Managementul Serviciilor - Generali Asigurari

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Managementul Serviciilor - Generali Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Asigurari, Banci

Extras din document

Informaţii generale

Istoria Grupului Generali in România începe în anul 1835, odată cu înfiinţarea primei sucursale, în cel mai mare oraș comercial românesc al epocii, Brăila, și având, în principal, ca obiect de activitate, asigurarea mărfurilor transportate.

La data de 19 martie 1897, tot la Brăila, beneficiind și de capital românesc, prin participarea Băncii Marmorosch Blank&Co., se înfiinţează Societatea Română de Asigurări Generale. Aceasta a reușit, chiar de la început, în principal datorită puternicelor sale legături internaţionale, ca poliţele de transport emise să fie agreate pentru prima dată de băncile și instituţiile din străinătate, având același regim cu marile societăţi de asigurare din Occident.

După doi ani de funcţionare la Brăila, societatea îşi mută sediul la Bucureşti, iar în anul 1948, datorită contextului politic, grupul Generali este forţat să se retragă de pe piaţa est-europeană. Anul 1993 marchează revenirea companiei Generali pe piaţa din România, societatea oferind, pentru început, clienţilor săi (persoane fizice şi persoane juridice) o gamă largă de asigurări generale şi începând din 2001, odată cu lărgirea portofoliului prin încheierea de asigurări de viaţă, Generali acordă o atenţie sporită clienţilor săi persoane fizice şi corporaţii, în acest sens, au fost lansate noi produse din categoria asigurărilor de viaţă.

Din 2002 şi până în prezent, an de an performanţele companiei au fost apreciate şi de către partenerii săi, membrii ai Uniunii Societăţilor de Intermediere în Asigurări (UNSICAR).

În 2005, UNSICAR a acordat companiei Premiul Pentru Calitatea Serviciilor, urmând ca în 2008 şi apoi şi în 2009 să îi decerneze Premiul pentru „Fair-Play în relaţia cu brokerii”.

Calitatea serviciilor şi a produselor companiei au fost recunoscute şi de o binecunoscută revistă de specialitate dedicată industriei asigurărilor, care de mai bine de 10 ani premiază cele mai bune societăţi din piaţă.

Revista de Asigurări, PRIMM i-a acordat companiei Generali Asigurări următoarele premii:

• 2002: Premiul Special pentru Tradiţie şi Stabilitate,

• 2004: Premiul Special pentru dezvoltare Durabilă,

• 2006: Premiul Special pentru Calitatea Serviciilor şi Premiul „Produsul Anului–asigurări generale: Casco şi Eurocasa”,

• 2007: din nou Premiul pentru calitatea Serviciilor

• 2009, două premii: Premiul Produsul Anului Asigurări de Viaţă – Planul de economii Majorat şi Premiul pentru Calitatea Serviciilor.

Toate aceste premii acordate de-a lungul anilor vin să consolideze imaginea companiei, recunoscută pentru stabilitatea financiară, pentru calitatea serviciilor şi pentru plata rapidă a daunelor.

Generali este o societate pe acţiuni înfiinţată şi funcţionând după legile din România, cu sediul social în Bucureşti, Str. Polizu, Nr. 58-60, Sectorul 1, 011062, are numărul de înregistrare la Registrul comerţului de J40/15648/1993 și CUI 4134668, reprezentată legal de Dl. Ioan Vreme în calitate de Director General.

Capitalul social al companiei S.C. Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. este de 89.000.000 lei:

• Ceska pojistovna - 99,99 %

• Generali Asigurări - 0,01%

Acţionariatul Generali Asigurări arată în felul următor:

• Generali Holding Vienna - 83,785865%

• Astra S.A - 16,027021%

• Centrocoop - 0,054422%

• Unităţi ale cooperaţiei de consum - 0,130112%

• Unităţi asociate în sistem creditcoop - 0,002580

Generali Asigurări cuprinde următoarele servicii: Casco complet, Casco Eco, RCA, Locuinţă, Vacanţe și călătorii, Viaţă și accidente, Alte bunuri; de asemenea se ocupă și de serviciile precum pensiile obligatorii sau facultative.

Încadrarea serviciilor oferite de firmă conform clasificărilor bicriteriale:

1. Gradul de personalizare a serviciilor de asigurare este ridicat, iar gradul de intensitate a muncii este redus; prin urmare asigurările se încadrează în categoria B.

2. Asigurările lucrează cu lucruri din posesia oamenilor și cu activităţi intangibile, din aceste mostive se încadrează în categoria D.

3. Relaţia client- prestator este o relaţie formală și modul de lucrare al serviciilor: este livrare continuă, prin urmare asigurările intră în căsuţa A.

4. Fluctuaţiile cererii sunt reduse și ofertele sunt mai ridicate decât cererea, prin urmare asigurările se încadrează în grupa B

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Serviciilor - Generali Asigurari.docx