Analiza unui Produs Bancar. Mastercard Forte pentru Medici - Banca Transilvania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza unui Produs Bancar. Mastercard Forte pentru Medici - Banca Transilvania.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Georescu Ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Banca Transilvania deţine 12% din piaţa cardurilor din România, cu peste 1.620.000 de carduri emise. Datorită maturizării pieţei şi a unui public tot mai mare şi mai segmentat, BT a lansat, de-a lungul timpului, 12 tipuri de carduri, dintre care 9 sunt destinate persoanelor fizice, iar celelalte 3, persoanelor juridice.

Banca Transilvania, în cei 14 ani de activitate, a devenit o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având 500 de unităţi şi peste 6.000 de angajaţi. Cu o cotă de piaţă de aproximativ 5,5%, Banca Transilvania se află în topul primelor 5 bănci din România, în funcţie de active. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe patru linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici - pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.

Pentru a înţelege avantajele cardului de credit MasterCard Forte pentru Medici, trebuie analizat în comparaţie cu cel simplu:

Cardul de credit Mastercard Forte

Mastercard Forte este un card de credit cu cont în lei şi utilizare internaţională emis de Banca Transilvania sub sigla MASTERCARD.

Mastercard Forte este un instrument de plată fără numerar care poate fi utilizat atât la ATM-urile cât şi la POS-urile care afişează sigla MASTERCARD pentru ridicări de numerar sau cumpărări de bunuri şi servicii. Cu acest tip de card pot fi efectuate tranzacţii atât on-line cât şi off-line. Fiind un card cu tehnologie cip încorporată oferă o siguranţă sporită tranzacţiilor efectuate.

Cardul are o perioadă de graţie de până la 55 de zile (ex. Dacă un client începe să-si utilizeze creditul în data de 1 a unei luni, perioada de graţie va fi până în data de 25 a lunii următoare), ceea ce înseamnă că dobânda la linia de credit este de 0%/an singură condiţie fiind efectuarea rulajului maxim.

La cardul de credit oferit de Banca Transilvania, perioada de graţie se aplică atât pentru cumpărături la comercianţii acceptatori cât şi pentru retragerile de numerar, spre deosebire de alte produse similare de pe piaţă. În plus, puteţi beneficia de comisioane foarte avantajoase.

Ciclul de rambursare este între 1 şi 25 ale lunii (inclusiv capetele de interval). În această perioadă clientul trebuie să achite suma minimă de plată (cel puţin 10% din valoarea creditului utilizat).

Cardul este emis pe o perioadă de 2 ani. Limita creditului acordat este de maxim 5 venituri eligibile, în funcţie de scoring, dar nu mai mult de 5000 EUR, cu condiţia încadrării în gradul de îndatorare.

Clienţii beneficiari ai creditului trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

să fie persoane fizice cu cetăţenie română

să aibă 18 ani împliniţi

să poată dovedi că sunt beneficiari de venituri cu caracter permanent

să aibă un venit eligibil mai mare de 100 EUR

să aibă cel puţin 3 luni vechime la locul actual de muncă

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unui Produs Bancar. Mastercard Forte pentru Medici - Banca Transilvania.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA”, IAŞI FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR MASTER BĂNCI ŞI PIEŢE FINANCIARE