Modelarea si Automatizarea Proceselor Tehnologice

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Modelarea si Automatizarea Proceselor Tehnologice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

- Scurt isoric 2
- Cuptoare cu functionare continuă 4.
- Cuptorul tunel cu bandă 6
- Reglarea temperaturii la cuptorul cu functionare continuă 1
- Traductoare de temperatură 13
- Bibliografie 20

Extras din document

Scurt istoric

În procesul cunoasteri omul a fost preocupat din cele mai vechi timpuri, de a dirija fenomenele din natură , în sensul reducerii eforturilor sale fizice şi intelectuale.Se poate considera că în acest proces,omul a parcurs etapa mecanizării,automatizării şi în prezent etapa cibernetizării.

Etapa mecanizării este etapa în care omul este procupat de reducerea eforturilor fizice respectiv reducerea energiei cconsumate de la muşchii săi cât şi a animalelor printr-o energie externă.În mod conventional se consideră ca etapa mecanizării a început în anul 1698 când Thomas Savery a realizat prima pompă cu aburi, utilizată la scoaterea apei din minele de cărbuni.

Etapa automatizării este etapa în care omul este preocupat în continuare de reducerea efortului fizic şi concomitent cu aceasta eliminarea intervenţiei sale directe în desfăşurarea proceselor de producţie.Se poate considera că etapa automatizarii a început în anul 1832 când P.Schiling a inventat releul electomagnetic.

Etapa cibernetizarii este etapa în care omul este preocupat să elimine interventia sa directa în desfăşurarea proceselor.El urmărind să aibă un rol de conducere-decizie.Se consideră ca această etapă a început în anul 1948 cînd a apărut cartea lui Norbert Wiener intitulată „Cibernetica” În acestă carte, este scos în evidenţă faptul că se poate studia cu aceleaşi metode cantitative, atât mecanisme de comunicaţie-comandă şi control de maşini, cât şi de organism vii.

Automatica este definită ca arte a stiinţelor tehnice care se ocupă cu teoria şi realizarea constructivă a obiectelor tehnice ce funcţionează fară intervenţia directă a omului.De exemplu,instalaţii şi utilaje de diferite tipuri.

Automatizarea este definită ca aplicarea automatici la anumite obiecte tehnice prin intermediul Sistemelor Automate S.A.De exemplu, automatizarea în industria alimentară, automatizarea în petrochimie, automatizarea instalaţiilor pentru construcţii etc.

Denumirea de automatizare a fost data de D.S. Harder vicepresedintele societăţii Ford motor în anul 1912: Automatic + Organitation = Automation.

Sistemul este definit ca model al unui obiect, realizat prin metode sistemice, în scopul studierii în raport cu variabila independentă t. Metodele sistemice utilizate curent sunt metoda renunţării şi metode experimentale.

Sistemele sunt cu reacţie înapoi (inversă sau feedback) şi cu reacţie înainte (feedforward).

Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea si Automatizarea Proceselor Tehnologice.doc