Reforma Sistemului de Sanatate ale Statelor Unite ale Americii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Reforma Sistemului de Sanatate ale Statelor Unite ale Americii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: S. Ciumas

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Asigurari, Economie

Extras din document

Sistemul de sanatate ale Statelor Unite ale Americii se bazeaza foarte

mult pe private si non-profit de asigurari de sanatate , care este principala sursa de acoperire pentru majoritatea americanilor.

In conformitate cu SUA –Census Bureau , aproximativ 80 % din americani au asigurari de sanatate ; aproxinativ 60% optinute prin intermediul unui angajator , in timp ce 9 % achizitioneaza direct. Diverse agentii guvernamentale ofera acoperire la aproxinativ 27% din americani.

Exista programe publice ce furnizeaza cele mai multe venituri , fiind sursa principala de acoperire pentru copii nou-nascuti sau seniori , dar si pentru familiile care indeplinesc anumite cerinte de eligibilitate.

Programele publice primare sunt :

- MEDICARE un program federal de asigurari sociale pentru seniori si pentru anumite personae fizice ;

- MEDICAID este finantat in comun de catre guvernul federal si de member de administare la nivel de stat, care acopera anumite venituri foarte mici pentru copii si familiilor acestora;

- SCHIP este de asemenea un program federal –un parteneriat care serveste anumitor copii si familii care nu se califica pentru Medicaid, dar care nu isi pot permite o acoperire private.

Alte programe include serviciile militare private prin beneficiile oferite prin intermediul programului TRICARE si a veteranilor de Sanatate Administatiei si beneficiile oferite prin programul Indian Health Service.

Unele state au programe suplimentare pentru personele fizice cu venituri mici.

Sectorul asigurarilor de asemenea reprezinta un grup de incercari semnificative de influentare in Statele Unite ale Americii.

Pentru anul 2008 asigurarile de sanatate sau clasat pe locul 8 printre industriile in politica pentru contributiile membrilor Congresului oferind 28654121 $ din care 51% a fost dat democratilor iar restul de 49% a fost dat republicanilor, beneficiarul industriei de contributii de asigurare fiind senatorul John McCain.

Contributia majora din industria asigurarilor , masurata prin totalul contributiilor publice a fost AFLAC,Inc. care a contribuit 907150 $ in anul 2007.

Dezbaterea asupra reformei asistenţei medicale în Statele Unite ale Americii în jurul centrelor de întrebări referitoare la dreptul la îngrijire medicală, acces, echitate, durabilitate si de calitate, achiziţionate de mari sume cheltuite.

Mixt public-privat în sistemul de sănătate Statele Unite ale Americii este cel mai scump din lume, cu costuri mai mari pe persoană decât în oricare alt popor, şi o mai mare parte a produsului intern brut (PIB) este cheltuit pe el decât în Naţiunilor Unite pentru orice alt stat membru, cu excepţia pentru Insulele Marshall. Un studiu internaţional a nivelului de cheltuieli de sănătate în anul 2000, publicată în jurnalul politicii de sănătate Health Affairs, a constatat că în timp ce SUA cheltuiesc mai mult pe sănătate decât în alte ţări în cadrul Organizaţiei Economice pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), utilizarea serviciilor de sănătate în SUA este de mai jos OCDE medie de cele mai multe ori. Autorii studiului au ajuns la concluzia că preţurile plătite pentru serviciile de sănătate sunt mult mai mari in Statele Unite ale Americii

SUA este singura bogata si industrializata naţiune care nu au un sistem universal de protecţie a sănătăţii, în funcţie de Institutul de Medicina al Academiei Naţionale de Ştiinţe şi alţii. Americanii fără acoperire de asigurări de sănătate la un moment dat în cursul anului 2006 erau in total de circa 16% din populaţie, sau 47 de milioane de oameni. În plus, mulţi dintre cei cu asigurare nu sunt suficient “de asigurati” cu un grad ridicat de politici-deductibile, politici care nu au limite pentru ceea ce ei vor plăti sau politici care costa un procent semnificativ din veniturile lor.

În ciuda a sumei cheltuite pentru îngrijiri medicale în SUA, potrivit unui raport in 2008, Statele Unite este pe ultimul loc în calitate de ocrotire a sănătăţii în rândul ţărilor dezvoltate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în 2000, a clasat SUA pe locul 37th, sistemul de îngrijire a sănătăţii în performanţa generală şi 72nd de nivelul general de sanatate (191 printre statele naţiuni incluse în studiu). Comparaţii internaţionale care ar putea conduce la concluzii cu privire la calitatea de ocrotire a sănătăţii sunt primite de către americani supuse dezbaterii. The US GAL-uri alte natiuni bogate în astfel de măsuri ca mortalitate infantilă şi speranţa de viaţă, dar unii susţin că aceste diferenţe au putin de a face cu structura din sistemul de îngrijire a sănătăţii.

În viitor, veniturile şi cheltuielile de OASDI-program, va depinde de multe date demografice, economice, şi a programului-factori specifici. Trust Fund venituri va depinde de modul în care aceşti factori afectează mărimea şi compoziţia din populaţia activă, precum şi nivelul şi distribuţia câştigurilor salariale. În mod similar, programul de costul va depinde de modul în care aceşti factori afectează mărimea şi compoziţia în care beneficiarul populaţiei şi a nivelului general de beneficii.

Ipotezele de bază sunt elaborate de mai mulţi din aceşti factori, pe baza analizei istorice tendinţele şi condiţii, şi pe viitor de aşteptat condiţii. Aceşti factori includ fertilităţea, mortalităţea, imigraţia, căsătoria, divorţul, factori de productivitate, inflaţia, media câştigurilor salariale, şomajul, pensia, invaliditate şifactorul de incidenţă şi de terminare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Reforma Sistemului de Sanatate ale Statelor Unite ale Americii.doc