Asigurarile de Bunuri, Persoane si Raspundere Civila

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Asigurarile de Bunuri, Persoane si Raspundere Civila.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 57 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Sandu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

NECESITATEA SI CONTINUTUL ASIGURARILOR 4
ASIGURARILE DE BUNURI 13
1. Asigurarea cladirilor, a altor constructii si a continutului lor pentru pagube produse de incendiu si de alte calamitati 16
2. Asigurarea masinilor, utilajelor si instalatiior pentru avarii accidentale 17
3. Asigurari ale locuintei (gospodariei) persoanelor fizice 18
3.1. Asigurarea complexa a locuintei (gospodariei) persoanelor fizice 18
3.2. Asigurarea locuintelor cesionate in favoarea A.N.L. 19
3.3. Asigurarea multirisc a locuintelor 20
4. Asigurarile agricole 20
5. Asigurarea autovehiculelor (auto casco) 21
6. Asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfurile transportate (CMR) 22
7. Asigurarea aeronavelor 23
ASIGURARILE DE RASPUNDERE CIVILA 23
1. Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule 25
2. Asigurari de raspundere civila legala 31
3. Asigurari de raspundere civila profesionala 31
4. Asigurari de raspundere civila a prestatorilor de servicii 33
5. Asigurarea de raspundere civila a producatorului 33
STUDIU DE CAZ 34
Asigurarea obligatorie a locuintelor 34
ASIGURARILE DE PERSOANE 38
ASIGURAREA DE SANATATE 38
ASIGURAREA DE VIATA 39
1. ASIGURAREA TEMPORARA DE VIATA 40
2. ASIGURAREA DE RENTA PENTRU STUDII SI/SAU DOTA PENTRU CASATORIE 41
3. ASIGURAREA MIXTA DE VIATA 42
4. ASIGURAREA DE TIP UNIT-LINKED 43
ASIGURARILE DE ACCIDENTE 46
a. Asigurarea facultativa a calatoriilor pentru cazuri de accidente 48
b. Asigurarea de accidente a persoanelor care participa la excursii organizate de oficiile de turism 50
c. Asigurarea de accidente a persoanelor care participa la excursiile si taberele organizate de biroul de tursim pentru tineret 50
d. Asigurarea de accidente a persoanelor transportate cu autovehiculele organizatiilor de stat fara plata transportului sau numai cu plata carburantilor 51
e. Asigurarea de accidente a personalului din organizatiile de stat 51
f. Asigurarea de accidente a personalului profesionist, a personalului navigant angajat, a elevilor din aeronautica civilia si a sportivilor din cadrul aeronauticii sportive 51
g. Asigurarea de accidente si raspundere civila a vanatorilor sportivi 52
h.Asigurarea de sanatate pentru calatorii in strainatate 52
CONCLUZIE 55
BIBLIOGRAFIE: 56

Extras din document

NECESITATEA SI CONTINUTUL ASIGURARILOR

Inca din cele mai vechi timpuri, agentii economici au cautat sa descopere si sa aplice diverse mijloace de protectie impotriva diefritelor riscuri la care erau expuse activitatile lor de productie si de comercializare, precum si persoanele care exercitau asemenea activitati. In prezent, progresele remarcabile inregistrate de stiinta si tehnica au condus la dezvoltarea economica si sociala, la cresterea productivitatii muncii, generand astfel o serie variata de riscuri.

In domeniul asigurarilor, riscul este definit ca fiind un eveniment viitor si incert, acestui concept fiindu-i ascociate doua dimensiuni: probabilitatea de aparitie si consecintele materiale si financiare.

Probabilitatea de aparitie poate fi determinata cu ajutorul statisticii matematice. Voi considera,de exemplu, cazul accidentelor auto. Daca ne raportam la un singur conducator auto, este foarte greu sa precizam cand si cum va avea un accident si, mai ales, care vor fi consecintele acestui accident. Daca ne raportam insa la o regiune sau tara si la o anumita perioada de timp, atunci putem sa analizam o serie de statistici privind accidentele auto si sa determinam probabilitatea de producere a lor in conditii similare.

Cea de-a doua dimensiune a riscului (consecintele materiale si financiare) este la fel de importanta ca prima. Ne-am obisnuit sa dam atentie numai evenimentelor care au o frecventa mai mare de realizare si sa neglijam pe cele care au o frecventa unica. In categoria accidentelor rare si foarte rare intra cele din domeniul aviatiei si al transporturilor fluviale, maritime si oceanice, ale caror consecinte sunt insa foarte grave, constientizarea si evaluarea acestor riscuri atat la nivel individual , cat si social, sunt absolut necesare.

Acestor doua dimensiuni associate conceptului de risc trebuie sa o adaugam pe a treia: perceptia riscului. Acest lucru este necesar, deoarece modul I care constientizam pericolele difera de la un individ la altul. Ca exemplu, putem considera faptul ca pentru un fumator riscul imbolnavirii de cancer este mult mai mare decat pentru un nefumator. Paradoxal este faptul ca fumatorul are tendinta de a subevalua sau chiar de a ignora acest risc. Asadar, in analiza si, mai ales,in interpretarea riscurilor natural sau tehnologice la care suntem expusi, component psihologica asociata conceptului de risc are un rol essential in conceperea si elaborarea unor mijloace de protectie impotriva acestor riscuri.

Producerea unor fenomene sau evenimente poate sa provoace pierderi material, sa stanjeneasca activitatea economica , sa puna in pericol viata sau integritatea corporala a oamenilor. Pe scurt, omul este supus unor pericole multiple si variate, cauzate de fortele naturii, de folosirea tehnicii sau de anumiti factori sociali sau social-economici Aceste cause generatoare de pagube in economie pot fi grupate in doua mari categorii:

- independente de vointa oamenilor, din care fac parte: cutremurul de pamant, seceta, trasnetul, alunecarea de teren, uraganul, furtuna, ploile torentiale, grindina, inundatiile, inghetul, decesul etc.;

-dependente de vointa omului, din care fac parte: accidentele, spargerile, invaliditatea, inundatiile, incendiile, exploziile, accidentele in timpul transportului.

Dintre toate aceste calamitati, cele mai pagubitoare, avand o arie larga de raspandire pe glob, sunt reprezentate de riscuri ce sunt generate de forte ale naturii:

Sursa: www. google.com

Inundatiile apar ca urmare a precipitatiilor sub forma de aversa sau ploi de lunga durata ce conduc la iesirea raurilor din matca si la revarsarea lor. De asemenea, riscul de inundatii poate aparea si ca urmare a topirii unor cantitati mari de zapada sau din cauza spargerii unor baraje de colecatare a apelor.

Sursa: www.google.com

Seceta poate afecta puternic activitatea economica si, prin aceasta, pericliteaza insasi viata oamenilor si a animalelor, pe intinse zone geografice. Seceta se manifesta ca urmare a expunerii acestor zone timp indelungat la un climat sarac in precipitatii atmosferice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarile de Bunuri, Persoane si Raspundere Civila.doc

Alte informatii

FEEA Iasi, Specializarea Finante Banci