Bucuresti.B.C.R. AsigurariS.A. este un partener stabil si al celui mai important grup financiar din Romania –Grupul BancaComerciala Romana si de incredere pentru asigurarea riscurilor privind patrimoniul individual si deafaceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Creditelor - BCR Asigurari SA.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA DUNAREA DE JOS, GALATI Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor