Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA)

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Astronomie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2400
Mărime: 19.74MB (arhivat)
Publicat de: Irinel Tănase
Puncte necesare: 5

Extras din referat

ESA

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) este poarta Europei la spaţiu. Misiunea sa este de a forma dezvoltarea capacităţii spaţiului din Europa şi să se asigure că investiţiile în spaţiu continuă să ofere beneficii pentru cetăţenii din Europa şi din lume.

ESA este o organizaţie internaţională cu 18 state membre, iar prin coordonarea resurselor financiare şi intelectuale ale membrilor săi, se pot întreprinde programe şi activităţi dincolo de sfera de aplicare a oricărei ţări europene.

Activitatea ESA este de a elabora programul spaţial european şi de a-l duce până la capăt. Programele ESA sunt concepute pentru a afla mai multe despre Pământ, sistemul nostru solar şi a Universului, precum şi pentru a dezvolta tehnologii şi servicii bazate pe sateliţi, şi pentru promovarea industriilor europene. ESA, de asemenea, colaborează strâns cu organizaţiile spaţiale din afara Europei.

Membrii:

Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia şi Regatul Unit dar și Canada ia parte la unele proiecte în cadrul unui acord de cooperare.

Ungaria, România, Polonia, Estonia şi Slovenia sunt state europene cooperatoare, dar şi alte ţări au semnat acorduri de cooperare cu ESA.

Sediul ESA este în Paris şi este locul în care politicile şi programele sunt alese. ESA are, de asemenea, alte sedii de cercetare în celelalte ţări europene, fiecare dintre ele având responsabilităţi diferite.

Sediile

Sunt peste 2000 de specialişti care lucrează pentru ESA şi distribuirea acestora ia în considerare nu numai categoriile sociale şi profesionale, dar si sexul şi răspândirea geografică a naţionalităţilor între diferite instituţii ale ESA.

ESA are sediul în Paris şi centre specializate în Ţările de Jos, Germania, Italia şi Spania, birouri de legătură în Washington DC şi Moscova, un birou la Bruxelles, în special pentru relaţiile cu Comisia Europeană şi o reprezentare în Guyana Franceză.

EAC, European Astronaut Centre situat în Köln, Germania, este un centru de instruire şi de bază de origine pentru toţi astronauţii europeni. Este un centru de excelenţă pentru formarea profesională de astronaut şi de sprijin medical.

ESAC, Centrul de Astronomie Spatial European de la Villanueva în apropiere de Madrid, în Spania, găzduieşte centrele operaţionale ştiinţifice pentru astronomie ESA şi misiunile planetare, împreună cu arhivele lor ştiinţifice. Acesta oferă servicii proiectelor de cercetare astronomice la nivel mondial.

ESOC, Centrul European de Observaţii Spaţiale din Darmstadt, Germania, uşurează munca navelor spaţiale pe orbită. Camerele sale de control, legate de staţiile de la sol din întreaga lume, urmăresc şi controlează sateliţii, emiţând comenzi pentru manevrarea navelor spaţiale, realizarea sistemelor de monitorizare de rutină şi transmiterea instrucţiunilor operaţionale. Este sediul Direcţiei ESA de Operaţiuni şi Infrastructuri.

ESRIN, Centrul pentru observare a Pământului a ESA, în Frascati, lângă Roma, Italia. Aceasta administrează segmentului terestru pentru ESA şi o terţă parte din sateliţii care observă Pământul, menţinând cea mai mare arhivă de date de mediu în Europa, coordonând peste 20 de staţii la sol din întreaga Europă şi a cooperând cu alţi 20 de operatori străini la nivel mondial. Fiind sediul Direcţiei ESA al Programelor de observare a Pământului, acesta găzduieşte echipa proiectului de gestionare Vega, programul mic-lansator.

Preview document

Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 1
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 2
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 3
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 4
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 5
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 6
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 7
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 8
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 9
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 10
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 11
Proiect OEI - Agenția Spatială Europeană (ESA) - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Proiect OEI - Agentia Spatiala Europeana (ESA).doc

Ai nevoie de altceva?