Asigurari de Viata - Asigurarea pentru Viitorul Copilului Tau

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurari de Viata - Asigurarea pentru Viitorul Copilului Tau.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Magda Calin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Viata este amenintata de multe riscuri, unele mai mari, altele mai mici, care ne afecteaza integritatea corporala. Unele dintre riscuri sunt evenimente probabile, ele ne pot afecta sau nu, dar exista riscul de deces, care este o certitudine, intrebarea este doar cand se va intampla.

Asigurarea de viata este modalitatea prin care aceste riscuri sunt preluate de o companie de asigurari care, in schimbul unei sume de bani prestabilite, in cazul producerii evenimentului nedorit, va despagubi persoana asigurata sau beneficiarul acestuia.

Asigurarea de viata este un contract semnat intre asigurator si asigurat in favoarea unui beneficiar, sau a mai multor beneficiari. Obiectul acestui contract este suma asigurata, care se stabilieste de comun acord de ambele parti, sau la cererea asiguratului.

In functie de suma asigurata si de alti factori se stabileste marimea primei de asigurare pe care asiguratul va trebui sa o plateasca pe parcursul duratei contractului la intervale de

timp prestabilite.In schimbul primelor de asigurare compania de asigurari acopera riscurile incluse in contract si se obliga la plata despagubirilor in cazul aparitiei acestora.

Asigurarea de viata este o protectie financiara, care asigura un viitor sigur beneficiarilor (sau beneficiarului) dar si asiguratului. Ea ofera protectia materiala, independenta financiara de care are nevoie familia asiguratului pe termen lung.

Cele mai des solicitate tipuri de asigurari de viata sunt:

1. Asigurarea de viata pe termen limitat

Se incheie pe un numar prestabiliti de ani. Este cea mai simpla forma de asigurare de viata si totodata si cea mai ieftina, acopera doar riscul de deces al asiguratului. In functie de suma asigurata, pe care beneficiarul contractului o va primi in cazul decesului asiguratului si in functie de durata, se va stabili prima de asigurare.

Daca in momentul expirarii contractului asiguratul este in viata, asiguratorul este exonerat de orice plata. Acest tip de asigurare acopera numai riscul de deces, nu ofera posibilitatea capitalizarii si economisirii primelor de asigurare, de aceea este ieftina dar din multe puncte de vedere foarte limitata.

2. Asigurarea de viata pe termen nelimitat

Si in cazul acestui tip de asigurare singurul risc asigurat este cel de deces insa acest risc se acopera pana la o varsta mult mai inaintata a asiguratului (100 de ani) iar primele de asigurare se vor plati pe o perioada mai scurta, pana la varsta de pensionare. Diferente dintre cele doua tipuri de asigurari este ca in cazul in care asiguratul ajunge la varsta precizata in contract va primi suma asigurata actualizata. Din acest motiv si primele de asigurare sunt mai mari decat in cazul asigurarii pe termen limitat.

3. Asigurarea mixta de viata

Cea mai mare si importanta diferenta intre acest tip de asigurare si cele doua prezentate anterior este faptul ca acopera si riscul de supravietuire.

In cazul decesului asiguratului beneficiarul va primi suma de bani stipulata in contract, iar in cazul in care asiguratul supravietuieste va primi suma asigurata.

Asigurarea mixta de viata permite economisirea, capitalizarea, investirea banilor.

Pe langa aceste tipuri sus mentionate aveti posibilitatea sa optati pentru o asigurare de tip student sau de tip zestre.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Viata - Asigurarea pentru Viitorul Copilului Tau.doc