Asigurari de Pierderi Financiare din Riscuri Asigurate

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurari de Pierderi Financiare din Riscuri Asigurate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Liviu Mihaescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Dezvoltarea mediului de afaceri şi globalizarea relaţiilor comerciale au făcut posibile apariţia unor opotunităţi de afaceri care, fructificate în maniera potrivită pot aduce profituri substanţiale. Afacerile însă nu înseamnă numai câştiguri băneşti, ci şi riscuri financiare care dincolo de anumite limite pot conduce chiar la falimentul companiilor. Este foarte cunoscută atât la noi în ţară cât şi peste tot în lume practica creditului comercial. Din dorinţa de a derula cât mai rapid contractele, de multe ori companiile nu dau atenţie posibilităţii de nerecuperare a sumelor de la partenerii lor de afaceri, cei mai vizaţi fiind de regulă comercianţii de bunuri şi prestatorii de servicii. Acest fapt poate fi uşor evitat prin încheierea unui contract de asigurare financiară, prin care în schimbul unei prime plătite către societatea de asigurări, comerciantul benefiază de despăgubire în cazul în care clientul nu-şi onorează plata. Practic, astfel se transferă riscul de pierdere financiară societăţiii de asigurare de la vânzătorul mărfii care are încheiată o poliţă de acest gen.

Principalele asigurări de pierderi financiare din riscuri asigurate

 Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele de leasing încheiate de societatea de leasing cu utilizatorii

 Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele comerciale (de vânzare-cumpărare/ distribuţie/ consignaţie) cu plata la termen, integral, sau în rate.

 Asigurarea riscurilor ce decurg din contractele de credit bancar şi/sau comercial, ce au ca destinaţie achiziţionarea de către persoanele fizice a bunurilor casnice, a automobilelor sau locuinţelor.

 Asigurări de garanţii:

 garanţii de plată a creditului furnizor

 garanţii pentru licitaţii

 garantarea plăţii avansurilor

 Poliţa de Asigurare a Banilor şi a altor hârtii de valoare în seifuri, tezaure bancare şi în timpul transportului

 Poliţa de Asigurare a Casetelor de valori

Obiectul asigurării

Asigurătorul va despăgubi pe Asigurat pentru pierderea reală de profit brut prin micşorarea cifrei de afaceri şi/sau majorarea costurilor de exploatare întâmplată oricând în perioada de asigurare prevăzută în poliţă şi datorată pierderii, distrugerii sau avarierii bunului asigurat din cauza unor riscuri acoperite prin poliţă, prin aceasta fiind întârziată, afectată şi/sau influenţată activitatea asigurată, situaţie denumită întrerupere. Asigurarea se limiteaza la despăgubirea pierderii de profit brut datorată:

• reducerii cifrei de afaceri, reprezentând diferenţa dintre profitul brut asigurat corespunzator perioadei egală cu perioada de indemnizare imediat anterioară aparitţei evenimentului asigurat generator de pierderi şi profitul brut asigurat realizat efectiv în perioada de indemnizare din data aparitiei evenimentului;

• creşterea cheltuielilor de exploatare prin aparitia unor costuri suplimentare necesar a fi efectuate în mod raţional, numai în scopul diminuării sau evitării scăderii cifrei de afaceri comparativ cu cea care s-ar fi realizat în perioda de despăgubire dacă nu s-ar fi produs evenimentul asigurat. Costurile suplimentare nu trebuie să depăşească valoarea pierderii de profit evitata ca urmare a efectuarii acestora în acest scop. Din costurile suplimentare se scad cheltuielile generale aferente perioadei de întrerupere a activităţii (cheltuieli deductibile din profitul brut care nu se mai efectuează ca urmare a întreruperii activităţii). În cazul în care Asiguratul este platitor de T.V.A., toate clauzele, termenii, sumele din prezenta polita, vor exclude aceasta taxa.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Pierderi Financiare din Riscuri Asigurate.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA FINANŢE – BĂNCI