ID Cards & E-Passports

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie ID Cards & E-Passports.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Automatica

Extras din document

1. Introducere

Ca un rezultat al cresterii amenintarii teroriste si a altor forme de tulburari sociale, urmatoarea generatie de pasapoarte si alte documente de calatorie vor încorpora semnificante caracteristici de securitate.

Pentru a se conforma noilor legislatii ICAO, toate tarile vor face tranzitia de la pasapoarte tiparite pe hârtie la ePassports. Aceasta necesita utilizarea unei Infrastructuri cu chei publice (PKI) pentru a securiza digital si autentifica identitatea printr-un pasaport.

Utilizarea pasapoartelor electronice este implementata pentru a îmbunatati securitatea documentelor si a granitelor si pentru a identifica mai usor cetatenii în calatoriile internationale.

Un e-Passport contine un chip electronic. Chipul contine aceleasi informatii ca si cele tiparite pe pasaport: numele detinatorului, data nasterii, precum si alte informatii. Un e-Passport mai contine de asemenea un identificator biometric. Statele Unite cer ca chipul sa contina o fotografie digitala a detinatorului. Toate e-pasapoartele emise de tarile Visa Waiver Program (VWP) au caracteristici de securitate care previn citirea neautorizata sau "modificarea" datelor stocare pe chipul e-Passport.

Figura 1. Model e-Passport

Beneficii ale e-pasapoartelor

E-Passport ajuta la:

- Identificarea securizata a calatorului,

- Ofera protectie împotriva furtului de identitate,

- Protejeaza informatiile private,

- Face dificila alterarea documentului.

Datele biografice si cele biometrice continute în chipul electronic pot fi comparate. Sunt multiple caracteristici de securitate într-un e-Passport care previn duplicarea.

Pentru a preveni citirea sau extragerea neautorizata a datelor, vor fi implementate tehnologii in coperta din fata a fiecarui pasaport electronic. Oficialii se gândesc de asemenea sa includa tehnologie de baza privind controlul accesului care ar permite accesarea datelor doar când pasaportul este deschis, zona lizibila de aparate fiind citita electronic.

Cooperare Internationala

Statele Unite si partenerii VWP au lucrat împreuna la testarea unei solutii tehnologice pentru suportul productiei de e-Passporturi si cititoare e-Passport. Testarea cu succes în Statele Unite precum si în alte tari a constituit un pas important în efortul de a mari securitatea si a facilita calatoria legitima prin cooperare internationala.

Fisiere in arhiva (1):

  • ID Cards & E-Passports.doc