Analiza Riscului de Credit

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza Riscului de Credit.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Firma Red Hat este o companie nou infiintata specializata in servicii informatice. In prezent, echipa de conducere isi alcatuieste previziunile financiare pentru primul an de activitate. Aceste previziuni sunt:

1. In luna 1 se vor emite actiuni in valoare de 150.000 $ si vor fi vandute in numerar. Tot in luna 1 se va obtine de la banca un imprumut de 60.000 $ cu o dobanda de 10%. In primul an nu se prevede restituirea capitalului imprumutat, dar dobanda va fi platita din doua in doua luni (la sfarsitul perioadelor respective de cite doua luni)

2. Din finantarea atrasa se vor achizitiona (in luna 1) mijloace fixe de 240.000 $, cu plata pe loc. Amortizarea se calculeaza liniar, pentru o perioada de 5 ani (incepand chiar din luna 1).

3. Activitatea incepe tot din luna 1. Salariile personalului vor totaliza 20.000 $ pe luna, platibili in numerar la sfirsitul fiecarei luni

4. Costurile diverse de exploatare se ridica la 10.000$ pe luna si se vor plati cu o luna dupa efectuarea lor.

5. Veniturile din servicii vor totaliza 420.000$ pe intregul an, distribuite uniform de-a lungul anului. Jumatate din aceasta suma va fi incasata in momentul facturarii, cealalta jumatate urmand a fi platita de clienti in luna urmatoare.

Se cere:

a. sa se intocmeasca contul de profit si pierdere pentru primul an de activitate

b. sa se intocmeasca un flux de disponibilitati lunar pentru primul an de activitate (metoda directa)

c. sa se intocmeasca bilantul la sfarsitul primului an

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Riscului de Credit.doc