Sistem de Achizitie Utilizat in Actionari Electrice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sistem de Achizitie Utilizat in Actionari Electrice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Luminita Popescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Automatica

Extras din document

Sistem de achizitie utilizat în actionari electrice

Industria este ramura productiei materiale în cadrul careia au loc pe scara larga, activitatile de exploatare a bunurilor materiale si de transformare a acestora, precum si a altora, în mijloace de productie, transport, cercetare, proiectare, armament si bunuri de consum. În categoria bunurilor industriale pot fi integrate la ora actuala si produsele software.

Prin proces industrial se întelege un proces social în cadrul caruia oamenii interactioneaza predeterminat între ei, cu ajutorul uneltelor, echipamentelor de productie, pentru crearea de bunuri materiale. Procesele tehnologice industriale înglobeaza totalitatea procedeelor, tehnicilor, proceselor folosite pentru transformarea materiilor prime si a semifabricatelor în produse finite cu utilitate concreta si valoare de piata.

Primul pas de utilizare a mijloacelor informatice în industrie a fost acela de supraveghere a functionarii proceselor tehnologice. A urmat apoi conducerea efectiva a proceselor industriale continue sau semicontinue (energetica, chimie, metalurgie, industrie alimentara etc.) Urmatorul pas a cuprins conducerea proceselor discrete în industria constructoare de masini (masini unelte automate cu comanda program, benzi automate de montaj, bancuri de testare, manipulatoare si roboti etc.)

La ora actuala este de neconceput desfasurarea unui proces tehnologic industrial de orice natura, fara sa fie dotat cu un sistem de conducere automata.

Datorita dezvoltarii stiintei conducerii în general, a conducerii proceselor industriale în special si a progresului tehnologic, conducerea on-line în timp real a devenit realizabila pentru procesele cele mai complexe, deterministe sau mai putin deterministe, un rol esential având sistemele inteligente adaptive, autoadaptive si optimale, sistemele expert. Fiind vorba de conducere în timp real, raspunsul sistemului este o componenta esentiala, el trebuind sa fie aproape instantaneu fata de desfasurarea procesului.

Utilizarea mijloacelor software în conducerea proceselor ofera acestora o mare flexibilitate si extensibilitate. Caracterul adaptiv si autoadaptiv este indisolubil legat de partea software a conducerii sistemelor.

Comanda si controlul oricarui proces sau parametru de proces se face folosind o schema generala de principiu în bucla închisa (circuit de comanda si circuit de reactie), ca în figura 1.Circuitul de comanda (direct) este format din elemente de comanda foarte complexe, care asigura conducerea procesului pe baza unui model de comanda care stabileste parametrii de intrare si ia decizii în functie de valoarea parametrilor de reactie cititi din proces si care reprezinta starea reala de functionare a procesului. Normal, un proces este mai mult sau mai putin perturbat, natura perturbatiilor fiind de cele mai multe ori partial cunoscuta. Perturbatiile influenteaza negativ functionarea procesului si ele intra în sistem ca parametri de reactie.

Elementele de interes pentru controlul proceselor, conform schemei din figura 1, sunt elementul de comanda si elementul de reactie. De calitatea acestor elemente depinde în mod direct calitatea sistemului de comanda – control. Structura acestor elemente pentru sistemele de comanda – control moderne este numerica, fiind dotate cu microprocesoare, de obicei specializate, modulate (microcontrolere).

Elementul de reactie este un sistem complex care structura unui sistem de achizitie de date.

În figura 2 este prezentat într-o forma mai detaliata un sistem de conducere si control al unui proces industrial.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Achizitie Utilizat in Actionari Electrice.doc