Banca Asiatica de Dezvoltare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Banca Asiatica de Dezvoltare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

CAP.1 PREZENTAREA BĂNCII ASIATICE DE DEZVOLTARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢII
1.1 Moment istoric. Etape în evoluția sa 3
1.2 Membrii şi structura capitalului 4
1.3 Direcţii de acţiune 6
CAP. 2 OBIECTIVE STRATEGICE DE DEZVOLTARE
2.1 Dezvoltarea economică și reducerea săraciei 7
2.2 Cooperare și integrare regională 10
2.3 Dezvoltarea sectorului privat 11
CAP. 3 ORGANIZAREA ȘI MANAGEMENTUL BĂNCII ASIATICE DE DEZVOLTARE 13
CAP. 4 RESURSE ŞI POLITICI DE CREDIT 14
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAP.1 PREZENTAREA BĂNCII ASIATICE DE DEZVOLTARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢII

1.1 Moment istoric. Etape în evoluția sa

Banca Asiatica de Dezvoltare a fost creată dupa cel de al doilea razboi mondial, ca mijloc de reabilitare si reconstrucție a anilor ‘60. Viziunea a fost de a realiza o instituție financiară, pentru a stimula creșterea economică si de cooperare în regiunea asiatică si regiunea Pacific - atunci una dintre cele mai sărace zone din lume.

Capitala Filipine a statului Manila a fost aleasă pentru a găzdui noua instituţie - Banca Asiatica de Dezvoltare - care s-a deschis, la 19 decembrie 1966, cu 31 de membri pentru a deservi o regiune predominant agricolă. Takeshi Watanabe a fost primul președinte. La jumătatea anilor “60, BAD s-a axat mai mult pe asistența în producția de alimente și de dezvoltare rurală. În următorii trei ani BAD s-a bazat pe asistența tehnică, împrumuturi (inclusiv o prima de concesiune, în 1969) si emiterea de obligațiuni (în Germania). Asistența s-a extins în anii 1970 în educație si sănătate, și apoi în infrastructura si industrie. Evoluția economiei asiatice la sfârșitul 1970 a stimulat cererea pentru o infrastructura mai bună, pentru a susține creșterea economică. ADB s-a axat pe îmbunatățirea drumurilor si furnizarea de energie electrică. În perioada în care lumea a suferit primul șoc al prețului petrolului, BAD s-a axat pe sprijinirea proiectele de energie, în special cele de promovare a dezvoltării interne de surse de energie în țările membre. Cofinanțarea operațiunilor au început să ofere resurse suplimentare pentru proiectele și programele BAD. BAD a realizat prima emisiune de obligațiuni în Asia in anul 1970 în valoare de 16.7 milioane dolari - în Japonia.

Un reper de importanța majoră a fost înființarea în 1974 a Fondului de Dezvoltare din Asia pentru a oferi împrumuturi concesionale țărilor sărace membre ale BAD. La aproape zece ani, unele economii asiatice sau îmbunătățit considerabil și au evoluat gradat datorita asistenței BAD. Sectorul privat a fost un important aliat în creșterea economică. Astfel BAD, în anii 1980 a făcut prima sa investiție directă de capital. De asemenea, BAD a început sa se folosească de rezultate pentru a mobiliza resurse suplimentare pentru dezvoltare in sectorul privat. În urma celei de-a doua criză a petrolului, BAD a continuat sprijinul sau în 1980, la dezvoltarea infrastructurii, în special la proiectele de energie.

În 1982, BAD a deschis primul birou în Bangladesh - pentru a aduce operațiunile mai aproape de beneficiari. Mai târziu, în zece ani, BAD a aprobat o politica de colaborare cu organizatiile nonguvernamentale pentru a redresa nevoile de baza ale grupurilor dezavantajate, ale țărilor membre în curs de dezvoltare.

La începutul anilor 1990, BAD începe promovarea cooperarii regionale, crearea de legaturi strânse între tarile vecine printr-un program de cooperare economica în Greater Mekong Subregion.

În 1995, BAD a devenit prima organizație multilaterală care avea o politica de guvernare aprobată pentru a se asigura ca asistență pentru dezvoltare, avantajându-i direct pe cei săraci. Politicile privind controlul funcției, reinstalare involuntară, si a populatiilor indigene - proiectate pentru a proteja drepturile persoanelor afectate de un proiect - de asemenea, au fost aprobate.

Comunitatea BAD, a continuat sa se extindă, cu adaos a mai multe țări din Asia Centrala, la sfârșitul Razboiului Rece. Dar, la mijlocul anului 1997, o gravă criză financiară a lovit regiunea, scăzând spectaculos creșterea economică a Asiei. BAD a raspuns cu proiecte si programe de consolidare a sectoarelor financiare si a creat fonduri de protecție socială pentru cei săraci. BAD a aprobat cel mai mare împrumut in valoare de 4 miliarde dolari, împrumut de urgență în Republica Coreea.

În 1999, BAD văzând ca dezvoltarea în regiune a fost prea mult timp ocolită a adoptat ca obiectiv general reducerea saraciei.

In anul 2003 regiunea a fost lovită de sindromul respirator acut sever (SARS) , ceea ce face evident faptul ca lupta împotriva bolilor infectioase cere cooperare regională. BAD a început furnizarea de sprijin la nivel național si regional, pentru a ajuta țările sa răspundă mai eficient la HIV / SIDA si la amenințarea gripei aviare. BAD a trebuit sa răspunda la alte dezastre naturale, fara precedent, angajând mai mult de 850 de milioane de dolari pentru recuperare în zone din India, Indonezia, Maldive, Sri Lanka lovite de tsunami, în decembrie 2004 si 1 miliard de dolari pentru a ajuta victimele cutremurului din Pakistan În 2007 BAD a sarbatorit 41 de ani de cooperare fructuoasă cu guvernele si popoarele din Asia si Pacific, privind inapoi la fenomenal de creștere economica în regiune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Asiatica de Dezvoltare.docx