Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4311
Mărime: 30.36KB (arhivat)
Publicat de: Popescu C.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

-SCURT ISTORIC

Banca Comercială Română a fost înfiinţata la 1 Decembrie 1990.

Grupul BCR este format din Banca Mama (Banca Comercială Română SA) si filiale ale acesteia la care banca deţine direct si indirect controlul si care se prezintă astfel:

Grupul BCR prestează o gama larga de servicii bancare adresate persoanelor fizice si juridice din România si străinătate precum si alte servicii financiare: servicii de brokeraj; asigurări; managmentul activelor si leasing.

Grupul îşi desfăşoară activitatea prin intermediul Sediului Central din Bucureşti si al sucursalelor si agenţiilor localizate in România si in străinătate.

Sediul central al Bănci Mama este:Bulevardul Regina Elisabeta Nr.5, Sector 3, Bucureşti.

Beneficiind de cea de-a II a reţea de unitate teritoriala ca mărime din România, BCR îşi adaptează in mod continuu structura si organizarea ca reacţie fireasca la evoluţia comportamentului clienţilor, la dinamica concurentei pieţei, la segmentarea performantelor calitative ale bănci, la îmbunǎtăţirea satisfacerii nevoilor si aşteptărilor clienţilor.

Permanenta dezvoltare a bănci s-a caracterizat intr-o reţea teritoriala extinsa formata la sfârşitul anului 2004 din 300 de unităţi reprezentând 44 de sucursale judeţene 135 de sucursale si 120 de agenţii, distribuite pe întreg teritoriul României.

Dintre acestea 51 de unităţi ( o sucursala regionala, 40 de sucursale si 10 agenţii) funcţionează in Bucureşti.

In 2004 la reţeaua teritoriala a băncii s-au adăugat alte 9 unităţi (4 sucursale si 5 agenţii) special create pentru a acoperi zonele caracterizate printr-o creştere economica susţinuta, o dezvoltare demografica accentuata a zone in care necesităţile pentru produse si servicii bancare sunt intr-o continua expansiune.

BCR intenţionează sa-si crească numărul de unităţi cu 10-15% pana in 2007 ajungându-se la un număr de 315 unităţi pana la sfârşitul anului 2005

dezvoltându-se in acest fel relaţiile de afaceri prin crearea de subunităţi in Bucureşti si in principalele oraşe.

BCR este o societate pe acţiuni având un capital social de 7942685500 lei împărţit in acţiuni cu valoare nominala de 10000lei/act. La 31 Decembrie 2004 structura acţionarului era:

-Autoritatea pentru Privatizarea si Administraţia Participanţilor Statului (APAPS) 69,8825%

-SIF Moldova 6%

-SIF Banat-Crişana 6%

-SIF Transilvania 6%

-SIF Muntenia 6%

-SIF Oltenia 6,1175%

Încă de la înfiinţarea sa banca s-a concentrat pe crearea unui parteneriat durabil cu clienţii săi. BCR a reuşit sa găsească posibilitatea prin care sa-si integreze obiectivele strategice , politice si succesiunea acţiunilor intr-un tot unitar , având un singur scop: satisfacerea clientului.

Scopul Grupului este sa-i determine pe clienţi sa gândească despre ea: “Nu este o banca oarecare este banca noastrǎ.

BCR îşi va reanaliza si îmbunătăţii funcţiile esenţiale ale dezvoltării afacerilor si controlului, stabilindu-si activităţile comerciale cu scopul de a cataliza interesul crescând al investitorilor si de a deveni o prezenta activă pe pieţele europene.

BCR îşi desfăşoară activitatea in conformitate cu prevederile Legi 31/1990 privind SC completata cu Legea 161/2003 referitoarea la unele măsuri pentru asigurarea transparenţei activităţii, pentru prevenirea si sancţionarea corupţiei.

In calitatea sa de instituţie bancara activitatea BCR este reglementata de Legea Bancara 58/1998, de Normele si Prevenirile Bănci Naţionale a României. În 2003 legea bancara a fost substanţial modificata prin implementarea unor principii de guvernanţa corporative, stabilindu-se astfel cadru legal necesar separării funcţiei de supraveghere de cea de conducere. Toate prevederile legale sunt incluse in statutul bănci aprobat de acţionarii în anul 2000 modificat si completat ulterior.

Preview document

Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 1
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 2
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 3
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 4
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 5
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 6
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 7
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 8
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 9
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 10
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 11
Analiza eficienței unei tranzacții de import-export prin BCR - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Eficientei unei Tranzactii de Import-Export prin BCR.doc

Te-ar putea interesa și

Tehnici de comerț exterior - miere

1. Rezumat (executive summary) În vederea realizării acestui proiect am hotarat să facem referire selecţionat la o entitate economică de pe piaţa...

Ai nevoie de altceva?