Procesoare digitale de semnal

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1519
Mărime: 300.22KB (arhivat)
Publicat de: Iustinian Drăghici
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Tema 1: Sa se caracterizeze familiile de DSP-uri, de la un fabricant (Texas Instruments, Analog Devices, Microchip, XMOS, CEVA Inc., din punct de vedere: hardware, software (mediul de programare si aplicatii), precum si al domeniilor de aplicabilitate (salvare pagini site care ajuta).

Compania XMOS este un furnizor care dezvoltă soluții de comunicații vocale ,muzicale și de control IC capabile să execte simultan, sarcini în timp real , DSP și flux de control Microcontrolerele XMOS se disting prin comportamentul lor determinist. Soluțiile XS1 xCORE se află în spatele echipamentelor(studio , broadcast audio ,consumatori) de calitate superioară de la peste 200 furnizori.

XMOS a dezvoltat familii de dispozitive cu siliciu și software bazat pe tehnolgia xCORE:

- xCORE VocalFusion (lansat în iunie 2017) : dispozitivele VocalFusion combină tehnoligiile de captare a vocii de la distanță și prelucare digitală a semnalului acustic(DSP) într-un singur dispozitiv care poate include și suport pentru Sensory ,Inc.

- xCORE-VOICE (lansat în aprilie 2016):procesoarele xCORE-VOICE sunt o combinație a unuia sau mai multor procesoare xCORE-200 cu software ce permite captarea mai multor semnale de microfin și agregarea acestora într-un singur semnal .

- xCORE-AUDIO (Aprilie 2016):sunt procesoare audio specificate , construite pe tehnologia xCORE-200 , destinate aplicațiilor audio profesionale de înaltă rezoluție și aplicațiilor audo profesionale multicanal.

- xCore-200.

- Xcore XS-L1.

XMOS a inventat termenul de Silicon Defined Software pentru a descrie dispozitivele hardware care pot fi programate să implementeze protocoale I/O de nivel scăzut .XMOS descrie procesoarele sale ca fiind conduse de evenimente.

Dispozitivele xCore por fi programate folosind C,C++, xC sau asamblare .Pentru a ajuta programatorii să acceseze caracteristicile hardware în timp real ale dispozitivelor , s-au adăugat unele extensii de limbaj multicore pentru C. Aceste extensii formează un limbaj de programare denumit xC care conține caracteristici pentru paralelism și comunicare bazate pe sarcini, timp și I/O precise și gestionare sigură a memoriei.

Microcontrolerele xCORE cuprind una sau mai multe plăci de procesor (procesor RISC care poate executa simultan până la 8 instrucțiuni) conectate printr-un comutator de viteză mare . Sarcinile pot comunicaîntr ele prin canale sau memorie.

În iunie 2014 a colaborat cu Synaticon pentru a susține tendințele emergente , cum ar fi Industry 4.0 , în piața de automatizare a fabricilor și piața de robotică.

Tema 2: Sa se aleaga un DSP si, pe baza datelor de catalog, sa se caracterizeze acesta din punct de vedere hardware (descrierea generala de la inceputul documentatiei): arhitectura, frecventa ceasului, durata unui ciclu instructiune, memoriile de program si date (tip memorie, capacitatea de memorare, dimensiunea cuvantului memorat), caracteristici ale porturilor numerice, unitati periferice componente(timer-e, watch-dog timer, convertor analog-numeric, comparatoare, module de comunicatie seriala, captura, PWM, etc.).

Arhitectura XCore este o arhitectură de microprocesor RISC pe 32 de biți proiectată de XMOS. Arhitectura este concepută pentru a fi utilizată în procesoare multi-core pentru sistemele încorporate. Fiecare XCore execută până la opt fire simultane, fiecare fir având un set propriu de registru, iar arhitectura susține direct comunicarea inter-fir și inter-core și diverse forme de programare a firelor.

Bibliografie

1. https://en.wikipedia.org/wiki/XMOS

2. http://www.xmos.com

3. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-Architecture-Flyer%281.3%29.pdf

4. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-Architecture-Flyer%281.3%29.pdf

5. http://www.xmos.com/products/silicon/xcore-200

6. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-200-XE-Product-Brief%281.3%29.pdf

7. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-200-XU-Product-Brief%281.3%29.pdf

8. https://en.wikipedia.org/wiki/XCore_Architecture

Preview document

Procesoare digitale de semnal - Pagina 1
Procesoare digitale de semnal - Pagina 2
Procesoare digitale de semnal - Pagina 3
Procesoare digitale de semnal - Pagina 4
Procesoare digitale de semnal - Pagina 5
Procesoare digitale de semnal - Pagina 6
Procesoare digitale de semnal - Pagina 7
Procesoare digitale de semnal - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Procesoare digitale de semnal.docx

Te-ar putea interesa și

Anliza și Prelucrarea Imaginilor

Introducere Prelucrarea de imagini este un domeniu care îsi pastreaza dinamismul în ciuda trecerii anilor. Dezvoltarile tehnologice au facilitat...

Antene pentru comunicații mobile

INTRODUCERE Istoria radiocomunicațiilor se caracterizează prin inventarea aproape simultană a emițătoarelor și receptoarelor și a instalațiilor...

Controlul motoarelor DC folosind o placă de dezvoltare cu DSP

CAPITOLUL 1. INTRODUCERE Introducerea pe scară largă a automatizării şi robotizării, realizarea noilor tipuri de maşini unelte cu comanda program...

Prelucrarea Imaginilor

1.Generalităţi Prelucrarea (digitală) a imaginilor reprezintă un domeniu foarte larg, de sine stătător. Acest domeniu are la baza o teorie...

Introducere în Lumea Calculatoarelor

I. INTRODUCERE IN LUMEA CALCULATOARELOR 1.1. Informatica Informatica reprezintă un domeniu complex - rezultat prin integrarea unor elemente din...

Procesoare de Semnal

Procesoare digitale de semnal Introducerea tehnicilor numerice in PDS a fost stimulata de : --evolutia tehnologica in dom. circuitelor integrate...

Procesoare Digitale de Semnal

SISTEMUL DE DEZVOLTARE DSProto 32 CU PROCESORUL DE SEMNAL TMS 320C32 Prezentare generală Pentru dezvoltarea unor aplicaţii cu ajutorul...

Ai nevoie de altceva?