Asigurarea medicala de calatorie in strainatate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurarea medicala de calatorie in strainatate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Asigurările nu sunt o modă a ultimelor decenii, nici măcar un produs al revoluției industriale; în realitate, ele sunt la fel de vechi ca și banii, pentru că, odată cu apariția banilor, au apărut și riscurile.

Asigurările medicale de călătorie în străinătate( Asigurările medicale peste hotare) sunt un strict necesar pentru sejururile din afara țării. Ați planificat vacanța până la ultimele detalii dar totul se poate da peste cap în câteva secunde, întrucât nu se știe niciodată cum reacționează organismul dvs. la condițiile specifice de climă, temperatură, particularitățile gastronomice ale statului vizitat. Fie că este vorba de o excursie cu familia, o călătorie de afaceri sau muncă în străinătate, asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situații ce vă pot afecta sănătatea

În cazul acestei polițe, asigurătorul plătește cheltuielile medicale sau de repatriere ca urmare a accidentării sau îmbolnăvirii asiguratului în timpul deplasării în străinătate.

Contractul de asigurare se încheie înainte ca asiguratul să părăsească țara, iar prima de asigurare trebuie plătită integral, după care se va emite polița de asigurare. Asigurarea medicală poate fi încheiată de persoanele fizice sau juridice cu domiciliul în România.

De ce să alegi asigurarea de călătorie înstrăinătate?

- În cazul unui eveniment neprevăzut, nu vei fi nevoit să suporți cheltuieli suplimentare.

- Îți alegi acoperirile în functțe de scopul călătoriei tale.

- Durata pentru care te poți asigura este de minimum 3 zile și până la 365 de zile.

- În cazul în care decizi să pleci în vacanță peste minimum 30 zile, poți opta și pentru Asigurarea suplimentara de anulare a vacanței, iar în cazul unui eveniment neprevăzut ce te impiedica să pleci în călătorie, îți sunt rambursate cheltuielile de achiziționare a pachetului de vacanta in limita sumei garantate de asigurator.

- Dacă pleci la schi sau urmează ca în vacanță să practici sporturi cu grad ridicat de risc, poți achiziționa Asigurarea suplimentara pentru Sporturi de sezon.

- În cazul în care pleci în călătorie cu mașina, poți opta pentru asigurarea de asistență rutieră. În funcție de tipul de transport pe care îl vei folosi pentru a ajunge în străinătate, autoturismul propriu sau avion, poți alege una dintre asigurările suplimentare:

o asigurarea pentru călătoriile cu avionul, care acoperă: întarziere sau pierderea cursei aeriene ,întârzierea sau pierderea bagajelor și altele in funcție de asigurator.

o Asistență rutieră: asistență telefoniăa în cazul în care întampini probleme cu mașina cu care calatorești în afara României, Restabilirea mobilității autovehiculului, Salvare / Recuperare în afara carosabilului, parcare, masina de schimb, hotel, continuarea calatoriei, recuperarea autovehicului reparat, repatrierea autovehicului, etc.

- Dacă ești nevoit să extinzi acoperirea asigurării tale de călătorie pentru copii sau soție, poți opta pentru Asigurarea suplimentara de Intrerupere/Extindere caălătorie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea medicala de calatorie in strainatate.docx

Bibliografie

1. https://www.groupama.ro/
2. http://www.bursaasigurarilor.ro/asigurare-calatorie/asigurari-medicale-de-calatorie/asigurarea-medicala-pentru-calatorii-in-strainatate-bcr-asigurari
3. https://www.asigurari-sanatate.ro/medicale.htm
4. https://www.travelgirls.ro/util/asigurarea-de-calatorie.html
5. http://www.gandul.info/financiar/care-sunt-avantajele-asigurarilor-medicale-de-calatorie-si-ce-capcane-trebuie-evitate-8481269