ING Groupe

Imagine preview
(3/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie ING Groupe.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: G. Tudoran

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali si institutionali printr-o mare varietate de canale de distributie, lasandu-se acestora posibilitatea de a alege ceea ce se poriveste cel mai bine nevoilor lor.

Istoria ING (International Nederlanden Group) incepe la jumatatea secolului trecut, in 1991 prin fuziunea celei mai mari companii de asigurari olandeze, National Nederlanden, si una dintre cele mai mari banci comerciale olandeze, NMB PostBank Group, redenumita ING Bank. Formarea ING Group a fost prima fuziune deplina din Europa intre o banca si o companie de asigurari.

ING Group se afla printre cei mai importanti participanti pe piata financiara din Europa si este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de servicii financiare integrate, combinand serviciile bancare, de asigurari si de management al investitiilor. ING Group ocupa de asemenea un loc important si pe piata asigurarilor non- viata, a serviciilor bancare pentru persoane fizice si juridice si pe piata investitiilor in propietati, a dezvoltarii si finantarii acestora.

Valorile fundamentale ale Grupului ING pe baza carora se desfasoara intreaga activitate a companiei sunt: 1) Clientul este intotdeauna nr. 1

2) Profesionalism

3) Calitate

4) Integritate

Principalele coordonate ale activitatii ING Group au in vedere urmatoarele activitati:

Oferta de servicii financiare integrate

Dezvoltarea si extinderea operatiunilor bancare si de asigurari pe pietele in dezvoltare

Extinderea canalelor de distributie si concetrarea pe cele mai eficiente dintre acestea

Consolidarea pozitiei grupului in domeniile comercial- bancar, bancar- investitional si cel al investitiilor

Cresterea si consolidarea activitatilor deja existente prin achizitii si investitii de portofoliu

Folosirea eficienta a oportunitatilor de crestere a veniturilor si de reducere a costurilor de operare

Asigurarea unui management eficient si dispersia riscurilor

Grupul ING in strategie de expansiune internationala apeleaza la doua modalitati distincte, in functie de nivelul de dezvoltare economica si a sevicilor financiare, dupa cum urmeaza:

a) prin achizitionarea unor firme existente pe pietele mature in tarile in care sectorul asigurarilor, al investitiilor si cel bancar este solid si bine reprezentat de firme care functioneaza deja pe piata;

b) prin crearea de noi societati cunoscute sub denumirea de “greenfield operations” specific pentru tarile relativ mici (Asia, America Latina, Europa Centrala si de Est). Numele acestor companii noi au avut legatura cu numele grupului ING sau a societatii de asigurari Nationale- Nederlanden.

In Romania, Grupul ING a patruns prin banca ING Barings din anul 1994, careia i-a urmat societatea de asigurari de viata “Nederlanden Asigurari de Viata Romania S.A.” in anul 1997 care intr-un timp foarte scurt de numai 6 luni de activitate a reusit sa obtina locul 3 pe piata asigurarilor de viata, iar in 1998 ocupa locul 2 cu peste 22% din piata asigurarilor de viata.

Fisiere in arhiva (1):

  • ING Groupe.doc