Activitatea Bancara de Retail in Marea Britanie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Activitatea Bancara de Retail in Marea Britanie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Introducere 3
Retail banking-ul în Marea Britanie 4
Concluzii 10
Bibliografie 11

Extras din document

Introducere

Pe piaţa financiară începe o nouă eră, care se caracterizează prin creşteri mai lente şi o concurenţă acerbă. Ca să se menţină creşterea ultimilor cinci ani, băncile trebuie să răspundă noilor provocări ale pieţei, dezvoltând strategii eficiente de contracarare.

Esenţială este combinarea perfectă a ceea ce în engleză se numeşte „fast time to market”: inovare şi fidelizarea locală a clientului, integrare şi optimizarea canalelor de distribuţie, precum şi creşterea eficienţei printr-un management flexibil al filialelor şi întocmirea unui portofoliu optim de multi-brand, pentru a crea valoare adăugată în segmentul de piaţă potrivit.

Băncile de retail oferă servivii de intermediere şi plăţi pentru persoane fizice cu toate produsele complementare acestora. Totuşi, devine din ce în ce mai dificil identificarea unei bănci de retail. În primul rând deoarece în prezent băncile combină activităţile de retail cu cele corporative, iar în al doilea rând deoarece tehnologia a împuternicit băncile să furnizeze o gamă largă de servicii financiare de retail pentru clienţii lor, dar nu şi să ofere toate sub-componentele acestor servicii.

În prezent este foarte dificilă definirea activităţilor de retail desfăşurate de către o bancă. În mod tradiţional, băncile ofereau servicii bancare persoanelor fizice şi micilor afaceri, realizând tranzacţii în volum mare, dar de valoare mică. Acest lucru se află în contrast cu wholesale banking-ul, care presupune tranzacţii de valori mari, însă în general mici ca volum. În Marea Britanie, ca şi în alte ţări dezvoltate, marile bănci combină retail banking-ul cu wholesale banking.

Retail banking-ul în Marea Britanie

Piaţa bancară în Marea Britanie poate fi caracterizată în prezent prin următoarele:

-piaţă foarte democratizată;

-nenumărate posibilităţi de creditare;

-nivel ridicat de competitivitate;

-nivel ridicat de inovaţie;

-una dintre cele mai dinamice pieţe ale creditului din lume.

Băncile britanice deservesc în medie 5000 de persoane pe sucursală, deşi nu toate sunt clienţi ai băncii, conform unui raport dat publicităţii de Datamonitor. Media este de cinci ori mai mare decât cea înregistrată la băncile din Spania.

Apariţia serviciilor de internet banking la sfârşitul anilor '90 au fost privite de mulţi ca fiind sfârşitul sucursalelor însă clienţii au fost reticenţi în utilizarea noilor canale electronice de distribuţie pentru a desfăşura activităţi complexe precum obţinerea unei ipoteci. Interacţiunea directă cu clientul continuă să fie foarte apreciată de către clienţi, sucursala fiind considerată locul evident pentru o bancă să-şi prezinte oferta.

Utilizarea cardurilor în Marea Britanie în ultimii ani:

-în 2007 au existat în circulaţie 165,4 milioane de carduri, dintre care 67,3 milioane erau carduri de credit;

-există 41,7 milioane de posesori ai unui card de debit, reprezentând 84% din populaţia adultă a ţării;

-numărul posesorilor unui card de credit a scăzut la 30,8 milioane, reprezentând 62% din populaţia adultă;

-numărul mediu de carduri deţinut de o persoană este de 2,4 carduri de credit şi 1,6 carduri de debit;

-britanicii au realizat tranzacţii prin intermediul cardurilor în valoare de 354,2 miliarde lire sterline, din care 221 miliarde lire prin cardurile de debit şi 133,2 miliarde lire cu cardurile de credit;

-plăţile cu cardul pe internet au crescut considerabil în ultimii cinci ani, ajungând la 34 miliarde de lire în 2007;

-în acelaşi an, au fost realizate achiziţii cu carduri de debit în valoare de 4,9 miliarde, în creştere cu 9% faţă de anul 2006, cu o medie de 45 lire sterline pe tranzacţie;

-cu cardurile de credit s-au realizat achiziţii în valoare de 1,9 miliarde lire, valoarea medie a unei tranzacţii fiind de 63,22 lire sterline.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Bancara de Retail in Marea Britanie.doc