Banca Comerciala Carpatica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Banca Comerciala Carpatica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Banca Comerciala Carpatica este o banca autohtona, rod si simbol al fortei si inteligentei capitalului românesc, care îsi va întari permanent pozitia pe piata financiar-bancara.

Banca Comerciala Carpatica S.A. a luat fiinta la data de 12 februarie 1999 si a obtinut autorizatia de functionare de la Banca Nationala a României la data de 15 iulie 1999. La initiativa unor oameni de afaceri si a unor reprezentanti ai mai multor societati private românesti si straine, pe piata bancara din România a luat nastere un nou concept al calitatii. De atunci, BCC promoveaza inteligenta autohtona, capitalul uman si financiar, dovedind transparenta, operativitate si flexibilitate în rezolvarea problemelor partenerilor sai de afaceri.

Carpatica este o institutie financiara cu capital social majoritar românesc, ale carei actiuni sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

BCC este o institutie financiara cu vocatie nationala dar care se impune printr-un spirit european. Clientul reprezinta pentru Banca Comerciala Carpatica partenerul sau egal de afaceri. Pozitionarea acestuia în centrul atentiei, situarea în permanenta la înaltimea asteptarilor sale, buna comunicare între banca si clienti si actiunile inteligente sustinute de strategii eficiente de marketing sunt doar câteva dintre valorile în care BCC crede si pe care le promoveaza. Sub deviza "Forta si inteligenta capitalului românesc", Carpatica este decisa sa îsi mentina pozitia trainica de banca autohtona care sa sprijine o dezvoltare economica durabila.

Segmentul de piata vizat de Banca Comerciala Carpatica îl constituie întreprinderile mici si mijlocii, precum si persoanele fizice, carora BCC le ofera o gama larga de produse si servicii. Banca pune la dispozitia firmelor împrumuturi provenite atât din surse proprii, cât si din finantari externe, ca urmare a semnarii unor acorduri de finantare cu Agentia Nationala a Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Cooperatie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Eximbank România,

Fondul German Român, Banca Mondiala, Fondul International de Dezvoltare Agricola, Black Sea Trade and Development Bank, European Fund for Southeast Europe.

Banca Comerciala Carpatica investeste profitabil în oameni, tehnologie si imagine. Institutia are, în prezent, peste 2.200 de salariati bancari, 245 de uniati operationale care acopera întreg teritoriul tarii, patrunzând si în mediul rural, 207 de ATM-uri (bancomate), 35 ASV-uri (automate de schim valutar) si un sistem informatic performant.

În scopul asigurarii unor servicii financiare complexe în conditii de maxima eficienta si operativitate, Carpatica si-a consolidat un grup financiar puternic. Banca Comerciala Carpatica reprezinta piesa centrala a Grupului Financiar Carpatica, alaturi de SSIF(societatea de servicii si investitii financiare) Carpatica Invest SA, SC Carpatica Asig SA, societate care dispune de un portofoliu complex de asigurari generale si de viata, si SC RomTicket SA, furnizor de servicii în domeniul tichetelor de masa. Banca Comerciala Carpatica a continuat procesul dezvoltarii grupului financiar Carpatica prin înfiintarea, în acest an, a doua noi societati: SC Carpatica Life - Broker de Pensii Private SRL, având ca obiect de activitate marketing-ul fondurilor de pensii private si SAI Carpatica Asset Management SA, în curs de autorizare la CNVM, care va activa în domeniul administrarii fondurilor de investitii.

CARPATICA pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse si servicii, manifestând o permanenta preocupare pentru îmbunatatire si diversificare: Gama de produse si servicii este împartita ast:fel

- Produse de economisire

- produse de creditare:

- carduri

- internet banking

- schimb valutar

- alte prod si servicii – cash management, transfer fonduri, operatiuni pe piata valutara interbancara, tranzactii specifice pietei de capital, operatiuni conexe activitatii de creditare

Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Comerciala Carpatica.doc