Birocratia si Formularea Politicilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Birocratia si Formularea Politicilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Soitu Daniela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Automatica

Extras din document

Pana acum ne-am preocupat de eficienta administrativa si de modele ale birocratiei ce raspund la intrebarea privind masura in care birocratiile sunt eficiente sau in carear putea fi eficientizate. Ar trebui totusi sa fie evident ca nu putem raspunde la aceasta intrebare decat in urma intelegerii modului in care birocratiile functionateaza de fapt in practica; evaluarea si explicarea sunt legateintre ele, desi pana acum accentul a fost pus doar pe cea dintai.

Pentru a clarifica subiectul, voi clarifica influienta birocratiei asupra formularii politicilor. Este o problema ce apartine sectorului public datorita complexitatii si naturii contestate in mod public a scopurilor politice a acestuia.

Desi e posibil sa distingem limpede intre politicieni si functionari pe baza metodei prin care si-au ocupat posturile si a naturii responsabilitatii lor, aceasta distinctie nu coincide intru totul cu cea dintre formularea si implementarea unei politici.

Politicieni au asupra lor unui ministru avantajul unei mai mari experiente si expertize in domeniul politicilor-sfatullor poate fi crucial in determinarea continutului acestor politici.

Robert Micheles, in studiul sau despre “Social-democratia europeana de dinaintea primului razboi mondial” a argumentat prin a atribui deradicalizarea acestei miscari cresterii numarului de posturi birocratice o data ce partidele si sindicatele isi extindeau baza de mese si temerii ocupantilor acestor posturi ca o politica revolutionara le-ar periclita modul de trai.

El a tras o concluzie generala despre prejudecata conservatoare privind modul birocratic de organizare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Birocratia si Formularea Politicilor.pptx