Asigurari de Viata

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Asigurari de Viata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Drobota A.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Asigurarea mixta de viata "TEZAUR"

Produsul "TEZAUR" este destinat celor care doresc sa puna bani deoparte pe durata contractului, dar care au nevoie si de o protectie mare datorita dependentilor (sot / sotie, copii, parinti) care vor primi aceeasi suma daca apare un evenimet neprevazut anterior sfirsitului contractului. Asiguratul primeste suma asigurata plus beneficiile la finalul perioadei de asigurare, in caz de supravietuire. Beneficiarii primesc suma asigurata plus beneficiile in cazul decesului Asiguratului pe perioada de asigurare.

Asiguratul poate opta pentru pachetul ASTRA Tezaur, caz in care se acopera si riscuri din accidente (invaliditate permanenta, indemnizatie zilnica de spitalizare etc., in functie de alegerea initiala). Contractantul poate opta pentru un coeficient de adaptare dinamica a sumei de asigurare in functie de inflatie.

In orice moment al contractului, Contractantul poate mari suma asigurata, fie printr-o plata unica, fie marind prima esalonata. La finalul contractului, Asiguratul poate alege o distribuire a fondurilor sale intre urmatoarele variante: pensie viagera, pensie pe o perioada determinata, administrarea fondurilor de catre Societate, ridicarea fondurilor acumulate.

Asigurarea de pensie privata capitalizata "RESPECT"

Produsul este destinat celor care doresc un venit suplimentar la sfârsitul contractului, cu investirea profitabila a fondului, la care se adauga o asigurare de viata, cu costuri minime de gestiune. Fondul de plasamente financiare reprezinta componenta de investitie a produsului, valoarea sa crescând continuu cu noile sume depuse si câstigurile aferente investitiei. In orice moment pot fi depuse sume suplimentare in acest fond, fara a se constitui nici o obligatie ulterioara pentru noi depuneri. Din acest fond se pot face retrageri pentru acoperirea unor cheltuilei neprevazute.

Pensia privata capitalizata: la finalul contractului, daca este in viata, Asiguratul primeste fondul de plasamente financiare fie in plata unica, fie sub forma de renta viagera sau pe o perioada determinata. Decizia se ia inainte de finalul contractului.

Pensia privata de urmas: daca survine decesul Asiguratului pe perioada de asigurare, Beneficiarii primesc suma de asigurare cumulata cu valoarea fondului de plasamente financiare, sub forma de renta, viagera sau pe o perioada determinata, sau in plata unica.

Asiguratul poate alege si acoperirea unor riscuri suplimentare legate de accidente, invaliditate permanenta, interventii chirurgicale, etc. prin intermediul urmatoarelor clauze:

- Clauza suplimentara de deces din accident

- Clauza suplimentara de invaliditate permanenta din accident

- Clauza suplimentara de deces sau invaliditate permanenta din accident

- Clauza suplimentara de spitalizare din accident

- Clauza suplimentara de interventii chirurgicale din accident

- Clauza suplimentara de incetare a platii primelor

- Clauza SINDICAT (se acorda numai la Asigurarile de Viata de Grup)

Asigurarea de viata fara capitalizare "GARANT"

GARANT ofera protectie la cel mai mic cost. GARANT este o asigurare de viata fara capitalizare, evenimentul asigurat fiind decesul asiguratului in perioada de asigurare, caz in care Asiguratorul are obligatia de a plati beneficiarului suma asigurata. GARANT reprezinta o forma de protectie a familiei asiguratului sau dependentilor acestuia sau pentru obligatiile financiare asumate de acesta: credit, ipoteca, rate pentru achizitionarea de bunuri, etc. Daca in timpul perioadei de asigurare survine decesul asiguratului atunci beneficiarii vor primi cotele ce le revin din suma asigurata. Contractantul asigurarii poate opta pentru un coeficient de adaptare dinamica a sumei de asigurare si pentru acoperirea unor riscuri suplimentare legate de accidente, deces din accidente, invaliditate permanenta, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Viata.doc