Simulatoarele

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Simulatoarele.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moise Maria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

1. Introducere .3
2.Clasificare si terminologie .3
3. Computer Simulation .4
4. Computer Science .5
5. Simulare in Educatie si Training .6
6. Simulatoare de Asistenta clinica medicala.8
6.1. Îmbunătăţirea siguranţa pacienţilor prin intermediul noilor inovaţii.9
6.2. Istoria simulatoarelor în domeniul asistenţei medicale .11
7. Simularea in Divertisment.12
8. Simulatoarele de Plimbari tematice .15
9. Simulatoarele Urbane/ Simulatoarele Oras .15
10. Simularea ciclului de viata digital .16
11. Gradul de pregatire in caz de catastrofe si simulatoarele de training (formare) .17
12. Simulatoare de navigare prin satelit .18
13. Finante (Metoda Monte Carlo aplicata in finante si Matematica financiara) .19
14. Simulatoare de zbor .19
15. Simulatoare Marine .20
16. Simulatoare Militare .21
17. Simulatoare Biomecanice .21
18. Simulatoarele procesului de vanzare .22
Bibliografie .23

Extras din document

Simulation

(Simulatoarele)

1.Introducere

Simularea reprezinta imitarea unor lucruri reale, stare de fapt, sau proces. Actul de simulare a ceva, în general, atrage după sine reprezentarea caracteristicilor cheie a anumitor comportamente sau a unui sistem selectat fizic sau abstract.

Simularea este folosita in mai multe contexte, inclusiv in modelarea sistemelor naturale sau a sistemelor umane, pentru a obtine o perspectiva asupra functionarii lor. Alte contexte includ simularea de tehnologie pentru optimizarea performantelor, al ingineriei sigurantei, testare, instruire si educatie. Simularea poate fi folosita pentru a demonstra eventualele efecte reale ale conditiei alternative si cursuri de actiune.

Aspectele cheie în simulare includ achiziţionarea de sursă de informaţii valabile privind selecţia relevanta de caracteristici cheie şi comportamente, utilizarea si simplificarea aproximărilor, creerea de ipoteze în termen de simulare, fidelitate şi de validabilitate a rezultatelor de simulare.

2.Clasificare si terminologie

Din punct de vedere istoric, simularile utilizate în diferite domenii dezvoltate au fost folosite în mare parte în mod independent, dar studiile secolului 20 de Teoria sistemelor şi Cibernetică, combinate cu răspândirea si utilizarea calculatoarelor în toate aceste domenii au dus la o oarecare unificare şi o viziune mai sistematică asupra conceptului.

Simularea fizică se referă la simularea în care obiectele fizice sunt substituite pentru The Real Thing (unele cercuri folosesc termenul pentru modele de simulare pe computer, selectand anumite legi fizice). Aceste obiecte fizice sunt adesea alese deoarece sunt mai mici sau mai ieftine decât obiectul real sau sistem.

Simularea Interactiva este un tip special de simulare fizica, denumite adesea human in the loop (om în simulare buclă)(Imagine alaturata) în care simularile fizice include si operatorii umani, cum ar fi un simulator de zbor sau de un simulator de conducere. Human in the loop (om in simulare bucla) poate include o simulare de computer ca un aşa-numit mediu sintetic .

3. Computer Simulation

O simulare de calculator ("SIM") este o încercare de a crea un model de viata reala sau de situaţie ipotetică de pe un computer, astfel încât să poată fi studiat pentru a vedea cum functioneaza sistemul. Prin schimbarea variabilelor, se pot face previziuni cu privire la comportamentul sistemului.

Simularea Calculatoarelor, a devenit o componentă utilă în modelarea sistemelor naturale, in domenii precum fizică, chimie şi biologie , sistemele umane în economie şi ştiinţe sociale (sociologie computaţională), precum şi în domeniul ingineriei pentru a obţine o perspectivă asupra funcţionării acestor sisteme. Un bun exemplu de utilitatea a calculatoarelor pentru simulare pot fi găsite în domeniul de simulare de reţea de trafic. In astfel de simulari, comportamentul modelului se va schimba in functie de fiecare simulare, set de parametri initiali asumat pentru mediu.

În mod tradiţional, modelarea formală a sistemelor a fost realizata prin intermediul unui model matematic, care încearcă să găsească soluţii de analiză care să permită previziunea asupra comportamentului sistemului dintr-un set de parametri şi a unor condiţii iniţiale. Simularea de computer este adesea folosita ca adjunct la, sau de substitut pentru, modelarea sistemelor pentru

care sunt simplu închise sub formă de soluţii

analitice sau nu sunt posibile.

Visualization of a direct numerical simulation model.

Fisiere in arhiva (1):

  • Simulatoarele.doc

Alte informatii

Proiect Inteligenta artificiala Master anul I, Descriere a simulatoarelor.