Proiectare Conceptuala

Referat
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Automatică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 7240
Mărime: 1.74MB (arhivat)
Cost: 1 puncte

Cuprins

Introducere .. 2

2. Definirea problemei si nevoia identificarii .. 2

3. Planificarea avansata a sistemului .. 3

4. Analiza fezabilitatii sistemului .. 6

5. Cerintele sistemului operational .. 6

6. Intretinerea si conceptul de suport .. 12

7. Masuri pentru perfomante tehnice .. 18

8. Alocarea si analiza functionala .. 22

8.1. FFBD – Diagrame functionale ale fluctuatiei .. 23

8.2. Alocarea functionala .. 27

8.3. Arhitectura sistemului .. 29

9. Analiza cerere-oferta a sistemului .. 29

10. Specificatiile sistemului .. 31

11. Recapitulare .. 33

12. Bibliografie .. 35

Extras din document

Cerintele sistemului operational

Odata ce a fost definita nevoia si abordarea tehnica, e necesar sa le tranlatam intr-un “scenariu operational”,sau un set de cerinte operationale. In acest punct, se pot pune urmatoarele intrebari:”Care sunt tipurile si cantitatea de echipament,software-ul,personalul,facilitatile,etc, cerute si unde ar trebui alocate? Cum va fi sistemul utilizat si pentru cat timp? Care e mediul anticipat la locul operatiunii? Cum va fi sistemul suportat ,de catre cine , si pentru cat timp?”. Raspunsul la aceste intrebari si la alte intrebari asemanatoare duc la definirea cerintelor sistemului operational , la intretinere si la conceptul de suport , si la identificarea criteriilor proiectarii. Conceptul operational, identificat in figura 2,include :

1. Definirea misiunii : Identificarea primei misiuni a sistemului si a misunilor secundare sau alternative. Ce vrea sistemul sa indeplineasca? Cum va indeplini sistemul obiectivele sale? Misiunea va fi definita prin unu sau un set de scenarii sau profiluri operationale. E importanta ca dinamica caracteristicilor sistemului operational sa fie identificata.

2. Parametri fizici si ai performantei : Definirea caracteristicilor operationale sau a functiilor sistemului (de ex. : marime, greutate, distanta, acuratete, bits, capacitate , transmitere, receptie). Care sunt parametri critici ale performantelor sistemului? Cum sunt corelati la scenariul misiunii sau misiunilor?

3. Desfasurarea sau distributia operationala : Identificarea cantitatii de echipament , software , personal,facilitatile,etc, precum si a locatiei geografice ceru7te pentru a include si cerintele privitoare la transport si mobilitate. Cat echipament si software asociat e distribuit, si unde va fi localizat? Cand devine sistemul pe deplin functional?

4. Ciclul de viata operational(orizontul) : Timpul anticipat al functionarii sistemului. Care e totalul inventar de-a lungul ciclului de viata a sistemului? Cine va utiliza sistemul si pentru ce perioada de timp?

5. Cerintele utilizarii : Folosirea anticipata a sistemului si a elementelor sale( de ex. orele de utilizare per zi, procentajul din capacitatea totala, cicluri operationale per luna, facilitatile incarcarii). Cum va fi sistemul folosit de catre operator pe teren?

6. Factorii eficacitatii : Cerinte ale sistemului specificate ca figuri de merit (FOM) cum ar fi eficacitate cost/sistem, disponibilitate operationala , rata de pregatire , dependenta , eficacitatea suportului logistic,timpul mijlociu intre intretinere (MTBM), rata de esec(»),timpul intretinerii (MDT) , facilitatea utilizarii ( in procente) , calificarea operatorului si cerintele indeplinirii sarcinei , si eficacitatea personalului. Presupunind ca sistemul va functiona, cat de efectiv sau eficient va fi? Cum au acesti factori legatura cu scenariul misiunii?

7. Mediul inconjurator : Definirea mediului unde sistemul e dorit sa opereze ( de ex. : temperatura, umiditatea, clima arctica sau tropicala, munte sau campie, in aer , pe uscat sau pe mare). Aceasta include toate modelurile de transport, manipulare si stocare. Cum va fi sistemul manipulat in tranzit? Ce va indura sistemul de-a lungul utilizarii, si pentru cat timp? Un profil al mediului ar trebui realizat.

Prin prezentarea unui exemplu vom descoperi cerintele sistemului operational.

Sistem de comunicatie. Un nou sistem de comunicatie cu o capacitate crescuta a razei si cu o siguranta imbunatatita e cerut pentru a inlocui unele capacitati care sunt in prezent desfasurate in cantitati diverse in lume. Sistemul trebuie sa indeplineasca trei misiuni de baza.

Preview document

Proiectare Conceptuala - Pagina 1
Proiectare Conceptuala - Pagina 2
Proiectare Conceptuala - Pagina 3
Proiectare Conceptuala - Pagina 4
Proiectare Conceptuala - Pagina 5
Proiectare Conceptuala - Pagina 6
Proiectare Conceptuala - Pagina 7
Proiectare Conceptuala - Pagina 8
Proiectare Conceptuala - Pagina 9
Proiectare Conceptuala - Pagina 10
Proiectare Conceptuala - Pagina 11
Proiectare Conceptuala - Pagina 12
Proiectare Conceptuala - Pagina 13
Proiectare Conceptuala - Pagina 14
Proiectare Conceptuala - Pagina 15
Proiectare Conceptuala - Pagina 16
Proiectare Conceptuala - Pagina 17
Proiectare Conceptuala - Pagina 18
Proiectare Conceptuala - Pagina 19
Proiectare Conceptuala - Pagina 20
Proiectare Conceptuala - Pagina 21
Proiectare Conceptuala - Pagina 22
Proiectare Conceptuala - Pagina 23
Proiectare Conceptuala - Pagina 24
Proiectare Conceptuala - Pagina 25
Proiectare Conceptuala - Pagina 26
Proiectare Conceptuala - Pagina 27
Proiectare Conceptuala - Pagina 28
Proiectare Conceptuala - Pagina 29
Proiectare Conceptuala - Pagina 30
Proiectare Conceptuala - Pagina 31
Proiectare Conceptuala - Pagina 32
Proiectare Conceptuala - Pagina 33
Proiectare Conceptuala - Pagina 34
Proiectare Conceptuala - Pagina 35
Proiectare Conceptuala - Pagina 36

Conținut arhivă zip

  • Proiectare Conceptuala.doc

Alții au mai descărcat și

Modelarea Matlab-Simulink a Unei Sere

Cunoasterea duratei de timp de la semanat pâna la rasaritul plantelor mai are însemnatate si pentru obtinerea unor productii cat mai timpurii. Daca...

Ai nevoie de altceva?