Asigurari de Bunuri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurari de Bunuri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Garbo Viorica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Asigurari, Economie

Extras din document

Asigurări de bunuri

Introducere

Unele forme de asigurare au aparut inca din antichitate, dar adevaratele asigurari s-au dezvoltat la a doua jumatate a secolului XX cand procesul de asigurare a fost perceput ca un proces de management al riscului.

Asigurarea exprima in principal o protecţie financiara pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri.

Acordul de voinţa este primul principiu de baza care permite realizarea unui contract intre asigurat si asigurător, prin care asiguratul beneficiază de protecţie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul.Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plătească contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate.

Un alt principiu pe care il are asigurarea, este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asigurătorul acoperă daunele suferite de asiguraţi.

Asigurarea clădirilor si a conţinutului acestora

Contractul de asigurare se poate incheia de persoane fizice si juridice, in general cu sediul sau resedinta in Romania la societati de asigurari care practica asigurari non-life.Obiectul si riscurile asigurate sunt in general aceleasi la toate societatile de asigurare, diferit fiind mecanismul de incheiere al asigurarii si se alege in funcţie de:

• riscurile pe care dorim sa le acoperim prin asigurare;

• posibilităţile financiare ale fiecăruia;

Alegerea societatii de asigurare (asigurător)

A fost aleasa societatea de asigurări BCR ASIGURĂRI Cluj – Napoca

Scurt istoric

Inca de la infiintare, in anul 2001, BCR ASIGURARI - membra a Grupului BCR, si-a propus sa devina o companie puternica, solida, un concurent redutabil pe piata de asigurari din Romania.Membra a Grupului Erste BCR, pana la finele anului 2008, BCR ASIGURARI a reusit - inca din primii 2 ani de activitate - prin seriozitate, perseverenta si efort continuu sa isi atinga obiectivul pricipal, acela de a detine un loc intre primele companii de profil din Romania, pe segmentul asigurarilor generale. De asemenea, indiferent de modificarile efectuate in structura portofoliului, BCR ASIGURARI si-a mentinut pozitia in clasament, dovedind astfel eficienta unui management de inalta clasa, precum si adaptarea permanenta la cerintele pietei.

La inceputul anului 2009, o data cu finalizarea preluarii companiei de catre VIENNA INSURANCE GROUP, BCR ASIGURARI si-a propus sa dezvolte si sa diversifice portofoliul de produse oferit clientilor, dovedind implicare in aspecte care reprezinta puncte de interes comun pentru jucatorii din industria asigurarilor, recunoscand importanta colaborarii si consultarilor dincolo de competitie.

BCR ASIGURARI este o societate de asigurari solida, cu fonduri de rezerva adecvate, atent adminisitrate si care a dezvoltat relatii de afaceri cu cele mai mari companii de reasigurare din lume, oferind o gama variata de produse, care acopera diverse tipuri de riscuri.

Persoana asigurata (asiguratul)

In cazul de fata pentru studiu a fost aleasa asigurarea clădirii locuinţei cat si a bunurilor conţinute pentru GLIGAN IOAN, domiciliat in Cluj Napoca, str. Grigore Alexandrescu , nr.23, Bl. E 10, ap 14,jud.Cluj.

Etapele care trebuie parcurse pentru încheierea asigurării

1. Punerea declaraţiei de asigurare la dispoziţia solicitantului si acordarea de

consultanta pentru completarea acesteia.

2. Analiza datelor din declaraţie, pe criterii calitative, a condiţiilor de

acceptabilitate a asigurării.

3. Efectuarea inspecţiei de risc si completarea raportului in cazul sumelor ce

depăşesc 30.000 USD

4. Intocmirea notei de calcul a primei de asigurare, stabilirea ratelor;

5. Incasarea primei sau ratei intai (in numerar, cu eliberarea chitanţei, sau prin

virament bancar, caz in care asiguratul trebuie sa prezinte copia ordinului de plata vizat de banca);

6. Completarea contractului de asigurare, semnarea acestuia de către ambele

parti, detaşarea exemplarului al doilea, care ramane la asigurător si inmanarea

celorlalte doua exemplare asiguratului.

Varianta de asigurare

Asigurarea clădirilor si/ sau a conţinutului acestora se poate incheia in varianta :

Casa Plus

Categoriile de clădiri si conţinut ce se pot asigura

a. clădirile cu destinaţie de locuinţa, dependinţe si anexe;

b. garaje soproane, magazii, pivniţe, grajduri, alte construcţii ataşate

sau separate de locuinţa;

c. antene radio/TV/satelit pe clădiri sau independente, executate pe

baza de proiect si instalate de constructori autorizaţi;

d. recipiente de gaz petrolier lichefiat de mare capacitate pentru incalzirea locuinţelor, executate pe baza de proiect, instalate de constructori autorizaţi si verificate potrivit reglementarilor de resort.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Bunuri.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BOGDAN VODĂ FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA: MANAGEMENT IN ADMINISTRAŢIE, INSTITUŢII DE CREDIT SI SOCIETĂŢI COMERCIALE DISCIPLINA: MANAGEMENTUL ASIGURĂRILOR INTERNE SI INTERNATIONALE