Asigurarea in Cazul Sporturilor Extreme

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea in Cazul Sporturilor Extreme.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Poliţe de asigurare

pentru sporturile extreme

Despre Sporturile Extreme!

Provocările apar la tot pasul în activităţile de zi cu zi. Nimic nu pare însă a concura cu înfruntarea naturii şi a legilor gravitaţiei.

Exista totuşi trei categorii mari în care se pot încadra sporturile extreme: sporturi care se practică în aer, în sau pe apă şi pe pământ. De aici, imaginaţia poate crea orice activitate cu un oarecare grad de periculozitate care poate fi catalogată drept sport extrem. În întreaga lume, în fiecare săptămâna apare un nou sport extrem. De cele mai multe ori, acestea sunt variante îmbunătăţite ale celor vechi.

Trebuie să existe doar dorinţa de a va depăşi pe voi înşivă - întotdeauna sunteţi liberi să inventaţi ceea ce urmează să faceţi.

Un alt mare beneficiu al practicării sporturilor extreme este confruntarea cu propria frica. Dar cei mai mulţi caută în sporturile extreme provocarea. Vă puteţi învinge teama de înălţime sărind în gol. Cu siguranţă, sporturile extreme au devenit noul stil de viaţă al lumii moderne. În timp ce sporturile tradiţionale au promovat regulile stricte şi fair-play-ul, sporturile "noi" oferă practicanţilor o provocare mult mai personală. Sunteţi voi împotriva voastră. Nu există o altfel de competiţie decât cea cu propria persoană.

Trebuie precizat ca sporturile extreme nu sunt indicate oricui. Înainte de a se arunca în gol, amatorii semnează pe propria răspundere un document, prin care capătă informaţii legate de sportul respectiv şi se obligă să respecte instrucţiunile primite şi contraindicaţiile legate de starea de sănătate.

Poliţe de asigurare pe măsura adrenalinei

Din perspectiva companiilor de asigurări, aproape toate sporturile în timpul cărora practicanţii se pot accidenta sunt considerate ca fiind extreme. Printre acestea se numără patinajul, săniuşul, paintballul, echitaţia, schiul şi conducerea de ATV-uri şi motociclete de teren.

Alte sporturi periculoase: schi, snowboarding, snowkiting, canioning, surfing, rafting, scuba-diving, bungee-jumping, deltaplan, paraşutism, parapantă.

Pasionaţii sporturilor extreme de iarnă au la dispoziţie mai multe variante de asigurări speciale, a căror valoare poate ajunge şi la 25,000 de euro.

Oferte

Cei tentaţi de sporturile extreme şi care vor să îşi protejeze buzunarul de cheltuielile pe care le-ar avea în cazul accidentelor pot alege între câteva poliţe de asigurare.

Companiile de asigurări au început să vândă poliţe gândite special pentru cei care practică sporturi de iarnă. Oferta este completată de poliţele construite pentru cei care practică alte sporturi, precum diving, echitaţie, alpinism, surfing. Din punctul de vedere al asigurătorilor toate aceste sporturi sunt considerate „extreme“.

Asigurările pentru cei care practică sporturi de iarnă au fost lansate de puţin timp pe piaţa autohtonă de către cele două companii de profil care mizează pe încheierea de asigurări medicale de călătorie, City Insurance şi Roumanie Assurance International (RAI). Dacă City a lansat asigurările pentru sportivii amatori în urmă cu un aproximativ un an şi jumătate, RAI le-a lansat în urmă cu aproximativ două luni. City are o poliţă de asigurare dedicată celor care practică sporturi de iarnă pe pârtiile de schi şi alta pentru cei care practică alte sporturi extreme - acvatice, subacvatice, montane sau urbane. De asemenea, RAI are o singură poliţă de asigurare, indiferent de sportul extrem practicat.

Poliţele pentru schiori de la City acoperă despăgubiri, în limita a 20.000 de euro, cheltuielile de spitalizare şi intervenţiile chirurgicale fiind acoperite în limita a 10.000 de euro. Asigurarea pentru cei care practică alte sporturi extreme decât cele de iarnă are trei variante de acoperire - în limita a 5.000 de euro, 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. Poliţa RAI destinată practicanţilor de sporturi extreme acoperă despăgubiri în limita a 25.000 de euro pentru cheltuieli medicale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea in Cazul Sporturilor Extreme.doc

Alte informatii

Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic şi Comercial