Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Automatică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 707
Mărime: 225.15KB (arhivat)
Publicat de: Anca-Nadia Mircea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: drd. ing. Cătălin Jureschi
Universitatea Ștefan cel Mare Suceava Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor

Extras din referat

Controlerul de temperatură ITC 503

ITC 503 este un controler de temperatură de înaltă performanță destinat în special experimentelor criogenice realizate în laborator, bazat pe un microcontroler și controlat de un sistem de operare stocat într-un cip de memorie EPROM.

Versiunea de bază a controlerului ITC 503 dispune de un singur canal de intrare pentru senzor. Pentru utilizarea în cadrul experimentelor realizate la o temperatură foarte scăzută, controlerul acceptă o multitudine de senzori cu diferite plaje de valori. De asemenea, ITC 503 dispune de un element de încălzire care are o putere de 80W, cu protecție la supraîncălzire.

Fiind un controler foarte precis, gama de afișare a temperaturilor este cuprinsă între -19999 și +19999 centigrade. Pentru intervale criogenice, temperaturile sunt afișate în grade Kelvin, ecranul având proprietatea de autoscalare, pentru a afișa temperaturile cât mai exact.

Cu un senzor performant, controlerul ITC 503 poate oferi o rezoluție de afișare a temperaturilor de 1mK la temperaturi sub 20K.

Comunicația controlerului cu PC-ul se face cu ajutorul interfeței seriale RS232 sau prin interfața GPIB IEEE-488, ambele fiind dotări standard ale modulului. Parametrii de funcționare ai controlerului precum și datele de calibrare ale senzorului se află într-o memorie flash, care păstrează aceste date chiar și atunci când modulul nu mai este alimentat.

Programul creat cu ajutorul mediului de programare vizuală LabVIEW are ca scop utilizarea controlerului de temperatură ITC 503 în aplicații de laborator care permit controlul temperaturii între anumite limite impuse, scrierea datelor în fișiere text, etc.

Figura 1: Panoul de control al aplicației

Din panoul ce control se poate seta atât valoarea inițială a temperaturii cât și valoarea finală a acesteia, pasul de creștere, se pot vizualiza temperaturile și parametrii părții de comunicație.

Între schema bloc și controlerul propriu-zis se află partea de comunicație realizată în jurul unui bloc VISA serial, a unei structuri Case și a unui nod de proprietate.

Preview document

Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 1
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 2
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 3
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 4
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 5
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 6
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 7
Monitorizarea și Controlul Temperaturii Utilizând Labview și Controlerul ITC 305 - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Monitorizarea si Controlul Temperaturii Utilizand Labview si Controlerul ITC 305.docx

Alții au mai descărcat și

Modelarea Matlab-Simulink a Unei Sere

Cunoasterea duratei de timp de la semanat pâna la rasaritul plantelor mai are însemnatate si pentru obtinerea unor productii cat mai timpurii. Daca...

Senzori de captare a energiei solare

I.Introducere I.1 Energia solară Energia solară alături de Energia Gravitațională sunt principalele surse de energie pentru Terra. Energia...

Circuite logice secvențiale

In multe aplicatii este nevoie de un element care sa prezinte 2 stari diferite, cu posibilitatea de a trece dintr-o stare in cealalta, fara sau in...

Proiectare conceptuală

Cerintele sistemului operational Odata ce a fost definita nevoia si abordarea tehnica, e necesar sa le tranlatam intr-un “scenariu...

Ai nevoie de altceva?