Activitatea de Retail Banking in Canada

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Activitatea de Retail Banking in Canada.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Banci, Economie

Cuprins

Capitolul I. Sistemul bancar din Canada 2
1.1 Aspecte generale privind produsele și serviciile sistemului bancar Canadian 2
1.2 Activitatea de retail banking a celor 5 mari bănci din Canada 3
Capitolul II. Activitatea de retail banking- Toronto Dominion Bank 3
2.1 Prezentarea principalelor operațiuni de retail banking ale Toronto-Dominion Bank 3
2.2 Studiu cu privire la produsele și servicii bancare (retail banking) din Canada pe 2008 3
Bibliografie 18

Extras din document

Capitolul I.

Sistemul bancar din Canada

Odată cu deschiderea primei bănci din Canada, în anul 1817, industria bancară a devenit un important contribuabil la dezvoltarea economiei, atât prin asigurarea de locuri de muncă, cât și prin inovarea metodelor folosite în administrarea plasamentelor. Principala funcție a băncii canadiene până în secolul XX, era să accepte depozite și să garanteze împrumuturi, însă în anii ce au urmat industria bancară a suferit transformări majore. Aceste transformări au fost datorate dezvoltării afacerilor și cererilor venite din partea clienților, toate acestea au dus la introducerea de noi oferte și servicii.

1.1Aspecte generale privind produsele si serviciile sistemului bancar canadian

Sistemul bancar din Canada este considerat cel mai eficient și mai sigur sistem bancar din lume, fiind clasat la nivel mondial ca fiind cel mai solid sistem bancar, aceasta în conformitate cu raportul Forumului Economic Mondial (World Economic Forum) din 2008.

Conform Departamentului de Finanțe, băncile canadiene, numite și băncile Chartered, își desfășoară activitatea printr-o largă reţea care cuprinde peste 8.000 de sucursale și aproape 18.000 de bancomate (ATM-uri) în întreaga țară. Canada are cel mai mare număr de ABM pe cap de locuitor din lume si beneficiază de cel mai ridicat nivel de penetrare a sistemelor electronice cum ar fi cardurile de debit, Internet banking si telephone banking. Telephone Banking, serviciu care permite clienţilor să efectueze modificări asupra conturilor prin telefon a înregistrat peste 9.7 milioane de utilizatori. Canada este recunoscută ca fiind țara cu cele mai mule servicii publice online, atât la nivel central, cât și la nivel local. În Canada există aproximativ 8800 de centre comunitare care furnizează accesul la Internet și la servicii guvernamentale on-line. 75% din cetățenii canadieni și 83% din IMM-urile canadiene sunt conectate la Internet. Canada ocupă primul loc între țările puternic industrializate, din punctul de vedere al utilizării Internetului.

Canada continuă să pregatească implementarea tehnologiei EMV Chip pentru toate cardurile, POS-urile și ATM-urile. Trei acceptatori MasterCard și un emitent MasterCard au început implementarea terminalelor POS EMV Chip și a cardurilor EMV și alți jucători din piață se pregatesc să dezvolte un program pilot pentru transportul în comun.

Între anii 1980-1990, cele mai mari bănci canadiene au dobândit o încredere semnificativă în aproape toate companiile de brokeraj din Canada. De asemenea ele au lansat propriile fonduri mutuale, precum și întreprinderi de asigurare. Ca rezultat, băncile canadiene au dorit să se extindă pentru a devnii supermarket-uri de servicii financiare. După ce mari fuziuni bancare au fost eliminate de către guvernul federal, unele bănci canadiene au apelat la expansiune internațională, în special în diferite piețe din SUA, cum ar fii serviciile bancare și de brokeraj. Două alte evoluții semnificative în sectorul bancar canadian au fost lansarea ING Bank of Canada, și apariția lentă a companiilor ipotecare non-bancare.

1.2 Activitatea de retail banking a celor 5 mari bănci din Canada

Un sondaj realizat de Forumul Economic Mondial, numit Globat Competitiveness Report, a 12.000 directori ai corporațiilor, s-a concluzionat în 2008, faptul că, Canada are cel mai bun sistem bancar din lume, primind un scor de 6,8 din șapte posibile. Spre deosebire de Statele Unite sau Marea Britanie, guvernul canadian nu a intervenit financiar pentru a împiedica intrarea în faliment a sistemului bancar, iar Forumul Economic Mondial a situat băncile din această țară pe prima poziție din punctul de vedere al siguranței.

Referitor la băncile din Canada, acestea sunt menționate în 2 categorii: cele 5 mari bănci naționale; precum și un al doilea nivel al altor bănci mai mici.

Cele mai mari 5 bănci din Canada sunt:

- Royal Bank of Canada

- Toronto Dominion Bank

- Bank of Montréal

- Bank of Nova Scotia

- Canadian Imperial Bank of Commerce

În afară de aceste 5 bănci importante, există încă 15 de mai mică importantă, minore, la care se adaugă 12 bănci străine care operează în Canada. Dintre acestea amintim Mouvement Desjardins, HSBC Bank, ING Bank of Canada etc.

Spre deosebire de băncile mai mici canadiene, cele 5 mari bănci nu pot fii numite chiar bănci, ci sunt mai bine descrise ca fiind conglomerate financiare internaționale, fiecare deținând o devizie mare a sistemului bancar.

Operațiunile bancare canadiene ale celor 5 mari bănci sunt în mare măsură efectuate din fiecare societate-mamă, spre deosebire de băncile din SUA care folosesc o structură de holding de a deține filiale primare de retail banking.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea de Retail Banking in Canada.doc

Alte informatii

Referat prezentat la Master an I. , Iasi 2009