Consolidarea criteriilor ESG și climatice în strategiile de investiții ale asiguratorilor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1672
Mărime: 22.55KB (arhivat)
Publicat de: Ana N.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Industria asigurarilor s-a mobilizat pentru a lua in serios problema dezvoltarii durabile, care de mult timp reprezinta o preocupare continua. Inca din anul 2009, Federatia Franceza de Asigurari a adopatat un document pentru dezvoltarea durabila. Din acel moment, documentul a stat la baza elaborarii regulamentelor franceze, cat si a celor globale. Dupa un an de la aplicarea articolului 173-VI din Legea privind tranzitia energiei pentru cresterea verde din Frata, Federatia Franceza de Asigurari a cautat o metoda de evaluare obiectiva a modului in care jucatorii industriei asigurarilor au tinut cont in deciziile de investitii de problemele gestionari mediului, guvernantei corporative, precum si de problemele sociale care ar putea rezulta din operatiunile de afaceri (cunoscute ca problemele ESG si cele climatice). In anul 2017, a fost înfiintata si desemnata in acest scop o grupare specializata in domeniul pietei, care cuprinde experti in domeniul dezvolaării durabile si al investitiilor.

Studiul cuprinzator realizat pe piata asigurarilor franceze arata ca 60% din firmele de asigurari au declarat ca criteriile ESG și climatice au deja un impact semnificativ asupra deciziilor de investitii, iar toate firmele au confirmat ca aceste criterii vor avea un impact mai mare in viitor. In momentul realizarii studiului, peste jumatate din investitii (2/3 pentru obligatiuni de stat, obligatiuni corporative si actiuni, 60% pentru proprietati) luau în considerare criteriile ESG și climatice. Cele mai multe companii, in special cele mari, si-au exprimat in mod clar dorinta de a extinde gama de investitii care fac obiectul unor astfel de criterii in următorii doi ani. Acest lucru este realist deoarece peste 90% din investitii sunt gestionate direct de companiile de asigurari. Toate societatile de asigurari au introdus politici de investitii responsabile și majoritatea erau constiente de schimbarile de reglementare: 2/3 din eșantionul chestionat erau constienti de recomandarile Grupului privind informarea financiară în materie de clima. Dimensiunea firmelor de asigurari a avut un impact redus asupra raspunsurilor.

Pe parcursul studiului au aparut patru provocari prioritare ce au fost adoptate de grupul de lucru prin lansarea a 18 recomandari, dupa cum urmeaza: accepatrea actualizarii aspectelor ESG si a celor climatice de catre conducerea societatii de asigurari, unitatile si departamentele de afaceri; companie de asigurare a companiei in domeniul expertizei pentru a face fata complexitatii ESG si a problemelor climatice, tendinta starnita de impactul articolului 173-VI asupra raportarii calitatii; prelucrarea initiativelor comune intre societatile de asigurari si alte firme de servicii financiare.

Provocarea 1: Accepatrea actualizarii aspectelor ESG si a celor climatice de catre conducerea societatii de asigurari, unitatile si departamentele de afaceri.

Toti asiguratorii aveau o politica ESG si clima si acest lucru era deja un progres semnificativ, insa doar jumatate dintre acestia considerau ca toate unitatile de afaceri, precum si conducerea companiei ar putea și ar trebui sa ia în considerare aceste probleme. Toata lumea considera esential sa se acelereze rapid acceptarea pentru asigurarea reglementarilor, ceea ce a dus la concentrarea asupra urmatoarelor domenii: consolidarea angajamentului la nivelul conducerii superioare fata de problemele legate de ESG si clima, asigurandu-se astfel ca toate unitatile de afaceri vor veni la bord; problemele ESG si cele legate de clima ar trebui evidentiate in continuare printr-o serie de indicatori si obiective, sub supravegherea conducerii superioare.

Recomandari:

Adopatarea unei rezolutii privind pilitica ESG si cea in domeniul climei care sa depaseasca ratiunile, tintele, resursele si calendarul adoptate de consiliul principal si sa publice o politica de investitii resposabile.

Riscurile ESG si cele climatice ca decurg din operatiunile unei companii si din politica acesteia de investitii sunt incluse in riscurile si oportunitatile companiei si in procedurile sale de gestionare a riscurilor. Asteptarile partilor interesate at trebui sa fie acoperite de riscuri.

Introducerea obligatorie a procedurilor de guvernanta pentru toate unitatile si departamentele de afaceri ale asiguratorilor, pentru a se asigura ca implementarea politicii este urmărita odata ce a fost emisa. Majoritatea asiguratorilor considera ca ar fi o masura utila infiintarea unui comitet specific care sa supravegheze masura si stadiul de implementare a ESG și a considerentelor climatice.

Crearea cursuri de pregatire ESG și climatice pentru toate nivelurile de management, inclusiv managementul riscului si a personalului de vanzari și marketing.

Preview document

Consolidarea criteriilor ESG și climatice în strategiile de investiții ale asiguratorilor - Pagina 1
Consolidarea criteriilor ESG și climatice în strategiile de investiții ale asiguratorilor - Pagina 2
Consolidarea criteriilor ESG și climatice în strategiile de investiții ale asiguratorilor - Pagina 3
Consolidarea criteriilor ESG și climatice în strategiile de investiții ale asiguratorilor - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Consolidarea criteriilor ESG si climatice in strategiile de investitii ale asiguratorilor.docx

Ai nevoie de altceva?