Planuri pentru Copii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Planuri pentru Copii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Cu 15 ani în urmă, românii abia dacă auziseră despre poliţele de asigurare pentru copii. Cei mai mulţi aflau despre acestea din filme, din acele scene ilare pentru noi, în care îi vedeam pe părinţii americani, de exemplu, punând bani deoparte pentru studiile universitare ale copilului, deşi era vorba despre un nou-născut. Această atitudine începe, treptat, să dispară, iar interesul pentru asigurarea unui viitor bun copilului este din ce în ce mai evident. Tot mai multe familii, spun specialiştii, sunt preocupate de a le asigura copiilor un viitor cât mai trainic , copiii, devenind astfel miza pentru companiile de asigurari.

Asigurarea nu mai este doar un produs destinat adulţilor. Chiar dacă părintele este cel care va semna poliţa, în calitate de beneficiar, copilul se poate folosi după vârsta majoratului de o rentă de studiu sau de dotă de căsătorie.

"Nu va mai dura mult şi pe lista de cadouri pentru un nou-născut va fi poliţa de asigurare", crede managerul de la Eurobrokers.

Ca atare, trendul încheierii de poliţe pentru copii se menţine la majoritatea asigurătorilor.

Aproape toate societăţile din domeniu care activează pe piaţa asigurărilor de viaţă oferă produse specifice pentru copii. Poliţele de asigurări pentru copii îmbracă forma unor planuri de economii pe termen mediu şi lung. Acestea au devenit o afacere rentabilă pentru brokeri şi companii. Asimilate asigurărilor de viaţă, poliţele destinate protecţiei copiilor reprezintă cam 20% din portofoliul unui asigurător.

Pe piaţă sunt asigurări pentru copii tradiţionale şi unit linked. "Ca proporţie, produsele unit linked sunt majoritare pe piaţă, dar trebuie spus că la acest tip de asigurare riscul aparţine clientului, şi nu companiei. Sau, altfel spus, dacă fondurile în care se investesc primele de asigurare scad, clientul poate să încaseze după 15 ani de plată a primelor mai puţin decât a depus în tot acest interval. E puţin probabil să se întâmple aşa, pentru că pieţele financiare au în general reculuri pe perioade scurte de timp (3-4 ani), dar dacă vorbim de protecţia copilului ar trebui luat în considerare acest fapt", explică pentru Adevărul Constantin Năstase, director executiv UNSICAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România).

La poliţele tradiţionale în lei, asigurătorii garantează dobânzi care sunt sub nivelul celor oferite de bănci la depozitele în moneda naţională. Allianz-Ţiriac garantează pentru acest an o dobândă de 4%. La Generali, dobânda minimă garantată este de 3,5%, iar la Interamerican, de 3%. Dobânda obţinută într-un an de un client cu o poliţă clasică poate fi mai mare decât cea garantată, dar mai mică decât cea obţinută de societatea de asigurare prin plasarea banilor.

În portofoliul ING Asigurări de Viaţă, de exemplu, sunt prezente ambele tipuri de produse. Cel tradiţional este intitulat „Academica“, iar cel cu acumulare de capital este numit „Debut 18“. Generali are un produs tradiţional special pentru copii, „Majorat“, iar pentru părinţii care doresc pot fi adaptate poliţele unit-linked.

Asigurătorii au creat şi produse de asigurare pentru grupurile de persoane cuprinse într-o formă de învăţamânt, de la cel preşcolar la cel universitar. Pentru a se încheia astfel de asigurări, este necesar un acord între instituţiile de învăţământ şi părinţi, foarte greu de realizat atâta timp cât responsabilitatea este aruncată de la unii la alţii, în principal privind plata primelor de asigurare.

"Fiecare asigurător şi-a conceput produsul de asigurare plecând de la un program de bază la care pot fi adăugate opţional, funcţie de necesităţi, beneficii suplimentare, asigurând în acest fel flexibilitatea fiecărei asigurări", mai adaugă Jitariu, de la Eurobrokers.

Costul unui astfel de program de asigurare (primele de asigurare) este determinat de durata programului (minim cinci ani, maxim 25 de ani), de suma de care doriţi să beneficieze copilul şi la ce vârstă, ce riscuri doriţi să fie acoperite şi în ce cuantum.

Fisiere in arhiva (1):

  • Planuri pentru Copii.doc